PRIJATELJI PO PRIRODI

(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime)​

PRIJATELJI PO PRIRODI

Evo jedne divne priče o prijateljstvu. Nisam je ja našla već jedna forumašica I naravno da sam pitala za dozvolu da je pretvorim u blog. Dakle.....

Orangutan je smešten u centar za spašavanje životinja jer je oboleo. Tužan I samotan život za jedno društveno biće. Jednog dana, u centar je stigao I stari pas lutalica već jako iscrpljen, mršav…..ma jad. Istog momenta orangutan ga je prihvatio I nastavio da se brine o njemu. Bdeo je pored psa danonoćno sve dok se ovaj nije oporavio. U toj brizi orangutan je odjednom pronašao smisao svog života te je I sam počeo naglo da se oporavlja I ozdravio. Sada su ta dva stara momka nerazdvojna I obojica sa osmišljenim životima.
Prepoznavanje tuge I samoće bez ikakve rezerve kod životinja ide nekako stihijski….za razliku od većine ljudi. Pomoć takodje kao I bezgranična ljubav. Svet životinja je jedini svet bez granica…..gde je sve moguće, gde se ne meri…..šteta za nas ljude (ubrajam I sebe da ne bude zabune)
.

Pogledajte…..prijateljstvo na delu…..priroda je tako čudnovata. Zadivljuje me svojom originalnošću I jednostavnim rešenjima I ujedno plaši jer…..samo pokazuje naše destruktivno nesavršenstvo. iskreno, mene je stid kad vidim nešto ovako.... ali, to je samo subjektivni osećaj....

mari47;bt108321:
I mene je ponekad stid koliko je ČOVEK nesavršen u svom savršenstvu...
Ova priča opominje.
Autoru i koautoru:hvala:

Tako je to Mari sa ljudima. Neko vidi a neko ne vidi bez obzira na temu. Neko ume sebi da pomogne gledajući u prirodu, makar rekreativno, a neko ne. Ljudi su takvi....previše različitosti donosi njihova savršenost te ih ona ujedno udaljava jedne od drugih. Zato i ne volim savršenost.....ma ni tu reč ne volim....jer znači pad, vraćanje nazad....a to su ljudi uradili....koračaju unazad sve misleći da idu unapred....

Kod nas ljudi ,
malo je zarđalo umeće primanja ...
tu smo tvrdi i stalno na oprezu da nas ne okarakterišu kao slabe.

Obezdušili smo se i zagubili potrebu činjenja,
davanja, bezrezervno , bez očekivanja .

Umeti dati je je direktno proporcionalno umeću primanja.

Evo još neraskidivih prijateljstva između životinja;

6-3-sobe-Johann-cat-and-iguana-friends-snuggling.jpg

Najdraži prijatelji

images

Prijateljstvo koje opstaje

56str-4stup-fotogr_335967S0.jpg

Terijer Jack Russel i kobila Wroom-Wroom imaju neraskidivo prijateljstvo Poverenje i ljubav

animal-friends2.jpg

Niko kao mi!

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:erl70O0_hBRpQM:http://www.srbijanet.rs/images/stories/zabava/slike1/slike/pas-orangutan-498(1).jpg&t=1

unusual-animal-friends-tiger-cub-and-orangutan1.jpg

Dani su lepši u dvoje.

pely.........prelep komentar, ali prelep i od srca :heart:
Hvala mila :zag::zag::zag::zag:

Umeti dati je je direktno proporcionalno umeću primanja.

Tačno.....samo što je pitanje da li onaj koji ume da daje ima od koga nešto da primi. Obično, takvima ne daju ništa ili retko ko im išta da smatrajući valjda da on ima čim daje pa mu ništa i ne treba. Iskusila milion puta na sopstvenoj koži.....i pitam se da li je to pametno.....emocionalno svakako nije :(

Poslednja izmena:
E,sad si mi definitivno ulpšala noć,ti-velika mala...!
I nakon ovog posta,sve sam bliža istini da sam u pravu sto sam pristalica one "sve što bolje upoznajem ljude,to više volim životinje"...
Zahvaljujem na sjajnoj zivotnoj priči o našim sunarodnicima (namerno,bez navodnica napisana ova reč!),M.M.M..

Poslednja izmena:
lejla.al.dbuni;bt108702:
E,sad si mi definitivno ulpšala noć,ti-velika mala...!
I nakon ovog posta,sve sam bliža istini da sam u pravu sto sam pristalica one "sve što bolje upoznajem ljude,to više volim životinje"...
Zahvaljujem na sjajnoj zivotnoj priči o našim sunarodnicima (naravno,bez navodnica napisana ova reč!),M.M.M..

Ala si ti krenula da čitaš :eek:
Molim.......drago mi je da ti se dopada, mada sam se trudila da svoja zapažanja maksimalno skratim.....ja volim ljude i dalje.....iako moram priznati često izadjem povredjena

LJILJA MMM;bt108706:
Ala si ti krenula da čitaš :eek:
Molim.......drago mi je da ti se dopada, mada sam se trudila da svoja zapažanja maksimalno skratim.....ja volim ljude i dalje.....iako moram priznati često izadjem povredjena

Bogami,žurim da nadoknadim propušteno na tvom blogu...obično ne kasnim,pa se izvinjavam,razredna!

A ljude pomalo još i volim..mislim,još poneke.....što jes`-jes`...
Treba ceniti iskrenost,ma kako surovo ona zvučala..jel` da Ljiljka?

lejla.al.dbuni;bt108715:
Bogami,žurim da nadoknadim propušteno na tvom blogu...obično ne kasnim,pa se izvinjavam,razredna!

A ljude pomalo još i volim..mislim,još poneke.....što jes`-jes`...
Treba ceniti iskrenost,ma kako surovo ona zvučala..jel` da Ljiljka?

Pa ne žuri.....neće oni nikud......stajaće tu i dalje, tako da imaš vremena :)
Iskrenost? Kod mene znam šta je.....i kod još nekih ljudi.....ali kod većine je to ....reč koja ne postoji....bar ovde...u reali je drugačije, jasnije

Poslednja izmena:

Back