Prijatelj

Prijatelj

Cesto ljude oko sebe smatramo prijateljima dok ne dodje trenutak kada nas razocaraju, iznevere i navedu da se , uvek iznova, pitamo ista pitanja.: Ko su nama prijatelji? Imamo li ih uopste? I, sta je definicija te reci?. U jednom trenutku mislimo da smo okruzeni bliskim ljudima, cije nam drustvo prija,sa kojima delimo dobro i lose.Onda, kada dodje los period vidimo da smo, uglavnom sami, da su ti prijatelji bili tu dok si im trebao, dok je njima prijalo tvoje drustvo, novac , moc ..
Kada mislim o tome i zapitam se ..., koliko to ljudi mogu u tri nocu da pozovem i da bez pitanja dotrce i ponude svu pomoc, koliko ljudi zna sve moje tajne i poznaje me uistinu onakvog kakav sam u sustini,koliko ljudi ce zbog mene i tog prijateljstva zrtvovati nesto svoje ...broj se drasticno smanjuje.
Danas, kada zivimo u vreme u kome je interes ideja vodilja za socijalne kontakte i taj, uzviseniji odnos medju ljudima je , na zalost,deo te percepcije.Opstaju ona prijeljstva koja su radjana u zadimljenim kaficima i studenstkim zurkama, kada smo svi bili isti , i kada nam je jedini interes bio da polazemo ispite i lepo se provodimo.Tada smo se znali, potpuno, i nista nismo ocekivali.

dogadjaji su sami po sebi neutralni sve je u percepciji....ako neko nije mogao pomoci bas tad kad je nama trebalo ne mora da znaci da nije hteo...... iako to znam,cesto razmisljam na slican nacin....:mazipsa:

Back