Прихватићу сваку одлуку Срба са КиМ, ако се договоримо, ујутру ћу овде поздравити 2.500 војника и полицајаца!

Poruka
9.345

https://www.rtv.rs/sr_ci/politika/p...aviti-2.500-vojnika-i-policajaca_1403964.html

Председник у Рашкој: Прихватићу сваку одлуку Срба са КиМ, ако се договоримо, ујутру ћу овде поздравити 2.500 војника и полицајаца​

РАШКА -
Председник Александар Вучић поручио је вечерас у Рашки, у разговору са Србима са КиМ, да је дошао да их чује и да претпоставља да ће му бити испостављени, како је рекао, "немогући захтеви" које ће саслушати и да ће, како год било, остати уз њих.
video icon

Истакао је да је то био његов избор када се кандидовао и за шта је добио подршку народа. Председник је указао да су протеклих дана права Срба на КиМ била веома угрожена.

"Јесте ово симболична победа, али ми сада недвосмислено имамо на папиру написано да људи са барикада неће бити прогањани", рекао је Вучић.

вуциц444488

Извор: twitter.com/sns_srbija

Дејан Пантић стигао кући у Косовску Митровицу
Председник Вучић саопштио је да је Дејан Пантић стигао кући у Косовску Митровицу.
"Једна породица је срећнија, наша мала тактичка победа", рекао је Вучић.
Косовска полиција је 10. децембра на Јарињу ухапсила бившег полицајца Дејана Пантића, који се са супругом враћао из Рашке.
Више, казао је, не морамо да се позивамо на документ, који су пре неколико година потписали Расмунсен и Хашим Тачи, када је био тзв. косовски премијер.
Истакао је да "ми сада имамо изјаву Кфора" да више не морамо да се позивамо на тај документ, већ на документ који даје право српском народу и Србима да одлучују о присуству припадника КБС на северу КиМ.
Поновио је да зна колико је Србима на КиМ тешко, али зна, каже, и да су неки од њих могли да имају и неку лепу реч за све оно што Србија чини за њих и колико се бори.
Председник је рекао да је спреман да одговори на сва питања присутних, те да је због вечерашњег скупа отказао сутрашњу божићну конференцију за новинаре, али да има неких обавеза које није могао да откаже.
"Хоћу да знате да ја добро знам са каквим проблемима се суочавате и са каквом неправдом. Никада се нису понашали овако као што се понашају од доласка Куртија на власт", рекао је председник.
Снешка Видојковић из једног села поред Урошевца, рекла је Вучићу да је њена и жеља свих жена на КиМ да ту остану, да ту граде куће и рађају децу, а да је посао Србије да им то обезбеди.
Вучић је одговарајући Снежани подсетио на сва обећања међународне заједнице у вези одржавања референдума и гласања на изборима, те упитао да ли је то било понижавајуће за нас.
"Јесте. али су то људи који су признали независно Косово, и смо за њих реметилачки фактор", навео је председник и подсетио на, како је казао, једну земљу која свакодневно позива на морал и поштовање резолуције, али, истиче, сваки пут прескоче поштовање Резолуције о СРЈ јер су је "погазили ногама, тенковима и авионима. Зато што их баш брига за наш народ. Немојте да имате илузију да било ко брине за наш народ", рекао је Вучић.
Истакао је да су ове барикаде послужиле да се нека реч чује о Србима и све што је уследило је резултат борбе људи који су били на барикадама.
"Видели сте ону хистеричну реакцију Куртија на одлуку о кућном притвору за Дејана Пантића", рекао је и упитао колико ћемо још чекати да нам врате на другачији начин, јер смо показали чврстину и јединство.
"Ми зато морамо да будемо мудри и паметни. Ми треба да чекамо прави моменат да имамо добре односе са њима, али и добру позицију за наш народ. Од кога данас да добијемо помоћ и подршку", упитао је и истакао да "ми до јуче нисмо имали ни војску".
"Ујутру, ако успемо да договоримо вечерас било шта, овде ћу да поздравим више од 2.500 војника и полицајаца у само једној касарни и да им се захвалим за то што су били спремни. Мислим да наш циљ мора да буде да чувамо мир. Знам да никада неће наши људи бити задовољни док им не кажемо да живе у Србији. Сви знамо да је то суштина и најважнија ствар. И зато нико ни са каквим папиром неће бити задовољан", рекао је Вучић.
Синоћ је, каже, слушао је "њихове примедбе, а када питам шта да урадимо, онда је то другачије јер морате да носите одговорност".
Ако одбијете уклањање барикада, шта вам је план, ја га имам
Вучић је рекао да је чуо да му је Кризни штаб припремио услове који су веома тешки за државу и поручио да уколико одговор о уклањању барикада буде негативан, мора му се, казао је, рећи и шта је план.
Истиче, да он план има, али га не може износити у јавности.
"Ок. Али размислите још једном, само ми реците шта тиме добијате и шта тиме добијамо а ја сам вам рекао 500 ствари шта добијамо", рекао је Вучић у Рашки у разговору са Србима са КиМ.
Истакао је да у документу око којег треба постићи сагласност нема ниједне лоше реченице за нас, напротив много је, истиче, добрих реченица.
''Друга је ствар што се нама накупило'', додао је председник Србије.
Сваки дан мира који купимо нам је живот више и шанса више за будућност
Сваки дан мира и стабилности који купимо нам је живот више и шанса више за будућност, поручио је Вучић и додао да томе не види алтернативу.
Вучић је на састанку рекао да Албанци у много чему греше и мисле силом да протерају и победе Србе, додајући да ће на тај начин све отерати од себе.
"Албанци себи праве проблем. У много чему праве грешке какве смо ми некад правили. Све ће да отерају од себе зато што не желе да граде поверење. Они мисле силом да протерају Србе, они не мисле да разговарају и да тражимо компромисно решење, говорим о њиховом руководству", рекао је Вучић.

Филиповић: Ако склонимо барикаде, ловиће нас као зечеве
Александар Филиповић, доскорашњи шеф оперативе на северу КиМ, изјавио је да је његово мишљење, као и његових колега полицајаца, да ће, како је рекао, Србе ако на северу КиМ уклоне барикаде, ''ловити као зечеве".
Филиповић је објаснио зашто су Срби напустили институције, истичући да право и правда не постоји на тзв. Косову, да је последњих годину и по дана то неиздрживо и да је то дошло до изражаја доласком специјалаца.
Истакао је да није било избора сем да се напусте институције.
"Напустили смо институције јер је то било неиздрживо, ми као српски полицајци нисмо могли ништа да променимо на терену". рекао је Филипови.
Указао је да је Приштина све Србе прогласила криминалцима и навео да је косовска полиција пре пар месеци једном суграђанину који је возио киселу воду и пиво, ''испалила 400 метака јурећи тај камион'', а да су, кад је стао и кренуо да бежи, пуцали за њим, ''а кад је пао пришли и унаказили га до непрепознатљивости''.
Филиповић је испричао да је послао своје полицајце, који су му пренели да знају о коме је реч, ''али да не може да се препозна јер је унакажен''.
Косовски полицајци су, како је додао, потом зауставили и хитну помоћ и тражили да кажу ко их је звао и вратили је, нису дозволили хитној помоћи да пружи помоћ човеку.
Навео је да је министар полиције привремених приштинских институција после тога рекао да је то оправдана употреба силе.
"За нас тамо живота нема под овим околностима док су специјални насилници на нашем простору, северни део КиМ није Република Косово нити ће да буде, немају ниједан елеменат државности на северу КиМ", нагласио је Филиповић.
Указао је да док су косовски специјалци на северу КиМ, Срби немају и неће имати иоле нормалног живота, какве год гаранције добијали.
"Моје је мишљење да ако ми склонимо барикаде, ловиће нас као зечеве", рекао је Филипови.
Захвалио је председнику Вучићу, министрима и генералима, наводећи да зна кроз шта пролазе и каквим притисцима су изложени, али је додао да је убеђен да су Срби на КиМ ''бедем српства''.
Вучић: Не могу да вас лове као зечеве, ти зечеви би постали вукови
Нико Србе не може да лови као зечеве, иако би то волели, изјавио је Вучић, одговарајући на тврдњу да ће Приштина Србе, ако уклоне барикаде, "ловити као зечеве".
"Ако крену, па ухвате једног од нас или двојицу као зечеве, нема више зечева, ти зечеви постају вукови", истакао је Вучић током састанка са Србима са КиМ у Рашки, одговарајући Филиповићу.
Након што је одговорио Филиповићу, председник Вучић је рекао да су на састанак дошли и чланови Кризног штаба и да ће скуп бити затворен за јавност.
Указао је да би у случају да дође до сценарија какав је поменуо Филиповић, то био крај сваке приче, да више не би било ниједног споразума, ни разговора о томе, ни гаранција.
Навео је да је данас разговарао додатно са представницима САД и ЕУ, да је говорио чак и о именима људи, и да им је пренео да не покушавају то да радите.

Вучић: Морамо да градимо поверење
Председник Србије је изјавио да се показало да не треба да имамо пуно поверења ни у међународну заједницу, али да морамо да покушавамо да градимо поверење и пробамо нешто да променимо и у односима са међународним партнерима.
Вучић је то рекао током састанка са Србима са КиМ, одговарајући на питање Зорана Тодића који је, између осталог, рекао да су Срби са КиМ очекивали од председника да кроз разговор са представницима међународне заједнице издејствује да специјалне полицијске јединице не бораве више на северу КиМ јер то, додао је, улива страх код српског народа.
"Када сам предочио људима да сте успели да САД и Европа буду гарант овог папира да људи који су били на барикадама неће да буду процесуирани, добио сам питање зашто се не притисне Приштина да се донесе закон о амнестији и да Приштина то законом не гарантује. Најбитније је да нико није страдао", рекао је Тодић.

Симић: Српски народ на северу КиМ је сатеран у ћошак
Славко Симић, доскорашњи посланик у скупштини привремених приштинских институција изјавио је вечерас да је српски народ на северу КиМ сатеран у ћошак и да је народу то дозлогрдило.
Симић је у Рашки рекао да народ жели јасно да зна каква нам је стратегија у будућности.
"Народ је одлучан ако треба да остане и даље на барикадама али да сачувамо своје и да будемо своји на своме, желимо заједно са Вама да направимо јасну стратегију и даље кораке", рекао је Симић.
Захвалио је председнику Вучићу што је уз Србе са КиМ.

вуциц99944

Извор: instagram.com/buducnostsrbijeav/

Вучић каже да је дан за нама био тежак за све грађане Србије, да је више пута разговарао са представницима Срба и да ће вечерас поново разговарати, те да очекује да ће имати одређене захтеве.
Биће, каже, то дуга и тешка ноћ.
каже, ми први пут имамо нешто што се не односи на албанску и НАТО страну.
Ми први пут имамо у овом акту Кфора, који је пре Бриселског споразума потписали Расмусен и Тачи, који је тада био тзв. премијер.
"Ми имамо документ који је потписао Расмунсен и Тачи, ми смо данас први пут добили нешто што је за нас извор права и јасно прописује став Кфора, да без Кфора и одобрења српске заједнице, па чак на крају и Србије, КБС не могу бити присутне на северу КиМ", казао је Вучић, уз оцену да је то велика ствар.
Додао је да је током ових дана и прошле ноћи и данас имао тешке разговоре са међународним представницима који су инсистирали на уклањању речи "барикаде".
"Ако уклоните барикаде нема договора. целу ноћ смо се борили, Срби су то знали, целу ноћ су слушали, дао сам све од себе, дошао сам чистог образа и чисте савести, мој посао је да се борим за њих и увек сам био уз њих", рекао је Вучић.
итање коју поруку има за представнике Србије након разговора са представницима међународне заједнице, Вучић истиче:
"Они знају све, знају колико је то тешко разговарати. Причамо са људима који су на њиховој страни (Приштине). Тачка. То су људи који не поштују Резолуцију 1244, који су бомбардовали ову земљу, који непоштују ову земљу...", казао је Вучић.
Истакао је да ће безброј пута рећи хвала Русији која Србији пружа политичку подршку, али њихових снага, каже, овде нема. Хвала Кини и Индији..., додао је председник и упита, али шта ћемо сутра.
"Да ли је овде Генералштаб неког другог или Војске Србије. Рекао сам да дођу са камерама или без...Рекао сам да могу да ме вређају, они каже неће мене да вређају...", рекао је.
У разговору са Србима спреман је да одговори на сва питања, зато је, каже, дошао.
"Спремна ми је војничка пиџама, она са учкуром, тако да ћу овде и да спавам", навео је председник.

биће то дуга и тешка ноћ....чини ми се да полако почео да схватам шта стварно мисли под тиме
кад то каже, а говори све чешће...

1686742458289.jpeg

биће то дуга и тешка ноћ....чини ми се да полако почео да схватам шта стварно мисли под тиме
кад то каже, а говори све чешће...
hoćeš da kažeš da je Velja hteo da nagna babu a roditelj 1 je moderniji...a i probirljiviji...

RTS: Akcija policije u centralnoj Srbiji, uhapšeni KOSOVSKI SPECIJALCI​

Pripadnici specijalnih jedinica srpske policije uhapsili su danas, na teritoriji centralne Srbije trojicu do zuba naoružanih kosovskih specijalaca, nezvanično potvrđeno RTS-u.

Ово је већ безобразлук.

provaljuješ koliko on kaže izmedju redova, nevidjeno
ovom izjavom on srbima sa kosova kaže da su zečevi...recimo....

Ипак смо мало ушли.

uhapšeni su u UŽOJ SRBIJI
de smo bre ušli?
UŠLI ONI NAMA!
osim...ako TI nisi ONI! aaa?

"Pripadnici specijalnih jedinica srpske policije uhapsili su danas, na teritoriji centralne Srbije trojicu do zuba naoružanih kosovskih specijalaca, nezvanično potvrđeno RTS-u."

a i ovo mi miriše da je kurtović pustio malo kao da ih pohapse i puste za 3 dana
da se narod malo kao smiri....

uhapšeni su u UŽO SRBIJI
de smo bre ušli?
UŠLI ONI NAMA!
osim...ako TI nisi ONI! aaa?

Мора тако званично да се каже. Јер не сме да се пређе административна линија.

Ово је показна вежба. Наши ушли, одвојили пар комада, кажу, прешли административну границу. А ко може да докаже ко је коју линију прешао.

Па, нису нам се они баш у овом тренутку нацртали са наше стране административне линије. Наши невидљиви дошли, покупили, као показну вежбу шта може да се деси кад се професионалци сукобе са аматерима.

У јеку тензија, Шиптари зголо дупе да прелазе администативну линију. Не бих рекао.

Ипак смо мало ушли.

Мора тако званично да се каже. Јер не сме да се пређе административна линија.

Ово је показна вежба. Наши ушли, одвојили пар комада, кажу, прешли административну границу. А ко може да докаже ко је коју линију прешао.

Па, нису нам се они баш у овом тренутку нацртали са наше стране административне линије. Наши невидљиви дошли, покупили, као показну вежбу шта може да се деси кад се професионалци сукобе са аматерима.

У јеку тензија, Шиптари зголо дупе да прелазе администативну линију. Не бих рекао.

sad lepo da se odradi RAZMENA zarobljenika....i sve one krivoseče hapsiti
i MENJATI za naše...

Сад имамо кеца у рукаву.

Држимо њихове.

Сад може да се преговара.

ovo je nezavisna akcija žandarmerije, zapravo do sada su imali naredbu da se prave mrtvi
i da ih ne vide, e sad je nekom u MUP prelilo, ovo nema veze sa vrhom...
svašta možda bidne!

ovo je nezavisna akcija žandarmerije, zapravo do sada su imali naredbu da se prave mrtvi
i da ih ne vide, e sad je nekom u MUP prelilo, ovo nema veze sa vrhom...
svašta možda bidne!

Сад, не знам где је изведена акција. Нешко каже да приштински медији јављају да је су то из Прешева, а верујем да је акција одрађена у близини административне линије на северу Космета.

Сад, не знам где је изведена акција. Нешко каже да приштински медији јављају да је су то из Прешева, а верујем да је акција одрађена у близини административне линије на северу Космета.

tamo prema preševu
tu upadaju jer su tu bezbedni
na severu nisu

Back