Prihvatanje lazi

realistic

Aktivan član
Poruka
1.108
Da li smatrate da je opravdano prihvatiti laz i braniti je po svaku cenu? Ko god stane na put lazi, ili ukazuje na laz, biva opaucen preko nosa. Da li je opravdano smatrati da 100 puta izgovorena laz postaje istina?

Da li smatrate da je opravdano prihvatiti laz i braniti je po svaku cenu?
ne osim ako imas neke psiho probleme ili ta laz ima neku zastitnu svrhu i generise manje stete..

Ko god stane na put lazi, ili ukazuje na laz, biva opaucen preko nosa. Da li je opravdano smatrati da 100 puta izgovorena laz postaje istina?
kako kad i kako gde...
moz ti da lazes za nekog nesto i milion puta ako ga svi znaju ko ok coveka a tebe npr ko pijanduru zlog namcorastog dzaba ti sve lazi...itd...
u sv sl ljudi brzo zaboravojaju i ono najruznije...

nikad ne zaboravis jer ako zaboravis bices opet slagan... da li treba da oprostis to je za posebnu temu....jer... lazovi se uce pameti samo na tvrdo, kod njih ne pali e nemoj vise da lazes... to ko da mu mases crvenom maramom.

generalno zene vode za tri koplja

Da li smatrate da je opravdano prihvatiti laz i braniti je po svaku cenu? Ko god stane na put lazi, ili ukazuje na laz, biva opaucen preko nosa. Da li je opravdano smatrati da 100 puta izgovorena laz postaje istina?
Законом је обавеза да се лаж прихвата, ко је против, добије по тамбури од актулне власти.

ne ja je necu podrzati ni po koju cenu
Deveta božija zapovest
NE SVEDOČI LAŽNO NA BLIŽNJEGA SVOGA.
Ovo znači:
Lagati znači svesno i hotimice govoriti ono što nije istina. Pod lažnim svedočenjem se podrazumeva: svaka lazna dostava, iznošenje neistine protiv ma koga, bilo privatno ili javno, na sudu ili van njega.
U devetoj Zapovesti Božijoj zabranjuje se: lažno svedočenje protiv bližnjih, klevetanje i ogovaranje i nepravedno osuđivanje bližnjih.
Laž ponižava čoveka i rađa druge grehe. Naš narod je rekao: Ko rado laže – rado i krade.
Jedan Brat je rekao:
„Ipak, oče, zapovesti Gospodnje sumnogobrojne. Ko ih može sve poznati da bi se podvizavaoza njih? Naročito je teško meni, maloumnome. Stoga bih hteo da čujem kratku reč, koju bih mogao da zadržim u umu i da se sa njom spasem“.
Starac odgovori: „Iako sumnoge, brate, zapovesti se sažimaju u jednoj reči, tj. u rečenome:
Ljubi Gospoda Boga svoga svom snagom svojom…i svim umom svojom, i bližnjega svoga kao samoga sebe.

Zavisi od lazi i lazova. Nekad pustis g.... da ne smrdi jer se ne vredi boriti sa vetrenjacama, a zavisi i od prirode lazi, da li je zlonamerna ili dobronamerna. Medjutim, na one pokvarene , kad te neko pravi volom, odgovaram zestoko pa makar me to skupo kostalo. Nekad, zbog velike vere u ljude i sama pokleknem lazima, ne zato sto volim tako, vec mi se desava da sam slepa kod ociju ali kad se probudim tu je kraj za sva vremena. Ne verujem u to da 100 puta izgovorena .... Istina kad tad izbije na videlo.

To rade bolesni ljudi, brane laz po svaku cenu.
I sluze se time da 100 puta izgovorena laz postaje istina
To je manipulacija
treba se cuvati takvih ljudi

Sve je istina, a najvise ono sto nije, jer ljudi obozavaju laz. To je dogadjaj, istina je dosadna.

Ne prihvatam laz ni u kom obliku i ako sam svestan da je nesto laz vadim joj krajnike, cak i kada mene ne dotice.

"И лаж је истина!"

Доказано.

Лаж као лаж непостоји, она је превазиђена пре него је настала, Божијом Промисли. :)

Ако неко каже нешто што у датом тренутку и датом месту није прикладно, незначи да тај лаже, већ говори ИСТИНУ која се или дешава негде некоме, или најављује неке будуће догађаје/дешавања која ће доживети лично та особа која говори, или особа/е којима говори... :)

- - - - - - - - - -

Један пример дефиниције лажи:

- НЕ - ЗНАМ

- НЕЗНАМ

Овде имамо "лаж", шта мислите, где је ту лаж?

Лаж која и није лаж, већ говори о скретању истине, које се у Хришћанству сматра и "пророштвом", избегавање истине и навођење других на крив пут... :)

Poslednja izmena:
To rade bolesni ljudi, brane laz po svaku cenu.
I sluze se time da 100 puta izgovorena laz postaje istina
To je manipulacija
treba se cuvati takvih ljudi

Sticajem okolnosti sam upala u jednu takvu laž.
Gledaš i slušaš osobu i ne možeš da dokučiš iz kojih to razloga radi, da li je toliko glup, da li je interes, da li je ljubav, da li je inat..
.Vidiš da traži pomoć i da se guši ali ti ne dozvoljava...
Strašno šta jedna bolesna psiha može da uradi drugom biću, koje lančano prenosi na ljude oko njega Sreća pa sam se ja već izvukla iz toga,ali oni koji ne mogu ... životi im neće biti ugodni.
Mene nakon svega zanima ko i na koji način može i treba da zaustavi jednu takvu bolesnu psihu? I da li uopšte to neko treba da radi?

Back