1.Prica
4 cudna Prijatelja
Jednog lepog sunčanog dana Pingvin Vrtiša i Panda Pliško su imali sjajnu ideju, da okupe prijatelje da istražuje čarobnu šumu u potrazi za tajnim blagom.
Panda Pliško reče :Ajde da se okupimo, da pozovemo kornjaču i Sovu i da sa njima tražimo sjajno blago i da ga podelimo.
Pingvin vrtiša reče :Što da ne, ajde da ih pozovemo što nas je više to je zabavnije.
Dobri drugari su pozvali svoje drugare Kornjaču Tortugu i Sovu Ušaru ne znajući da su one jako pohlepne i zle.
Sova i Kornjača su se dogovorile da ih odvedu tamo gde su one bile, ali nisu mogle dobiti blago.
Sova šapne kornjači:Može mo ih odvesti do zabranjenog blaga, prevariti ih i mi možemo uzeti svo blago
Konjača reče: ja sam za
Kornjača i Sova kažu:Ej dragari znamo gde ima blaga, koje vam moze ispuniti zelje. Četiri prijatelja su krenuli ići prema jednoj velikoj ukletoj kući .Četiri čudna prijatelja stigli su do te čudne uklete kuće
Pingvin Vrtiša I Panda Pliško pitaju svoje drugare da li je to mesto gde se nalazi sjajno blago.
Sova Ušara kaze :U toj kući se nalazi veliko blago koje ce vam ispuniti želju ako ga dotakneš.
Kornjača Tortuga kaze
azi te da ga ne razbijete, a tačno je rekla sova, čitavo blago ako ga dotakne te ispuniće vam sve vaše želje. Kako su hteli Panda Pliško i Pingvin Vrtiša da požele želju za sve svoje prijatelje, čim su pipli kamen koji je sijao odma su u tonuli u san. A to su iskoristile Sova Ušara i Kornjača Tortuga :Glasno su rekle što imamo naivne prijatelje,sad mi možemo uzeti blago za nas dve. Utom Doće ptica Dobrica koja im kaze vi ste zle ako uzmete kutiju vaše srce ce pući i zaledićete se. Kutija samo može da pripadne osobama čistog srca, u tom trenutku su se Panda Pliško i Pingvin Vrtiša probudili i rekli ptici izvini sto smo dirali tvoje blago mislili smo da podelimo sa svim prijateljema čarobne šume.
Ptica Dobrica reče :Blago je vaše jel ste dokazali da imate čisto srce i ako su vas vaše dve prijateljice prevarile, a vi ste im oprostili. Panda Pliško i Pingvin Vrtiša kažu :Hvala, uzmi ti i sebi ako hoćeš.
Pltical Dobrica je naterala Sovu i Kornjaču da se izvinu svojim drugarima i da svate da je pravo prijateljstvo najveće blago od blaga
Poruka ove priče da nekad u životu ćemo imati lažne prijatelje poput Kornjače Tortuga i Sove Ušare koje će se pretvarati da su nam prijatelji dok nas jednom ne prevare. Panda Pliško i Pingvin Vrtiša su postupili pravilno oprostili su svojim lažnim prijateljima, ali će zato sledeći put paziti i očekivati da će opet to pokušati. Da na još mudriji način izbegnu zamku.
Autor: Nataša Novaković
4 cudna Prijatelja
Jednog lepog sunčanog dana Pingvin Vrtiša i Panda Pliško su imali sjajnu ideju, da okupe prijatelje da istražuje čarobnu šumu u potrazi za tajnim blagom.
Panda Pliško reče :Ajde da se okupimo, da pozovemo kornjaču i Sovu i da sa njima tražimo sjajno blago i da ga podelimo.
Pingvin vrtiša reče :Što da ne, ajde da ih pozovemo što nas je više to je zabavnije.
Dobri drugari su pozvali svoje drugare Kornjaču Tortugu i Sovu Ušaru ne znajući da su one jako pohlepne i zle.
Sova i Kornjača su se dogovorile da ih odvedu tamo gde su one bile, ali nisu mogle dobiti blago.
Sova šapne kornjači:Može mo ih odvesti do zabranjenog blaga, prevariti ih i mi možemo uzeti svo blago
Konjača reče: ja sam za
Kornjača i Sova kažu:Ej dragari znamo gde ima blaga, koje vam moze ispuniti zelje. Četiri prijatelja su krenuli ići prema jednoj velikoj ukletoj kući .Četiri čudna prijatelja stigli su do te čudne uklete kuće
Pingvin Vrtiša I Panda Pliško pitaju svoje drugare da li je to mesto gde se nalazi sjajno blago.
Sova Ušara kaze :U toj kući se nalazi veliko blago koje ce vam ispuniti želju ako ga dotakneš.
Kornjača Tortuga kaze
azi te da ga ne razbijete, a tačno je rekla sova, čitavo blago ako ga dotakne te ispuniće vam sve vaše želje. Kako su hteli Panda Pliško i Pingvin Vrtiša da požele želju za sve svoje prijatelje, čim su pipli kamen koji je sijao odma su u tonuli u san. A to su iskoristile Sova Ušara i Kornjača Tortuga :Glasno su rekle što imamo naivne prijatelje,sad mi možemo uzeti blago za nas dve. Utom Doće ptica Dobrica koja im kaze vi ste zle ako uzmete kutiju vaše srce ce pući i zaledićete se. Kutija samo može da pripadne osobama čistog srca, u tom trenutku su se Panda Pliško i Pingvin Vrtiša probudili i rekli ptici izvini sto smo dirali tvoje blago mislili smo da podelimo sa svim prijateljema čarobne šume.Ptica Dobrica reče :Blago je vaše jel ste dokazali da imate čisto srce i ako su vas vaše dve prijateljice prevarile, a vi ste im oprostili. Panda Pliško i Pingvin Vrtiša kažu :Hvala, uzmi ti i sebi ako hoćeš.
Pltical Dobrica je naterala Sovu i Kornjaču da se izvinu svojim drugarima i da svate da je pravo prijateljstvo najveće blago od blaga
Poruka ove priče da nekad u životu ćemo imati lažne prijatelje poput Kornjače Tortuga i Sove Ušare koje će se pretvarati da su nam prijatelji dok nas jednom ne prevare. Panda Pliško i Pingvin Vrtiša su postupili pravilno oprostili su svojim lažnim prijateljima, ali će zato sledeći put paziti i očekivati da će opet to pokušati. Da na još mudriji način izbegnu zamku.
Autor: Nataša Novaković