Price iz komsiluka

Elem, ovako. Dok sam zivjela na Obilicevu, na drugom spratu zgrade, kapiram da je mojim vrlim komsijama smetala Sepultura kad od zore tresti malo nizim volumenom od onog zbog kojeg pucaju prozori. Uzgred, to je samo bila kontra Goranu sa prizemlja. Naime, on je isto tako glasno pustao turbo folk. Bila sam ljubomorna jer je imao bolje zvucnike, pa se Stoja ili vec neka tak'a zjaka uvijek cula bolje od Sepulture. Par puta su mi ukazali na kucni red :rtfm: bez nekog veceg uspjeha. Dalje, hodala sam rascupana, obucena u crno i poderane farmerke, kuci me nikad nije dva puta dopratio isti drug...Iskonstruisali su bezbroj prica, a onda sam se preselila. U dedinu kucu. Na drugom kraju grada. Ovog puta, ne pustam muziku, ne prate me kuci, kao da me nema. A onda cujem komsijski razgovor ''ovih ovdje kao da nema''. Sta ce reci kad vide da pustammomka u kucu kroz balkonska vrata na prizemlju? :zper:

...ma rekla si i podvukla - ali ako se malkice ne glagolji o bilo čemu , pa i tome . gde ubiti vreme....nemoj samo da gledam TV !...pa to je stoput lošije od nikakvog komšiluka !

...dobro , odoh da soliram uz laganu muziku - Pozdrav !

...kriumcariti svoga momka
odabranika na odredjeno
nije zdravo za komsije
ali je dobro
jer tako je bilo uvijek
p r i j e ...
...na vrata pustaj koleginice ili prijateljice
da im ubijes predrasude
o pjesnikinji Sapfo...
...draga moja Prijateljice...

...ima jedna stara pesma , meraklijska , u vezi tih vrata i njihovih otvaranja....današnja mladež teško pada u onaj negdašnji dert , sevdah šta li , pa i ne slušaju takve pesme....no vredne su i nije loše da ih čovek posluša i sad , naravno u izvođenju starih majstora !

Back