Pričamo o umetnosti...Ko je umetnički genije i zašto ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
jedino što smo laici uglavnom, neko ko poznaje oblast realno je nešto drugo... ne možeš praviti paralelni svet iako to želimo
a za te svetski priznate, ne znam, mislim da nisam senzibilisana dovoljno, ne pratim, al otišla bih u muzej ako imam priliku ...
priznat je kad je nešto
bila ona izložba pikasove keramike kod nas ... videla sam van gogha
ne mora ti se svaka faca sviđati zapravo, neko je priznat ko faca al ne moraš da ga voliš

čujemo, neko je genije, kao što je slučaj što sam naveo u uvodu

zašto je taj neko genije, zbog čega ste fascinirani njegovim likom i delom ?

p.s.

govorimo isključivo o likovnoj umetnosti

Leonardo da Vinci...Covek koji kao prvo nije bio samo slikar.Stvarao je od cega god se dohvati.Imao je izuzetnu mastu i njegovi nacrti za izume su bili fantasticni! Covek koji bio umetnik ali i naucnik.
Npr. on, eto. Ali ima ih jos, dosta..

čujemo, neko je genije, kao što je slučaj što sam naveo u uvodu

zašto je taj neko genije, zbog čega ste fascinirani njegovim likom i delom ?

p.s.

govorimo isključivo o likovnoj umetnosti

a posetioci teme se bave izučavanjem lik. umetnika? il ono videli smo tri slike baš deluju cool a i uvio je brkove

- - - - - - - - - -

il kao ne znam, to je cool valjda, kažu tako

mislim ponekad ulazim na ove "obične" izložbe, po bgd ima galerija pa ponekad uđem... i razgledam postavku, nekad mi se nešto sviđa ali uglavnom nemam stav jer ne pratim to više od tog švrćkanja
deluje mi da treba nekad nešto i da razumem a nemam dovoljno znanja ili udubljivanja
da li su ti umetnici genijalci? pa verovatno su završili neke škole i priznat su kao umetnici itd

...
inače do nekog doba su slikari uglavnom bili umesto filmova, kad su se štancovali portreti i slike iz biblije (zapadna umetnost)
ok možda mi se leonardo izdvojio ima neki stil mekani a đoto ima neke uske oči ali to je možda jedna galerija

Lepa tema

Geniji su retki,pojavljuju se jedan na milion

Po meni postoje dva genija u umetnosti

Prvi je Leonardo da Vinci .. slikar, vajar,arhitekta,pronalazac,mudrac,vizionar.Uvek sam o njemu razmisljala kao o coveku iz drugog sveta.
A da je bio ispred svog vremen, bio je.Do danas Leonardo je neponovljiv, nedostizan i misteriozan
14218019648_4819f9df80_b-e1507803330769.jpg

Drugi je Salvador Dali, koji je svoj zivot i svoju strast preneo na platno na svoj ekscentrican ,jedinstven i neponovljiv nacin
Dali kao i Leonardo se ne mogu kopirati , ni po zivotu ni po delima

Sam je rekao ,svestan svoje genijalnosti
„Od moje šeste godine postalo mi je sasvim jasno da sam genijalan i moram priznati da svest o tome,
koja iz dana u dan biva sve jača, izaziva u meni osećanje, čija mi je postojanost izvanredno prijatna.“

187074-5296e258-7369-11e4-80f4-132d6ae37d93-550x289.jpg

ti jesi genije..odlican ti je onaj crtez Patrijarha Pavla

fala :rumenko:
nije losh rad inache...josh uvek istrazujem tehnike tako da ga smatram zadovoljavajucim u ovoj fazi

shto bih u sushtini i rekao na temu...po cenu da zvuchim pretenciozno
"u svemiru punom chudesa ljudski um izmislio je dosadu"
cenim da stvaralac valja biti neprestano inkvizitivan za svet oko sebe...i ujedno teziti perfekcionizmu

greota je da se neko poziva na genijalnost nekog a da i sam nema pojma zašto je on genijalan

obično tu ima wikipedija najveću ulogu u obožavanju neke 'genijalnosti'

?Ne razumem na koga se to odnosi? Izvini molim Te ja se umetnoscu bavim od malih nogu....Znaci daleko pre nego sto je Wikipedija postojala...Te tako imam odavno izbrusen ukus sta mi se svidja a sta ne..Kako u umetnosti, tako i u svemu drugom,...Leonardo da Vinci ko je i sta je ne treba mi Wikipedija ni ma koja knjiga ili sta god da mi kaze!Pogledas njegove radove, i vidis kakav je ti fascinantan um i duh!

greota je da se neko poziva na genijalnost nekog a da i sam nema pojma zašto je on genijalan

obično tu ima wikipedija najveću ulogu u obožavanju neke 'genijalnosti'

Pre svega genija je tesko opisati recima vec licnim dozivljajem i osecajem.Dalijeva genijalnost je njegova haizmaticnost i intligencija..njegov pogled na svet, njegova otmenost na njegov poseban nacin,njegov pogled na zivot, i nacin zivljenja zivota , njegova egoisticna ljubav prema zeni a i prema sebi ,njegova strast u svemu sto je radio, njegova resenja kao recimo prolaznost vremena koje je prikazao na jedinstven nacin..kao niko pre njega niti ce moci posle njega
to je moje vidjenje genijalnosti Dalija i nije iz wikipedije

ti kada budes dostigao genijalnost jednog Dalija , a tesko da ce ti to ikada uspeti, onda ces moci da prozivas ljude na temi

i bio bi red kao postavljaca teme da ti kazes ko je umetnicki genije za tebe i zasto
558730_309798072423086_997404466_n.jpg

Poslednja izmena:
Postavljač teme ima neke pretpostavke rekao bih, o učesnicima foruma... Čovek valjda zna i ko smo i šta smo i za šta smo sposobni... odnosno nismo sposobni..... Naravno da je teško nastavljati razgovor kada si ni kriv ni dužan odmah etiketiran.... kao neko ko se informiše iz wikipedije.....:lol:

Postavljač teme ne voli Dalija.... U redu, može slobodno da ga ne voli, razmišljam samo šta je ideja ove teme, da mi koji to ne vidimo kao on - progledamo, jer smo jelte bili indoktrinirani ili nismo sposobni da znamo šta treba da volimo?

Lepota je u oku posmatrača. Zašto o ovome pričamo na ovakav način? Tema je očigledno zamišljena da osporava neke etablirane vrednosti. Stvarno ne želim da učestvujem u tome, jer za takve stvari NIKO ovde NEMA kapacitet.

Poslednja izmena:
on je genije...kako ne shvataš...a i beči se na svakoj fotografiji

genijalnost je u bečenju i uvrtanju brkova

kako ti shvataš, mora da si akademik... ili si neostvareni kritičar :(

pa super je verovatno al ne znam realno mnogo o daliju ni njegove radove

- - - - - - - - - -

Lepa tema

Geniji su retki,pojavljuju se jedan na milion

Po meni postoje dva genija u umetnosti

Prvi je Leonardo da Vinci .. slikar, vajar,arhitekta,pronalazac,mudrac,vizionar.Uvek sam o njemu razmisljala kao o coveku iz drugog sveta.
A da je bio ispred svog vremen, bio je.Do danas Leonardo je neponovljiv, nedostizan i misteriozan
14218019648_4819f9df80_b-e1507803330769.jpg

Drugi je Salvador Dali, koji je svoj zivot i svoju strast preneo na platno na svoj ekscentrican ,jedinstven i neponovljiv nacin
Dali kao i Leonardo se ne mogu kopirati , ni po zivotu ni po delima

Sam je rekao ,svestan svoje genijalnosti
„Od moje šeste godine postalo mi je sasvim jasno da sam genijalan i moram priznati da svest o tome,
koja iz dana u dan biva sve jača, izaziva u meni osećanje, čija mi je postojanost izvanredno prijatna.“

187074-5296e258-7369-11e4-80f4-132d6ae37d93-550x289.jpg

a pikaso ti je br 3, mislim zašto obrazloži
: )))))

- - - - - - - - - -

evo još nekog od poznatih prvog reda: juan miro, verovat nije u tim prvim redovima nego neki 1a, ili 2 al simpa su slike

a pikaso ti je br 3, mislim zašto obrazloži
: )))))

- - - - - - - - - -

evo još nekog od poznatih prvog reda: juan miro, verovat nije u tim prvim redovima nego neki 1a, ili 2 al simpa su slike

Rec je o genijima a ne o pravljenju liste slikara koje volimo..

Pikasa postujem ali ne bi bio na mojoj listi

Miro je cudesni Katalonac.Trebala sam napisati spanski slikar ali kako je aktuelno odvajanje Katalonije od Spanije ostaje Katalonac :lol:
Nije bio ekscentrik kao Dali ali je bio sanjar , a ja volim sanjare u likovnoj umetnosti koji stvaraju cudesne i nestvarne svetove
Ii pogodila si ..da pravim listu Miro bi bio na njoj kao i Kandinski i jos neki. :)

not_detected_227970.jpg

sklika-GLAVNA-460x600.jpg

miro-karneval.jpg

the_tilled_field.jpg

Pre svega genija je tesko opisati recima vec licnim dozivljajem i osecajem.Dalijeva genijalnost je njegova haizmaticnost i intligencija..njegov pogled na svet, njegova otmenost na njegov poseban nacin,njegov pogled na zivot, i nacin zivljenja zivota , njegova egoisticna ljubav prema zeni a i prema sebi ,njegova strast u svemu sto je radio, njegova resenja kao recimo prolaznost vremena koje je prikazao na jedinstven nacin..kao niko pre njega niti ce moci posle njega
to je moje vidjenje genijalnosti Dalija i nije iz wikipedije

ti kada budes dostigao genijalnost jednog Dalija , a tesko da ce ti to ikada uspeti, onda ces moci da prozivas ljude na temi

i bio bi red kao postavljaca teme da ti kazes ko je umetnicki genije za tebe i zasto
558730_309798072423086_997404466_n.jpg

objasni zašto je Salvador Dali genije...umetnički...ili bilo kakav ?

po tvom utisku i spoznaji...ništa više :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back