Priča o roditeljima!!!

''Njima je čvornovat i drven
svaki trenutak života.

I nezgode i ljubav.
I crna kafa i pletivo.
I oni sve redji izlasci
u pozorište i bioskop.
I svakodnevne jurnjave
na tamo neki posao.

Slušam iz druge sobe.
Pa oni čak ne umeju
prirodno ni da se svadjaju,
nego se stalno ponavljaju
kao da su pre toga
napamet uvežbavali
jedan te isti bes.

I bojim se, na kraju,
kad budu umirali,
veštački će i vrištati,
kao da su pre toga
dugo nameštali usta
i uvežbavali strah.''
Miroslav Antić

Tako je ''čika Mika Antika'' video svoje roditelje. A kako ih mi vidimo danas? Da li je on bio i ostao u pravu???

Vrlo je prikladna tema. Podatna da joj se čovek uvek vrati i doda ponešto. A i sam se vraćam svojim komentarima i pratim varljiva kretanja svojih osećanja upućena roditeljima.
Uzgred, sem što si se "raspevala" o roditeljima, nisam video da si išta otvoreno govorila o roditeljima. Mada ti ne bih ni zamerio. Bilo je potrebno dosta hrabrosti otvoriti uopšte ovakav blog obzirom da je to za tebe bilo čeprkanje po još nezaraslim ranama.:-( Ili se meni tako bar čini da si tako na nekom forumu napomenula.

Pa ovako, može!!!! Dobro si pročitao, da ja sam već prošle godine (a ako da je bilo danas), izgubila oca. Veoma tužno i bolno po mene!!!! :-( :-( :-(
No, od kada mi je otac umro imala sam priliku da razmišljam o svojim roditeljima i više nego što sam do tada činila.
Što se tiče njihovog odnosa prema meni, ja im zameram, ali sam na sitnim stvarima (npr. zašto me nisu upisali u muzičku školu da naučim da sviram klavir, a uveliko sam pevala u horu, i imala sam predispozicije za takvu vrstu učenja...Ili možda zašto nisam učila više stranih jezka.... Ili već tako nešto!!!!).
Medjutim što se njihovog odnosa tiče u mnogo čemu se slažem sa čika Mikom Antikom. Ne mogu reći da su moji protraćili život, ali mogu reći da su izgubili dosta zajedničkog i dragocenog vremena... No ja sam tu samo neko ko posmatra sve to, tako da ne dajem kritike (mada, naravno, volela bih da su više vremena posvetili jedno drugom i da su za sebe činili mnoge stvari koje su propustili, a koje su sada za uvek zapečaćene, i neće imati priliku više da ih formiraju ili ispravljaju u skldau sa tim kako oni samatraju da je ispravno)... I tako... Nadam se da je dovoljno....

Back