Priča o nožu

Karlosss

Zainteresovan član
Poruka
304
Kupim ja pre oko 10 god nož na sajmu u NS. Lep, velik, sa krokodilom na oštrici dužine 25 cm, naoštren ko žilet, sjajan ko ogledalo...Taj me je nož svuda pratio, svi su mu se divili a mene je nervirao. :confused:
1. Ne(majstor) mu je ostavio četvrtastu dršku koja izgleda lepo-neobično ali pravi debele žuljeve na dlanu,
2.preoštrio ga je tako da se oštrica istupi (zavrati-pobeli) čim naiđe na nešto tvrđe (kost, drvo)
3.napravio mu je neku kvrgu odozgo koja je zapinjala tako da je mogao da uđe u meso samo 5 cm a ostalih 20 cm je služilo za ukras.
Nosio sam ga kod nekoliko "majstora" i svi kažu:"Nemoj ga dirati upropastićeš ga a vidi kako je lep, bolje ga prodaj takvog pa kupi drugi!" i tako iz dana u dan iz godine u godinu do skoro...Jednan dan, pukne meni film, uzmem brusilicu i nož, odsečem mu kvrgu, preoblikujem sečivo, zatupim ga odozdo, obrusim dršku da bude elipsa a ne kocka, čak sam uzeo brusni papir i zamaglio sečivo da se više ne može ogledati.
Sad imam ružan ali pouzdan nož i konačno sam SRETAN.
Šta mislite je li glupost držati našminkan a nepouzdan nož? :think:

@Karlosss: ako ti nož služi da bi ti stajao u vitrini, onda nije glupo.
Ako ti je nož sredstvo za rad i rabljenje i habanje, onda nek' bude najružniji, najodvratniji, naj... ma, sve naj-naj u estetskom smislu, al' neka bude najoštriji i za tebe najpouzdaniji...

Moji noževi su krajnje prosečni... Ništa posebno... Ali su se na Durmitoru pokazali boljima od mnogih markiranih...

Back