Priča o jednom narcisu

• Začetnik teme Začetnik teme zxy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Od prvih dana Ona zna da rodjena je lepa
Videla je to i sama a čula i da govore drugi
Vremenom ta slika o sebi prionu joj uz grudi.
Ali rano ona i gorčinu pozna
jer ranjiva je bila i srca nežna.
Poče sve češće pogled svoj sebi da okreće
gde lik svoj kao lepi san susreće.
Sa njim se druži,zanosi,uzleće
zajedno provode trenutke spokoja i sreće.
Nerado napušta ona svoje mašte lik
Bilo šta da radi ona lik svoj gradi
svako njeno delo njoj samoj je nalik.
Ponekad poželi svoj san sa nekim da deli
zajedno da neguju taj lepi cvet
da uteha im bude i zamena za svet.
Ali taj san možeš da živiš samo sam.

lelavi;bt67347:
Joooj!
Kako je nezna i lepa pesma.
Ne moze to svako da napise!
Treba imati izuzetnu moc zapazanja kao sto je ti imas.
Pozzz
Priča je istinita.Jedan je od načina da se pobegne od stvarnosti.Ali i mi pomalo to radimo na ovim stranama.Naravno da ne mislim da je to loše.Naprotiv ovde je lepši deo nas.Poz.

Svi smo mi po malo narcisoidni.....što je svakako dobro jer moraš voleti i ceniti sebe da bi mogao i prema drugima to osećati. Ali, ako se pretera.....eto ekstrema i eto problema i eto samoće koju sa sobom donosi.
Lepa i istinita pesma.....volim istinite pesme :hvala:

LJILJA MMM;bt67376:
Svi smo mi po malo narcisoidni.....što je svakako dobro jer moraš voleti i ceniti sebe da bi mogao i prema drugima to osećati. Ali, ako se pretera.....eto ekstrema i eto problema i eto samoće koju sa sobom donosi.
Lepa i istinita pesma.....volim istinite pesme :hvala:
Hvala Lj.Ne moram ništa više da ti kažem.Poz.

zxy;bt67350:
Priča je istinita.Jedan je od načina da se pobegne od stvarnosti.Ali i mi pomalo to radimo na ovim stranama.Naravno da ne mislim da je to loše.Naprotiv ovde je lepši deo nas.Poz.
Sve sto je u normalnim okvirima, pa i beg od stvarnosti, dobro je ponekad...:) Samo treba znati sta je masta a sta stvarnost...:ok:ko to shvati i prihvati...moze u mastu i da pobegne...;)
Pesma je divna, posebnim stilom ispevana...:klap:

gagili48;bt67388:
Sve sto je u normalnim okvirima, pa i beg od stvarnosti, dobro je ponekad...:) Samo treba znati sta je masta a sta stvarnost...:ok:ko to shvati i prihvati...moze u mastu i da pobegne...;)
Pesma je divna, posebnim stilom ispevana...:klap:
Haj,Gagili,dobro došla.Tebi ne treba ništa objašnjavati.Možda da ti skrenem pažnju na naslov.Ovo je više priča nego pesma.Odnosi se najednu slikarku koja nije bila svesna da sve slike liče na neki način na nju.Bila je iznenadjena kad sam joj to rekao.Poz.

zxy;bt67394:
Haj,Gagili,dobro došla.Tebi ne treba ništa objašnjavati.Možda da ti skrenem pažnju na naslov.Ovo je više priča nego pesma.Odnosi se najednu slikarku koja nije bila svesna da sve slike liče na neki način na nju.Bila je iznenadjena kad sam joj to rekao.Poz.
Pa naravno, po tome se ogleda njena narcisoidnost...samo verovatno nije bila svesna toga...da se odaje...;)i da to neko primecuje...:D
Ima i jedna poznata slikarka kojoj takodje slike lice na nju...;) Ma ok...voleti sebe nije greh jer da bi nas drugi voleli moramo sami znati koliko vredimo...U normalnim kolicinama, narcisoidnost je pozeljna...:ok:
:D:bye:

gagili48;bt67399:
Pa naravno, po tome se ogleda njena narcisoidnost...samo verovatno nije bila svesna toga...da se odaje...;)i da to neko primecuje...:D
Ima i jedna poznata slikarka kojoj takodje slike lice na nju...;) Ma ok...voleti sebe nije greh jer da bi nas drugi voleli moramo sami znati koliko vredimo...U normalnim kolicinama, narcisoidnost je pozeljna...:ok:
:D:bye:
To je jedna faza,bolje reći zastoj u razvoju ličnosti.A vrh je bogatstvo ljubavi tzv."caritas"koju ima u sebi npr.Gagili.

Back