Pri vrhu smo po broju zaraženih na milion stanovnika

Ајде ти напиши колико то одударају, наведи бројеве и изворе, а ја ћу онда поново окачити табелу.
Чекам твоје наводе и изворе.

Број умрлих у Републици Србији у периоду јануар-јун 2021. године износио је 65 817 и, у односу на исти период претходне године, када је број умрлих био 51 569, бележи се раст од 14 248 или за 27,6%.
https://www.stat.gov.rs/oblasti/stanovnistvo/rodjeni-i-umrli/

Broj umrlih u Republici Srbiji u periodu od januara do decembra 2020. godine iznosi 114.954 i u odnosu na isti period prethodne godine beleži se rast od 13.991 ili za 13,9 odsto (u 2019. broj umrlih bio je 100.963).
https://www.danas.rs/drustvo/u-2020-u-srbiji-139-odsto-vise-umrlih-i-28-odsto-manje-rodjenih/

U decembru 2020. umrlo čak 6.805 ljudi više od desetogodišnjeg proseka za Srbiju​

https://rs.n1info.com/vesti/u-decem...di-vise-od-desetogodisnjeg-proseka-za-srbiju/

11.png

Према званичним подацима републичког завода за статистику, број умрлих у Србији:
2020-106.494
2019-101.498
2018-101.665
2017-103.722
2016-100.834
2015-103.678
2014-101.247
2013-100.300
2012-102.400
2011-102.935
2010-103.211
2009-104.000
Имате податке до 2009 са уписаним узроцима смрти. Највећи проценат, окo 50% умиру од болести система крвотокa.
И сад погледајте табелу за 2019 и 2020?! Нигде није уписан ковид?
Погледајте и где је то повећање смртности!
1625336509217.png

Kaда саберемо 2009 закључно са 2019, добијамо десетогодишњи просек од 102.466 умрлих годишње што је 1,47% од броја становника у Србији.
Када тај просек упоредимо са 2020-том, имамо да је 2020-те умрло 4028 људи више или 0,058%!
Од тог броја, 4028 више умрлих, никада нећемо сазнати тачан број умрлих од короне и број који је умро као последица карантина, ускраћеног кретања, ускраћене лекарске неге (одложене операције, хемотерапије, ускраћена контрола повишеног шећера, крвног притиска...).
Ја смело могу рећи сигурно 50% јер лично знам за више од десет смртних исхода као последица ускраћене лекарске неге.
Ако узмемо да је од короне у Србији 100% узрок смрти код 2000 људи (половина од броја који је виши од просека), добијамо 0,028%!
И сада треба неко да ме убеђује да је жртвовање целе државе оправдано због 0,028% смртности а иста узрокује дупло више + губитак радних места и поверења у државу?
Због 0,028% умрлих сви морамо постати пацови и мајмуни за експеримент? Морамо милом, новцем или силом да у себе убризгамо ко зна шта и зашто?
Треба бити тотално слеп па ово невидети и на то још ни пристати!

Зашто мекфлај лаже и манипулише, то је питање за њега или његове менторе.

Polako ljudi.
mekflaj je u pravu. Vratite se malo unazad na moj prvi post, tamo im sve sa statističkog zavoda,
iz njihovih publikacija, nemam razlog da manipulišem, to je glupo.
https://publikacije.stat.gov.rs/G2021/PdfE/G20211180.pdf
Stopa smrtnosti je bila za 2019. 14.6 na 100.000, za 2020. je 16.9 na 100.000.
Znači, uvećala se za oko 15.8%, što nije malo.

Broj umrlih od svih uzroka je najtačnija mera.
Stopa smrtnosti je procena, jer uzima u obzir broj stanovnika za tu godinu, to je procena
i ne može sa sigurnošću da se zna. Rodjene i umrle će da popišeš, ali kretanje
stanovništva, teško je to...
To je ko birački spisak ažurirano :D.

Poslednja izmena:
Polako ljudi.
mekflaj je u pravu. Vratite se malo unazad na moj prvi post, tamo im sve sa statističkog zavoda,
iz njihovih publikacija, nemam razlog da manipulišem, to je glupo.
https://publikacije.stat.gov.rs/G2021/PdfE/G20211180.pdf
Stopa smrtnosti je bila za 2019. 14.6 na 100.000, za 2020. je 16.9 na 100.000.
Znači, uvećala se za oko 15.8%, što nije malo.

Broj umrlih od svih uzroka je najtačnija mera.
Stopa smrtnosti je procena, jer uzima u obzir broj stanovnika za tu godinu, to je procena
i ne može sa sigurnošću da se zna.
To je ko birački spisak ažurirano :D
Да ли си погледао линк који сам окачио?
Значи, подаци су од републичког завода за статистику, који се тиме бави и тамо имаш педантно уписано све.
Зато не шире лажи и глупости.
Имате уназад податке до 2009 и свако ко жели може сам проверити све.
Вама, ботовима, тло под ногама тоне, лоше лажете.

Nemoj se ljutiš, gledaj. Video sam link.
I ti si u pravu i ja sam u pravu... Oni to ažuriraju do juna naredne godine, oni stalno menjaju...
Sada su pod lupom javnosti pa gledaju da upišu što taćnije.
Ko je pre toga citirao i šljivio Zavod za statistiku. Demografi, profe kad pišu radove i sl.
Do sada im je trebalo 6 meseca da sravne prethodnu godinu.
To niko živi nije gledao realno...

Dal si ti pogledao "moj" link? Mislim da se ne gložimo za gluposti. :(
To su državne ustanove, mogu da greše i prepravljaju se 100 puta.
Sad imaju i direktora "pravovernog".

I mani se da svakoga ko se ne slaže sa tobom, da ga nazivaš botom.
Verujem da si u pravu za uskraćenu lekarsku negu, to bez svake sumnje.
Da nisu ovakve vanredne okolnosti na svetskom nivou, za zanemarivanje bolesnih
ljudi i propuštanje da se pregledaju i leče, nekad se teralo na robiju, to jeste neka forma
tihog genocida. Šta se dešavalo kod mene u Nišu u staraćkom domu, muka mi i da prićam.

Ima u svakoj većoj državi po Evropi grupe doktora pod raznim imenima koji pričaju o tome.
Ovde nijedan, bar da ja znam.

Poslednja izmena:
Nemoj se ljutiš, gledaj. Video sam link.
I ti si u pravu i ja sam u pravu... Oni to ažuriraju do juna naredne godine, oni stalno menjaju...
Sada su pod lupom javnosti pa gledaju da upišu što taćnije.
Do sada im je trebalo 6 meseca da sravne prethodnu godinu.
О чему ти пишеш?
2020 је одрађена и подаци су јавни. Шта вам је ту нејасно?
Упоредио сам то са просеком за претходних 10 година и окачио податке.

Druže oladi malo... I pročitaj gore. Ne moraš da mi persiraš :)
Хахаха...чуј персирам. Упућено је теби и mekflay Анто је множина. Обојица шире јефтину пропаганду.
Ухваћени сте у лажима и сад сам вам ја крив.
Ако морате да враћате сендвиче, купићу вам ја друге.

Сад видим, изменили су листу 01.07.
Моја листа је на основу података пре 01.07. а била је званична и качио сам је овде још у мају или јуну.
Све је јасно као дан. Људи су провалили и морали су да мењају.

Ti si trol.
Ne vodiš produktivnu diskusiju, manipulišeš.
Moderatori treba da te malo pričvrlje :)
Не, ви сте слепи код очију. Ово пуца по свим шавовима и тешко да ће до нове године. Превара проваљена али ви не желите да видите. Ок, ваш избор.

Back