Pri vrhu smo po broju zaraženih na milion stanovnika

mekflaj

Poznat
Poruka
8.291
Kako komentarišete ovoliko visoku stopu zaražavanja u Srbiji?
Da li protivpandemijske mere koje je krizni štab povlačio nisu bile adekvatne?
Treba istražiti šta imaju zajedničko Crna gora, Češka, Slovenija, Srbija, USA i Švedska?

Untitled1t.jpg

Untitled.jpg

Ми осим оног ванредног стања и нисмо имали озбиљне мере. Последњих месец и по забрањен рад угоститељима. То је смешно. У Немачкој, Аустралији, Аустрији, Чешкој, локдауни трајали месецима и на најсуровије начине гушени сваки покушаји неких већих окупљања, било да су журке или протести. Иако не делује тако, ми смо земља која је имала можда и најблаже мере, а и нисмо били превише дисциплиновани ни када се то мало спроводило, тако да број заражавања и не чуди превише. Једина је колико толико добра ствар што су обезбеђени капацитети да се сви заражени којима је била потребна хоспитализација, ставе у болнице. Макар неки живот је тако спасен.

po broju ukupno inficiranih u rangu smo švajcarske, austrije i švedske sa oko 650-700k slučajeva
oni su prijavili da im je umrlo po oko 10k ljudi.
a mi 6.5k

pa ipak, ako pogledamo podatak da je u prva tri meseca 2021. umrlo 28% ljudi više nego u istom periodu lane, što je za oko 7k više, može se zaključiti da je realna cifra umrlih kod nas dosta veća od tih 6.5k

interesantan je slučaj mađarske, 780k inficiranih, 28k umrlih.

zbunjuje i podatak izraela - 840k inficiranih, a svega 6.4k umrlih. treba istražiti ima li izrael povišenu ukupnu smrtnost u populaciji kao što je mi imamo

po broju ukupno inficiranih u rangu smo švajcarske, austrije i švedske sa oko 650-700k slučajeva
oni su prijavili da im je umrlo po oko 10k ljudi.
a mi 6.5k

pa ipak, ako pogledamo podatak da je u prva tri meseca 2021. umrlo 28% ljudi više nego u istom periodu lane, što je za oko 7k više, može se zaključiti da je realna cifra umrlih kod nas dosta veća od tih 6.5k

interesantan je slučaj mađarske, 780k inficiranih, 28k umrlih.

zbunjuje i podatak izraela - 840k inficiranih, a svega 6.4k umrlih. treba istražiti ima li izrael povišenu ukupnu smrtnost u populaciji kao što je mi imamo
Повећана смртност вероватно јесте делом због короне, а делом је и због тога што је гомила операција отказана под изговором док корона не прође. Већина људи нема новца да иде по приватним лекарима и болницама и док чека ју да прође корона, многи заврше каријеру. Такође цела ситуација је негативно деловала и на психу, људи су под стресом што додатно погоршава здравствено стање.

Већ је јавна тајна да се у ковид преминуле трпају сви који су на тесту били позитивни а умрли од друге болести.
А колико су тестови поуздани бесмислено је и писати.
Сад ви ваксери узмите ствари у своје руке и спашавајте свет. И онако је на овом форуму забрањено изношење истине!

Pazi, po testovima (pozitivan 28 dana pre smrti od bilo kog uzroka) je 3211.
Posle je Zavod za statistiku objavio cifru 8.9%, odnosno oko 10.400 ljudi.
Verovatno dodati oni koji nemaju test a sva je prilika da je Covid19 uzrokovao-doprineo smrti.

Ne impliciram ništa, samo komentarišem.
Letalitet ili smrtnst od kovida u Evropi je ( a i Srbija je Evropa) oko 1,5%.
Da li je to mnogo, malo, normalno, pitanje je za diskusiju.

Poslednja izmena:
Letalitet ili smrtnst od kovida u Evropi je ( a i Srbija je Evropa) oko 1,5%.
Da li je to mnogo, malo, normalno, pitanje je za diskusiju.
Није тачно! Ако упоредиш стопу смртности са претходним годинама, која је око 103.000 преминулих на годишњем нивоу укупно, што је у односу на број становника 1,5%. Како си ти написала, сви су умрли од ковида?

Није тачно! Ако упоредиш стопу смртности са претходним годинама, која је око 103.000 преминулих на годишњем нивоу укупно, што је у односу на број становника 1,5%. Како си ти написала, сви су умрли од ковида?
Mislila sam na procenat inficiranih u odnosu na preminule.

Mislila sam na procenat inficiranih u odnosu na preminule.
А колико је то преминулих?
Да ли знаш да је до епидемије, према WHO стопа смртности морала да буде преко 2%, да би се прогласила пандемија?
То су напрасно изменили?
Већ сам неколико пута качио табеле умрлих уназад за неколико година и на основу званичних података за Србију (у којима се не спомиње ковид), али нема везе, стопа смртности у односу на претходне године увећана је 0,04%!
Због тих 0,04% уведен је карантин, људи се боду непровереним вакцвинама, влада тотална цензура. Људима се плаћа да се вакцинишу, прети им се отказима, даје се подршка том лудилу (што и овај форум ради).
Шта вам је људи, јер ви умете да користите разум или се понашате као хипнотисани?

А колико је то преминулих?
Да ли знаш да је до епидемије, према WHO стопа смртности морала да буде преко 2%, да би се прогласила пандемија?
То су напрасно изменили?
Већ сам неколико пута качио табеле умрлих уназад за неколико година и на основу званичних података за Србију (у којима се не спомиње ковид), али нема везе, стопа смртности у односу на претходне године увећана је 0,04%!
Због тих 0,04% уведен је карантин, људи се боду непровереним вакцвинама, влада тотална цензура. Људима се плаћа да се вакцинишу, прети им се отказима, даје се подршка том лудилу (што и овај форум ради).
Шта вам је људи, јер ви умете да користите разум или се понашате као хипнотисани?
Ja to stvarno ne pratim, tu i tamo vidim taj "letallitet" , negde je i 2,5 negde i 2,8, a ove po Evropi ( koliko sam ispratila) ne dostize 2%.

Ja to stvarno ne pratim, tu i tamo vidim taj "letallitet" , negde je i 2,5 negde i 2,8, a ove po Evropi ( koliko sam ispratila) ne dostize 2%.
Како не пратиш када мало мало окачиш цифре?
Бар провери, не залећи се. Знаш да има нас доста који уместо пропаганде користимо свој мозак па нам није тешко, и поред цензуре на форуму, да вас обавестимо да сте тотално обманути лажним подацима.
Зашто то себи дозвољавате, то је већ ваш проблем, само не пишите небулозе.

Како не пратиш када мало мало окачиш цифре?
Бар провери, не залећи се. Знаш да има нас доста који уместо пропаганде користимо свој мозак па нам није тешко, и поред цензуре на форуму, да вас обавестимо да сте тотално обманути лажним подацима.
Зашто то себи дозвољавате, то је већ ваш проблем, само не пишите небулозе.
Okacim cifre koje vidim i koje su aktuelne za neku temu.
Podaci koj objavljuju nekakvi Luj Paster i Robert Koh Instituti svakako
nisu lazni, svejedo sta i kako ti mislis o tome.

Okacim cifre koje vidim i koje su aktuelne za neku temu.
Podaci koj objavljuju nekakvi Luj Paster i Robert Koh Instituti svakako
nisu lazni, svejedo sta i kako ti mislis o tome.
не могу да верујем. Лепо ти кажем, упоређивао сам званичне податке за Србију од 2009 закључно са 2020-ом и то што ти наводиш просто не одговара истини!!!
И то што је прошле године умрло више, тих 0,04%, више од пола су смртни случајеви од карантина и ускрасћене лекарске помоћи.
Шта треба да се деси, које податке да вам се сервира да би схватили да се вама манипулише?
Зашто је цензура на сваком кораку? Мене су и бановали, брисали постове само зато што качим нешто што се неможе демантовати па је најбоље обрисати а постављача казнити? Само се лажов боји истине!
да је држави стало до здравља људи, не би чекали на преглед или операцију и по годину дана.
А овде, са вакцинама, чак и паре дају онима који се боцну?
Мени је то потпуно сумануто и смрди до неба. Зовите ме равноземљашем, бришите постове, банујте али лаж је разобличена.
Народ се диже полако широм Европе и ова лаж ће пасти а ви ћете живети са страхом од тога шта вас чека од тога што су вам убризгали!

не могу да верујем. Лепо ти кажем, упоређивао сам званичне податке за Србију од 2009 закључно са 2020-ом и то што ти наводиш просто не одговара истини!!!
И то што је прошле године умрло више, тих 0,04%, више од пола су смртни случајеви од карантина и ускрасћене лекарске помоћи.
Шта треба да се деси, које податке да вам се сервира да би схватили да се вама манипулише?
Зашто је цензура на сваком кораку? Мене су и бановали, брисали постове само зато што качим нешто што се неможе демантовати па је најбоље обрисати а постављача казнити? Само се лажов боји истине!
да је држави стало до здравља људи, не би чекали на преглед или операцију и по годину дана.
А овде, са вакцинама, чак и паре дају онима који се боцну?
Мени је то потпуно сумануто и смрди до неба. Зовите ме равноземљашем, бришите постове, банујте али лаж је разобличена.
Народ се диже полако широм Европе и ова лаж ће пасти а ви ћете живети са страхом од тога шта вас чека од тога што су вам убризгали!
Dobro.

gde su ti te tabele?
smrtnost je dosta skočila, 2020. i 2021. odudaraju u odnosu na ranije godine

Back