preživeti sa 1000e

Ја би урадио овако, 500 евра би дао у добротворне сврхе а за других 500 би дао за пиштољ а ондак би пуцао себи у главу мада ни сад нисам далеко од тога, мислим по мени најпростије решење. Не зезам се.

Ја би урадио овако, 500 евра би дао у добротворне сврхе а за других 500 би дао за пиштољ а ондак би пуцао себи у главу мада ни сад нисам далеко од тога, мислим по мени најпростије решење. Не зезам се.

Predpostavljam mlad ste čovek pred Vama je perspektiva.Glavu gore i u borbu za bolje sutra.

u srbiji nema perspektive za mlade ljude
osim da budu lopovi, poltroni ili da prodaju...

premalo je uspelo zahvaljujući svom znanju i poštenom radu
da bi se to primetilo

Današnje generacije imaju mnogo više perspektive u odnosu na moju generaciju,pogotovu ako imaju znanje.Moja generacija je bila srećna i da se najede na tuđoj trešnji.

danas ako te spaze na tuđoj trešnji
odmah potežu dugu cev
i tu ste bili u boljoj poziciji

To je tačno naša sreća,a i milicia je imala 2 do 4 razreda škole.Jednom takav milicioner sretne mog školskog druga kad ga udari sa onom njegovom kobasicom moj drug se samo ujede,a to je zato što je ovaj imao u đžepu kratku cev.Jasno nije imao kome da se žali.
Današnje generacije imaju i zolje pa ih nekad i koriste,da je u to vreme neko koristio ja mu nebi bio u koži,radije bi molio Boga da me uzme.

Zamislite sledeću situaciju: ostanete bez posla na ulici sa 1000e ušteđevine i nemate izgleda da ćete u skorije vreme naći posao. Kako biste se snašli? da li biste krckali tu ušteđevinu i nadali se da će nešto naleteti ili biste nešto petljali sa tih 1000e?

varatiti se selo na pradjedovsko oginjiste ,i kupiti jednu ovcu romanovski i jednog ovna i polako siriti stado......imam ovde covjeka u okolini banjaluke kod koga ponekad kupim jagnje za okrenut na raznju,,,, covjek ima stado 400 ovaca svake godine uzme minimalno 50 hiljada ojra.. prodaje lokalnim restoranima koji peku janjetinu a dosta i muslimanima koji dolaze iz federacije...racunica je cista ..kilo zive vage jagnjetie je 5 km za jagnje dobije 150 -200 km x 500 ili 600 jagnjadi godisnje dobra para

uslov je da imas djedovinu i zemlju
valjda se ova rasa ovaca romanovski razmnozava ko zecevi sto se razmnozavaju brzo..uz sve to posadis sebi bastu,malo krompira malo luka itd,nabavis par kokica,i dve koze,imas sve zdravo i domace,na cistom vazduhu i seoskoj idili
i polako sam svoj gazda i tako zivis srecno i bericetno do kraja zivota

varatiti se selo na pradjedovsko oginjiste ,i kupiti jednu ovcu romanovski i jednog ovna i polako siriti stado......imam ovde covjeka u okolini banjaluke kod koga ponekad kupim jagnje za okrenut na raznju,,,, covjek ima stado 400 ovaca svake godine uzme minimalno 50 hiljada ojra.. prodaje lokalnim restoranima koji peku janjetinu a dosta i muslimanima koji dolaze iz federacije...racunica je cista ..kilo zive vage jagnjetie je 5 km za jagnje dobije 150 -200 km x 500 ili 600 jagnjadi godisnje dobra para

uslov je da imas djedovinu i zemlju
valjda se ova rasa ovaca romanovski razmnozava ko zecevi sto se razmnozavaju brzo..uz sve to posadis sebi bastu,malo krompira malo luka itd,nabavis par kokica,i dve koze,imas sve zdravo i domace,na cistom vazduhu i seoskoj idili
i polako sam svoj gazda i tako zivis srecno i bericetno do kraja zivota

Добра ти је идеја. Овде у Србији још и држава даје могућност да породице са нерешеном стамбеном ситуацијом прибаве кућу и омање имање у селима (добијају се некаква средства), а све у циљу насељавања села. Међутим, многи не би пристали да за мале паре и субвенцију стекну кућу и земљу (коју, успут, треба и обрадити :) ) на селу, него радије остају у граду и живе у којекавим сметлиштима од кућа, у нади да ће држава да им додели стан кад то њихово сметлиште дође на дневни ред за рушење. Поред тога, много лакше је чекати на социјалну помоћ, него радити земљу или стоку.
Наравно, не мислим да је постављач ове теме такав. Напросто може да се укључи у неки од програма за насељавање села, па тамо оформи своје домаћинство (у смислу индивидуалне производње), а ако већ живи на селу, може конкурисати за нека од средстава за покретање пољопривредне производње (нпр. гајење коза, оваца, пчела, органске хране, итд.), па својих 1000 евра остави у џепу за резерву, а почне посао као пољопривредник, али без импровизовања и откидања од уложеног новца из субвенције за сопствену потрошњу. Истовремено, од тих 1000 евра може на селу живети комотно неколико месеци (ако сам себи произведе храну - поврће, воће и месо, потрајаће му и дуже). Сигурно је веома тешко, нарочито у почетку, али су велике шансе да се стане на своје ноге, ако се не кривинари.

Будимо реални, села у Србији нису исто што и села у САД, јер би нам читава држава стала у један њихов град, све са селима, а километража до било ког града или "града" је мала. У ова села, наравно, не подразумевам села са пет становника на врх планине међу вуцима, мислим на села у околини градова.

Јесте да на селима нема опере и позоришта, безброј бутика, факултета, музеја, галерија и сл. али будите реални, јер кад имате само 1000 евра у џепу, ни не идете тамо, нити сте у могућности да користите благодети великих градова. Све то што велики градови имају, доступно је сваком ситуираном становнику Србије, без обзира где живи, јер оном ко има пара није проблем доћи до Београда за све што жели, међутим социјалном случају у Београду је проблем платити и бус-плус карту, а не да купује карту за Мадленијанум или било шта друго.

Zamislite sledeću situaciju: ostanete bez posla na ulici sa 1000e ušteđevine i nemate izgleda da ćete u skorije vreme naći posao. Kako biste se snašli? da li biste krckali tu ušteđevinu i nadali se da će nešto naleteti ili biste nešto petljali sa tih 1000e?

Nema sta da petljas sa 1000 eur. Najvise se isplati da za te pare kupis kartu za Bec. Ali leti naravno. Pa odes tamo da se snalazis.. Mozda da krades, prosis, trazis neki posao na gradjevini za pocetak. To je najisplativija investicija. ostalo se ne isplati.

Ako nema nikakve nade za posao to je to.

Back