prezivari

ovaj post

http://forum.krstarica.com/showthread.php/711849-Pipaci?p=29465562&viewfull=1#post29465562

me je asocirao na vecito pitanje..sta mislite o onima koji mljackaju dok jedu? :)

kako se ponasate kad neko u vasem drustvu tako jede i slobodno mozete da vidite ceo zalogaj koji zadovoljno mulja u ustima ispred vaseg nosa a nudi i zvucnu podlogu za uzivanje u jelu :lol:

Veći mi je problem u slusnom dozivljaju nego u vizuelnom koji mogu da ignorisem. Izadjem iz prostorije u roku od trideset sekundi, ukoliko to ne bih uradila mljackač bi imao viljušku, nož, kašiku, oklagiju u oku ili u tim istim mljackavim ustima. Ukoliko neko mljacka za stolom dok ja jedem, bez imalo pristojnosti i pardona ustajem, ukoliko pitaju za razlog obrazlozim i napustim prostoriju. U svakom slucaju nisam u prostoriji.

tabe tabe
smetaju ti pipači
smetaju ti mljackači
mnogo si mi ti svilen
svaka dlaka na mudetu ti smeta...

ne obraćam pažnju
mada ni ne mljackam ni ne srčem

a jel vam smeta ono plop i cokt
kad vam parter-ka puši?

Nemam porive da mljackaču iskopam oko golim prstom, ili da mu zabijem viljušku u nos... ima i gorih stvari od mljackača.

Mljackači umeju da budu i slatki, ako su u pitanju mala deca, ili recimo odrasli ljudi koji su toliko intimni i bliski da u ispoljavanju svoje bliskosti mogu da si priušte i mljackanje... nešto poput piškenja partnera jedno pred drugim.

E da, povremeno umem da zamljackam.

Poslednja izmena:
Nemam porive da mljackaču iskopam oko golim prstom, ili da mu zabijem viljušku u nos... ima i gorih stvari od mljackača.

Mljackači umeju da budu i slatki, ako su u pitanju mala deca, ili recimo odrasli ljudi koji su toliko intimni i bliski da u ispoljavanju svoje bliskosti mogu da si priušte i mljackanje... nešto poput piškenja partnera jedno pred drugim.

E da, povremeno umem da zamljackam.

I bi savršena forumašica do ovog momenta..:lol:

Kome smeta, nek` ustane i ode... osim ako nije samoživ očekujući da ostali jedu i žvaću onako kako on smatra da bi trebalo da žvaću.
cico...a sta ako sedis u gostima kod nekog na slavi na primer i gost do tebe upadljivo mljacka, srce i ostalo ..ti bi ustala i otisla ?
niko ne ocekuje od drugog nista osim osnovne kulture ponasanja , u sta spada i nacin konzumiranja hrane

cico...a sta ako sedis u gostima kod nekog na slavi na primer i gost do tebe mljacka ..ti bi ustala i otisla ?
niko ne ocekuje od drugog nista osim osnovne kulture ponasanja , u sta spada i nacin konzumiranja hrane
Pa cico, ljudi žvaću kako umeju.
Pravo mljackanje ne spada u kategoriju kopanja nosa i češkanja guze čega čovek u društvu može i treba da se uzdrži, već spada u način na koji neko žvaće... da ume drugačije, verovatno bi žvakao drugačije.

Btw, da mi forumaši ne bi rekli da sam baš totalno nesavršena, ja ne mljackam - osim u pojedinim momentima kada mi se hoće :malav:
Ali razumem da pravi mljackači ne mogu kao ja da izaberu momenat kada će mljackati, a kada ne.

Pravo mljackanje ne spada u kategoriju kopanja nosa i češkanja guze čega čovek u društvu može i treba da se uzdrži, već spada u način na koji neko žvaće... da ume drugačije, verovatno bi žvakao drugačije.

Btw, da mi forumaši ne bi rekli da sam baš totalno nesavršena, ja ne mljackam - osim u pojedinim momentima kada mi se hoće :malav:
Ali razumem da pravi mljackači ne mogu kao ja da izaberu momenat kada će mljackati, a kada ne.

Kako mogu kad ih opomeneš?
I zapravo jeste jako nepristojno.
I misliš da deset ljudi treba da trpi zbog jednog neosetnog?

Pazi..ako neko ima deformitet vilice onda ovo sto si napisala stoji...zvace kako moze i kako mu je priroda dala
..sve preko toga je nekultura,nevaspitanje...i ruzna navika...
i kada smo vec kod izjasnjavanja...ni ja ne mljackam , ne srcem i ne podrigujem....ali volim da jedem prstima, ..u svojoj kuci naravno...

Kako mogu kad ih opomeneš?
I zapravo jeste jako nepristojno.
I misliš da deset ljudi treba da trpi zbog jednog neosetnog?
Ok, ponoviću:
mljackanje je način na koji neko žvaće, kao što je šuškanje način na koji nego izgovara glas š.

Nema veze sa vaspitanjem, kulturom i ostalim, već načinom žvakanja koje je takvo kakvo je.

- - - - - - - - - -

Pazi..ako neko ima deformitet vilice onda ovo sto si napisala stoji...zvace kako moze i kako mu je priroda dala
..sve preko toga je nekultura,nevaspitanje...i ruzna navika...
i kada smo vec kod izjasnjavanja...ni ja ne mljackam , ne srcem i ne podrigujem....ali volim da jedem prstima, ..u svojoj kuci naravno...
Ne znam da li je u pitanju baš deformitet (a može i to), no verujem da je u pitanju stečena nauka žvakanja koju roditelji nisu ispravljali na vreme, i koje je prosto tako ostalo.
Btw, imala sam prilike da posmatram prave mljackače u društvu kada se trude da ne mljackaju... mučenje za njih gde im jelo i žvakanje traje 3 sata, jer iz nekog fizičkog razloga jako sporo i teško žvaću zatvorenih usta.

Ok, ponoviću:
mljackanje je način na koji neko žvaće, kao što je šuškanje način na koji nego izgovara glas š.

Nema veze sa vaspitanjem, kulturom i ostalim, već načinom žvakanja koje je takvo kakvo je.

I taj način savršeno promene kada im neko predoči šta rade jer im bude neprijatno što znači da je moguće jesti bez mljackanja. Zašto onda od samog početka u društvu ne jedu normalno nego mljackaju dok neko ne dovede i njih i sebe u neprijatnu situaciju opominjajući ih? Ja kad neko mljacka opomenem ili izađem iz prostorije. Meni bi bilo lakše da mi u tom trenutku neko lupa čekićem po glavi. Odvratno je. I nemam samo ja problem sa tim, dobra većina ljudi ima, ali trpi. Ima veze sa vaspitanjem, nepristojno je kao i srkanje i držanje laktova na stolu ili grebanje po tanjiru. Nije po pravilima ponašanja. I ja se razgaćim u svojoj kući, pa mi se još nije desilo da dođem u nečiju kuću skinem se i blejim u gaćama na fotelji.

Mljackanje je nepristojno. Toleriše se bebama i babama sa veštačkim vilicama. Ostali nauče da jedu zatvorenim ustima tu negde između 5. i 10. godine života, pod uslovom da ima ko da im skrene pažnju. Nakon tog perioda sposobnost učenja mehaničkih radnji opada, pa onaj ko u srednjem dobu i dalje mljacka, verovatno je izgubljen slučaj.

Mljackanje je nepristojno. Toleriše se bebama i babama sa veštačkim vilicama. Ostali nauče da jedu zatvorenim ustima tu negde između 5. i 10. godine života, pod uslovom da ima ko da im skrene pažnju. Nakon tog perioda sposobnost učenja mehaničkih radnji opada, pa onaj ko u srednjem dobu i dalje mljacka, verovatno je izgubljen slučaj.
Pa ovi očigledno nisu naučili između te 5. i 10. godine, i šta sad? Da izbegavaju jedenje u društvu?

Nepristojno je i kad nekome smrdi iz usta, pa šta da rade ljudi kojima jednostavno smrdi, bez obzira na zdravlje i čistoću zuba?

Pa ovi očigledno nisu naučili između te 5. i 10. godine, i šta sad? Da izbegavaju jedenje u društvu?

Nepristojno je i kad nekome smrdi iz usta, pa šta da rade ljudi kojima jednostavno smrdi, bez obzira na zdravlje i čistoću zuba?

Provere da li im je sve u redu sa gljivicama na jeziku i grlom.
Da. Ako ne znas da se ponasas, ne izlazi iz kuce.

Ma kad bih pocela da mljackam, samo bi ti letela iz prostorije i niko drugi.
Cuj, njih 10 zbog nej treba da izadju iz prostorije?

@ tema

Ne smeta mi. Ljudima stvarno svasta smeta.

Uostalom, kad neko mljacka, znaci da mu se usladilo jelo, i protiv toga nemam nista, niti se zgrazavam, niti iscudjujem, osim ako nije kod staraca.

Ma kad bih pocela da mljackam, samo bi ti letela iz prostorije i niko drugi.
Cuj, njih 10 zbog nej treba da izadju iz prostorije?

@ tema

Ne smeta mi. Ljudima stvarno svasta smeta.

Uostalom, kad neko mljacka, znaci da mu se usladilo jelo, i protiv toga nemam nista, niti se zgrazavam, niti iscudjujem.

A onda zavučeš ruku u gaće i počešeš se, jer ti se baš usladilo da te prkno svrbi i da to pred svima demonstriraš.

Back