Prezivam se Maksimović, od predaka Maksimovića, Dragišića, Drageljevića i Burazora

Ovo čisto zbog naci ekipe kojoj je bitno prebrojavanje krvnih zrnaca i koja na osnovu tog prebrojavanja određuje ko sme a ko ne sme da piše "huškačke" postove.

Dakle, htedoh da ostavim komentar ispod posta nezadrživog, ali nestade post.

Elem, evo komentara koji sam bila napisala:

Ali, faraone, pitanje je koga bi ovo iritiralo i šta bi raspirivalo. Ja znam da verovatno iritira jednu osobu koja mi je ostaviljala naci komentare.
Ali zar se trebamo brinuti da ćemo iziritirati takve osobe?

Nema ovde huškanja, čovek piše o onome što mu je na pameti. Mislim, nisam videla da je neko ostavio komentare protiv huškanja kod ovoga cvinkera.

...............

Elem, nezadrživi - zanimljiva politička tema, ali za mene ipak zanimljivija kao filozofska.
Možemo se ti i ja kladiti da Karadžić neće biti osuđen, ili da će biti osuđen na nešto vrlo sitno?

Pitanje sudova je pitanje odnosa prava i pravde. Činjenica je da je Karadžić bio ratni huškač. Ja to ne sporim.
Međutim, ne znam jesi li gledao suđenja Šešelju? Primećuješ valjda da je oslobođen, a za njega znam da je direktno odgovoran za razna klanja (jedan se njegov hvalio u Žagubici svojim "avanturama" iz Hrvatske)
Na stranu pravda - dakle, ovde ćemo pravdu zanemariti - uzmimo u obzor šta je pravo.

Jedna ista stvar ne može da bude i da ne bude pravno osuđena.
Šešeljeva odbrana se dobrim delom oslanjala na prozivanje onih koji su radili isto što i on, ali su pripadnici zemalja NATO-a, i nikad im nije suđeno. Pokopao je sudije tim argumentima par puta. Jeste, Šešelj je lud, ali je odličan pravnik. I niko drugi mu ne bi bio bolji advokat.

Dakle - ako uzmeš nekada u ruke knjižicu "The moral landscape" Sama Harrisa, primetićeš na jednoj stranici govor koji se odnosi na muslimane, koji u sebi sadrži pretnju da će biti istrebljeni, i koji je gotovo identičan onom Karadžićevom govoru zbog kojeg ga terete.
Sam Harris ni pred jednim sudom ne odgovara za ratno huškaštvo.

Iako - ponoviću ovo da bude jasnije - i on i Karadžić jesu ratni huškači.

Zato će on biti oslobođen, ili osuđen na par godina uslovno, pa će ranije da ga puste kući.
Kao što su pustili Gotovinu, koji je jednako odgovoran; kao što su pustili orlića, koji je pravio žešća sranja;
Nadam se da ne treba da napominjem da Tači nije ni privirio u Hag.

Dakle, dragi moj nezadrživi - svi oni koji snose najveći deo odgovornosti za pičvajz koji nam se onomad desio će se izvući.

A mi ostajemo da najebavamo, kako god okreneš.
I neće ni tebi ni meni džep i tanjir napuniti niti osuda, niti oslobađanje bilo koga od njih.

Sve su to govna, kao što su govna ovi koji nas sada jašu sa vlasti, kao što će govna biti i oni koji dođu posle ovih, jer će prijatelji, rodbina i članstvo na sendviču uz podršku mentalno zaostalih izaći na izbore i dati im legitimitet.

Tako da - ko **** Karadžića, ko **** sve njih.

Hajde mi da vidimo kako da pobegnemo negde. I da prethodno razmotrimo gde je najbolje bežati.

sanja*;bt288388:
Pa Napast ne zna šta je diskusija.
To jeste sukob argumenata, ali mnogi ljudi izjednačavaju sukob argumenata sa sukobom ljudi.

Ti ljudi nemaju pojma :D
Najbolje diskusije vodim s prijateljima - a argumenti se sudaraju ne zbog pobede nekoga od tih ljudi, nego zbog rasvetljavanja istine.
Kao kad udaraš dva kremen-kamena jedan o drugi pa na kraju zasja varnica svetlosti.

Ljudi koji se plaše diskusije su dogmatici. Oni koji se plaše da bi im neko mogao promeniti mišljenje i stavove.
Ljudi koji vole diskusije su ljudi otvoreni za izmenu vlastitih stavova. Najveće zadovoljstvo u diskusiji je kad ti neko jakim argumentoim razbije predrasudu u paramparčad.
Nemam nikakav problem sa tim, nego diskusije ovde za mene uglavnom idu prebrzo... Da bih prihvatila ili razmislila o nečijem argumentu, treba mi vreme... Ne volim da brzam... To zato što sam impulsivna i lako padnem u "vatru" kad niti dobro razmišljam, niti pažljivo čitam šta drugi napišu (ili kažu). Nisam tip na prvu loptu... Kod mene se one treće, četvrte pametnije, a i verniji prikaz mog stava...
Pa zato i volim da čitam kad sa nekim diskutuješ - da čujem kako drugi ljudi razmišljaju!

sanja*;bt288388:
Pa Napast ne zna šta je diskusija.
To jeste sukob argumenata, ali mnogi ljudi izjednačavaju sukob argumenata sa sukobom ljudi.

Ti ljudi nemaju pojma :D
Najbolje diskusije vodim s prijateljima - a argumenti se sudaraju ne zbog pobede nekoga od tih ljudi, nego zbog rasvetljavanja istine.
Kao kad udaraš dva kremen-kamena jedan o drugi pa na kraju zasja varnica svetlosti.

Ljudi koji se plaše diskusije su dogmatici. Oni koji se plaše da bi im neko mogao promeniti mišljenje i stavove.
Ljudi koji vole diskusije su ljudi otvoreni za izmenu vlastitih stavova. Najveće zadovoljstvo u diskusiji je kad ti neko jakim argumentoim razbije predrasudu u paramparčad.

Inače ja se ne plašim da bi mi " neko mogao promeniti mišljenje i stavove" najiskrenije. Rekao bih i znao da je tako.
Ja se zaista plašim diskusije sa tobom, jer mi se ne sviđa način na koji ti konkretno diskutuješ ili radiš to šta god radiš.
Plašim se da iz mene ne progovori nešto što nisam ja. U mom svetu to ima dalekosežne posledice.
Zato pazim šta pričam. A sa tobom je ponekad sve to jako jako teško.
Ali trudim se, naučiću jednog dana kada da govorim i kako a kada da ćutim :bye:

Back