Prezime

• Začetnik teme Začetnik teme ilona
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Znate da islam kao religija (dase ogradim, postujem svaku religiju, islam mi je posebno zanimljiv), malo cijeni zenu. A kad pomenu prezimena Katic i sl. imas prezime Fatic, koje moze biti muslimansko, ali i srpsko, da sad ne ulazim u duboka istorijska objasnjenja.

Sve je to tako. Ali ja se stvarno ne osjecam kao omalovazena i vrlo sam zadovoljna svojom pozicijom u kuci, porodici, drustvu... Valjda otud i ne brinem puno oko prezimena.

Gde ste devojke? Nije valjda da smo iscrpele ovu temu? Ili ste u kujni, spremate nesto slatko? Ja sam svoje poslove vec odradila! :D
Ajde, pa... neka vam je svima srecno Badnje vece i Bozic, da lepo provedete ostatak ovih zimskih praznika, pa napred u jos jednu uspesnu godinu! ;)

HEBEHA:
Znate da islam kao religija (dase ogradim, postujem svaku religiju, islam mi je posebno zanimljiv), malo cijeni zenu..

cista predrasuda! jesi cula nekad neku muslimanku da se zali na svoju religiju? ili na muskarce?

to sto je nama ta religija stroga, konzervativna, patrijarhalna itd., ne znaci da je njima losa, tj., njima ocigledno odgovara jer su tako vaspitani/vaspitane...

Ja mislim da nasa religija nije losa uopste, ali mislim da je problem u drustvu. Iskreno, ne bih poredila islam i zene koje zive sa tom religijom. Naucile su sa time da se nose. Kad malo bolje i pogledas, od samog rodjenja su ucene da je smisao zivota da se udaju... mi ipak zavrsavamo kurseve, ucimo, razvijamo se i ne zaostajemo za muskarcima niukakvom smislu. Drugo je sto nismo priznate, ali dolazi polako vreme kad ce se shvatiti da drzimo kljuceve zivota i da smo preko potreban "stub" napretka drustva.

Back