Prevrtanje gume

Mirran

Zainteresovan član
Poruka
117
Mozda sam malo promasio pdf, ali...

U svetu, a u poslednje vreme, i kod nas, postalo je popularno to neko funkcionalno vezbanje - maljevi, dzakovi, balvani, plugovi...

Meni se licno svidja ovo tumbanje guma, jer deluje kao nesto od cega sve zivo boli i nema misica koji nije pogodjen:

E, sad problem...

Slogirao sam se kad sam video koliko kostaju takve gume.

Po americkim forumima citam da nema nicega lakseg od toga da se nadje jedna takva guma, jer se njihova reciklaza placa, pa jedva cekaju da ih uvale nekome - cak ih ljudima isporucuju besplatno.

E, sad, ja ne bih da mi neko to isporuci besplatno, ali bih bar voleo da mi neka gradjevinska firma odgovori na e-mail kad ih pitam za polovne gume od utovarivaca i gradjevinskih masina. :lol:

Bez zezanja, ako znate nekoga, narocito na podrucju Nisa, ko bi mogao ovo da nabavi, daj, javite, ljudi, aman...

Ne mogu da verujem da je kod nas i hebena stara gumetina postala nedostizna ekskluziva... :roll:

Vidi da odeš u neki klub da te neko nauči nabačaj-izbačaj, ubaci osnovne compound vežbe u trening, zato što guma treba da predstavlja finalizaiju tvog rada, angažujući celo telo. Do toga moraš doći postepeno. Probaj recimo da radiš 531, sa jednim liftom po treningu dva puta nedeljno /zbog akumulacije snage/ . To bi izgledalo tako da bi imao osnovni lift BP, MP, DL i SQ svaki trening kao prvu vežbu, a posle išao samo asistente po tri desetke. E sad kada odradiš prvi ciklus, dopuniš sa nabačaj-izbačaj i high pulls-ima, malo prowler-a ako si u mogućnosti i onda si spreman za gume. Uz gumu vidi da ubaciš bugarsku vreću, jer ćeš radom na njoj pojačati stabilizatore. To ti je ukratko, skini Wendlerovu knjigu 531 for powerlifting i gledaj http://californiastrength.com/video...ategory/26/daily-training-highlights?start=48 , a ne zaboravi na istezanja http://www.mobilitywod.com/ . Srećno u traženju gume, stvarno ne znam kako da je nađeš nažalost

Guranje automobila je odlična vežba. Ne identična ali može da posluži kao zamena. Menjaš položaj ruku, visinu gde su ti ruke oslonjene na vozilo i slično. Manje rade noge u dubokom čučnju, ali i dalje rade a više rade ramena i.t.d.

Nedavno sam bio na nekom treniranju u Mađarskoj i u toj sali postoje dve velike gume, od nekog utovarivača ili čega su, veća nego traktorska. Nažalost čini mi se da niko poduže nije radio sa njima po prašini i opremi nabacanoj preko njih.

Bugarska vreća je odlična.

Vidi da odeš u neki klub da te neko nauči nabačaj-izbačaj, ubaci osnovne compound vežbe u trening, zato što guma treba da predstavlja finalizaiju tvog rada, angažujući celo telo. Do toga moraš doći postepeno. Probaj recimo da radiš 531, sa jednim liftom po treningu dva puta nedeljno /zbog akumulacije snage/ . To bi izgledalo tako da bi imao osnovni lift BP, MP, DL i SQ svaki trening kao prvu vežbu, a posle išao samo asistente po tri desetke. E sad kada odradiš prvi ciklus, dopuniš sa nabačaj-izbačaj i high pulls-ima, malo prowler-a ako si u mogućnosti i onda si spreman za gume. Uz gumu vidi da ubaciš bugarsku vreću, jer ćeš radom na njoj pojačati stabilizatore. To ti je ukratko, skini Wendlerovu knjigu 531 for powerlifting i gledaj http://californiastrength.com/video...ategory/26/daily-training-highlights?start=48 , a ne zaboravi na istezanja http://www.mobilitywod.com/ . Srećno u traženju gume, stvarno ne znam kako da je nađeš nažalost

Hehe, pa da imam tegove prowler i bugarsku vrecu na raspolaganju verovatno ne bih trazio gumu. U svakom slucaju hvala na dobrim savetima :)

Guranje automobila je odlična vežba. Ne identična ali može da posluži kao zamena. Menjaš položaj ruku, visinu gde su ti ruke oslonjene na vozilo i slično. Manje rade noge u dubokom čučnju, ali i dalje rade a više rade ramena i.t.d.

Nedavno sam bio na nekom treniranju u Mađarskoj i u toj sali postoje dve velike gume, od nekog utovarivača ili čega su, veća nego traktorska. Nažalost čini mi se da niko poduže nije radio sa njima po prašini i opremi nabacanoj preko njih.

Bugarska vreća je odlična.

Ovo za automobil ti je fenomenalana ideja, a s obzirom da vozim Juga, treba samo sto dalje da se odvezem dok nesto ne otkaze :D

A to u Madjarskoj, mozda su gume za prevrtanje, a mozda su im samo one za skakanje i mlacenje macolama.

Back