PREVOZ LJUBIMCA U INOSTRANSTVO

• Začetnik teme Začetnik teme Loo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
OK, hvala, i nisam znala da si moderator inace bih te zamolila da ih spojis, bas dobro!
Ali kad vec pominjes da je neko vec odgovorio i u vezi prevoza autom uopste nije detaljno, meni treba informacija u vezi papira, gde se tacno ide itd.
Hvala u svakom slucaju i uopste nisam imala nameru da se na bilo koji nacin raspravljam ni sa kim

eh, hvala svima, upravo sam ponesto saznala: naime, pas se prvo vakcinise, zatim nakon mesec dana se odvede u BG na Veterinarski fakultet (MISLIM) gde mu trebaju izvaditi krv, koja se zatim salje u Bratislavu da bi se utvrdilo da pas nema besnilo ili ne znam sta... To se placa 150 eura jer se salje DHL-om (za one koji nemaju informacije to je brzo i najsigurnije slanje za inostranstvo). Zatim kad oni odobre psu se ugradjuje neki mikro-cip i tek onda moze da ide.

STRASNOOO!!!!!!! Joj pojma nemam sta sad, da li je to sve isto i za prevoz avionom - pretpostavljam da nema razlike ali ja kao davljenik hvatam se za poslednju nadu... Mozda ipak i nije tolika procedura??? Kazite da nije please! Ne mogu da vjerujem iskreno, pa strasno je to sve, znaci trebas par meseci provesti u cekanju i da ne kazem koje su procedure za nekog ko ne zivi u BG-u. Rekoh, mozda je to sve ipak zbog silnih granica koje se prelaze kad se putuje autom, da li neko zna da li to sve vazi i za avion, bez razlike?

atinakg:
Da li neko zna sta je potrebno od papira da prevezem stene do Crne Gore preko Bosne. Verovatno su potrebni papiri o vakcinacijama i pasos. Koliko to sve otprilike kosta?

potvrda da ti je pas zdrav i da nije sa teritorije zarazene besnilom a to izdaje mesna veterinarska inspekcija kolko koshta neznam tachno
u Beogradu je to u ulici 27.marta gde su sve inspekcije.verovatno mozes proci samo sa potvrdom veterinara da je pas zdrav ovi na carini iloi neznaju ili ne zele da prave probleme

Back