Prevod sa grčkog

limunada

Buduća legenda
Poruka
38.715
20230616_095652.jpg

Kupih nedavno ovaj čaj u Grčkoj,međutim,nemam pojma za šta je i od čega je.
Mislila sam da ću naći na netu i prevesti...ali ništa od toga. :)
Samo kapiram da je ovo treće...osteoporoza.
Ako neko zna grčki ,neka pomogne. 🙂

"Agrio" je "divlja" "aspro" je bela, "tea" ili tako nešto

Neka "divlja bela štagod"

Malotiras je "mlevena", sideritis (mineral gvožđa?)

anoia je "demencija",
anapnemetiko je "respiratorna"
osteoporoza
hematokrit

Naravno, sve ovo uzmi sa dozom rezerve, to sve što piše da leči verovatno nema veze sa životom.

"Agrio" je "divlja" "aspro" je bela, "tea" ili tako nešto

Neka "divlja bela štagod"

Malotiras je "mlevena", sideritis (mineral gvožđa?)

anoia je "demencija",
anapnemetiko je "respiratorna"
osteoporoza
hematokrit

Naravno, sve ovo uzmi sa dozom rezerve, to sve što piše da leči verovatno nema veze sa životom.
Hvala.🙂
Ja sam mislila da je nesto za krvnu sliku,anemiju...
A nekako mi osteoporoza nema nikakve veze sa demencijom...🤔

A nekako mi osteoporoza nema nikakve veze sa demencijom...🤔
Reci mi da li ozbiljno misliš da se po tim tezgama prodaju čajevi koji leče tako ozbiljne bolesti... da je to istina, prvi bi ih kupio Pfizer i Novartis, i napravio od njih lek od kog bi zaradio stotine miliona dolara. :)

Jedina dobra strana može biti ako je čaj ukusan i lepo miriše, i biljka je neotrovna, uživaj u njemu.

Ako imaš neku bolest, javi se lekaru, pa i ako treba čaj da piješ neka ti on kaže koji.

Reci mi da li ozbiljno misliš da se po tim tezgama prodaju čajevi koji leče tako ozbiljne bolesti... da je to istina, prvi bi ih kupio Pfizer i Novartis, i napravio od njih lek od kog bi zaradio stotine miliona dolara. :)

Jedina dobra strana može biti ako je čaj ukusan i lepo miriše, i biljka je neotrovna, uživaj u njemu.

Ako imaš neku bolest, javi se lekaru, pa i ako treba čaj da piješ neka ti on kaže koji.
Ne bih se bas u potpunosti slozila sa tobom.🙂
Cajevi se itekako koriste u medicini i za lijecenje,mada ja pijem "onako".Zato sam i kupila napamet.Koristice za nesto.😃
Mada,i za travke treba znati sta i kako piti...ali racunam da ovaj nece da skodi.

Ne bih se bas u potpunosti slozila sa tobom.🙂
Cajevi se itekako koriste u medicini i za lijecenje,mada ja pijem "onako".Zato sam i kupila napamet.Koristice za nesto.😃
Mada,i za travke treba znati sta i kako piti...ali racunam da ovaj nece da skodi.
Pazi, moderna biohemija ima tehnologiju da svaki mogući organski preparat rastavi u sastavne delove. Ne postoji ništa u tom čaju što maseni spektrometar ne može da izdvoji i identifikuje.

Pošto biljka ne može da se zaštiti od kopiranja, kao ni čaj, farmakološke kompanije otkad postoje koriste izdvajanje supstanci i prodaju lekova baziranih na njima da bi zaradile pare. Problem sa tim je da lek, da bi bio učinkovit i dobio dozvolu, mora da prođe skupo i dugotrajno "double blind" testiranje. Ako ne prođe testiranje iz bilo kog razloga, oni ga često prebace u grupu "dodataka ishrani" pa opet prodaju i zarađuju.

Naravno da neki čajevi mogu da pomognu za neke stvari, jer mnoge biljke imaju dokazane aktivne supstance... ali kad vidim ovo da leči i disajne puteve i demenciju i kugu i impotenciju, onda sam malo sumnjičav. :mrgreen:

Pazi, moderna biohemija ima tehnologiju da svaki mogući organski preparat rastavi u sastavne delove. Ne postoji ništa u tom čaju što maseni spektrometar ne može da izdvoji i identifikuje.

Pošto biljka ne može da se zaštiti od kopiranja, kao ni čaj, farmakološke kompanije otkad postoje koriste izdvajanje supstanci i prodaju lekova baziranih na njima da bi zaradile pare. Problem sa tim je da lek, da bi bio učinkovit i dobio dozvolu, mora da prođe skupo i dugotrajno "double blind" testiranje. Ako ne prođe testiranje iz bilo kog razloga, oni ga često prebace u grupu "dodataka ishrani" pa opet prodaju i zarađuju.

Naravno da neki čajevi mogu da pomognu za neke stvari, jer mnoge biljke imaju dokazane aktivne supstance... ali kad vidim ovo da leči i disajne puteve i demenciju i kugu i impotenciju, onda sam malo sumnjičav. :mrgreen:
To i mene zbunjuje..Ne moze nikako biti isti caj za demenciju i disajne puteve.🤔
Ne vjerujem ni ja u one sto sve lijece.
Ali ja ne znam grčki.🙂
Zapravo kad bi se znalo latinsko ime ove trave,znalo bi se i za sta je.

Protiv prehlade,bronhitisa,alergija,jaca imuni sistem,antioksidans,protiv alchajmera,osteoporoze,djeluje protiv upalno i antibakterijski,jaca probavu,protiv nesanice...endemska biljka,ima je u Grckoj,Bugarskoj i Albaniji...
Izgleda da je dobar, da je tacno to sto piše.. 😀
A covjek koji je prodavao cajeve,posto sam se ja dvoumila koji da kupim,za ovaj caj je rekao da je "mercedes", a svi ostali da su "fiat".😀

Back