Previše nejasnih signala

Maeeeestro

Aktivan član
Poruka
1.509
Greske iz proslosti se ponekad na veoma slican nacin ponavljaju i u sadasnjosti. Jos losiji osjecaj je kada se javi i svijest da su neki potezi losi, ali ako se ne naprave, kao da se javljaju opet neki strahovi koji djelomicno i skode uobicajenom funkcioniranju.

Kada je covjek zedan, trazit ce nesto za pice, kada je strah i tuga prisutna, trazit ce utjehu i nadu. A, eto, prirodno je da se kaze misljenje i da to misljenje dodje do nekoga tko ce pokusati naci rjesenja za probleme takvog stila.

Medjutim, bas zbog toga sto se ponekad puno toga dogodi u kracem vremenskom razdoblju, dogodi se i to da mi je teze sebe shvatiti. U novije doba nekako nisam dobar sugovornik.

Kako se vise motivirati?

Kako poraditi na samopouzdanju?
Kako manje traziti sebe mane?

Obratiti pažnju na pozitivne osobine , ne tražiti previše mane ( imamo ih svi ) , učiti , biti konstruktivan ne u mišljenju , već u delu - videti objektivnu, realno opipljivu realizaciju naših zamisli / projekata i biti ponosan na urađeno , nevezano za to da li je u pitanju neka krupnija stvar ili sitnica. Ne zaboraviti da nas zapravo male stvari čine srećnim.

A ono...puno tog se izmijenilo u par tjedana..posao isto...malo bilo mobinga...sad nije neki mobing ali je isto čudno previše klasično kolotečinski...podrška ljudi za koje sam mislio da su mi prijatelji je naglo pala...
Samo polako. Samoodrzivost je vezba, jedan put do kojeg se stize samodisciplinom. Zahteva da razmisljas o svom zivotu, ali uz pokusaj emotivnog distanciranja bas zato sto je sve promenljivo i nema smisla nervirati se.

Prvo upoznaj sebe malo bolje. Nauci da budes sam sebi oslonac, a ne da zavisis od prijatelja zbog cega i bivas razocaran. Nista ne primaj k srcu. Neko te vredja? Ne vredja on tebe, vec predstavu koju ima o tebi. Sta on/ona uopste zna..

Pronadji stvari koje te usrecuju. Gledaj da ih praktikujes. Budi fizicki aktivan, bar mozes setati, ako ne to, kuci uradi 15 minuta razmrdavanja i sl. Dobro je za telo i mozak.
Nemoj sebi govoriti "Kasno je sada za to, propusio sam sansu u zivotu".. To su reci pesimisa i slabasnih ljudi koji sebe ne vole.

Tako da, samo lagano, smireno i sve ce biti u redu.

A tko zna...puno toga me brzo umara....ja radim posao u ducanu koji je vrlo dosadan, ali sam ga dugo traziožž.tj dva mjeseca sam itekako intenzivno trazio ikakav posao...i onda eto došao ovaj posao koji me povremeno motivirao , apovremno jako zbunjivao

Kao sto rekoh, samodisciplina, doslednost, spoznaja sebe i sveta. Tvoj pristup sagledavanju sveta oko tebe. Upravo sada dok pises oseca se pesimizam, neka vrsta ocajanja. Nadas se da cemo ti mi magicno pomoci. Ja ti dajem smernice koje mozes ili ne moras prihvatiti.

A, da, smjernice ponekad zbunjuju, ali da, prerano mi je da s 32 budem hodajuci ili spavajuci robot. Osjecaj robotnosti zivota nije prirodan
sa 32 bi trebao da znas sam sebe da zabavljas u smislu da znas sta ti prija.
Gledaj tu tafiku kao odskocnu dasku.
I ja sam radio citava dva meseca nocne smene ali je bila faza "samo da nadjem nesto bolje" ... jbg dva meseca cekanja za VISI CILJ nije bilo strasno.
Tebe niko ne sputava da napustis trafiku sutra i nadjes svoju sansu.
Ej 32... sad treba da si dosegao vrhunac samopouzdanja ne da sam sebe spustas na nivo tinejdzera :)

Back