previse bola... da ili ne?

Mislite li da je moguce da neko zaboravi da voli, da ostane nesposoban za takvo osecanje
jer ga je neka osoba u proslosti povredila do krajnjih granica, osoba koju je taj neko voleo?

A uz sve to - postoji ogromna potreba kod te osobe da zavoli, iako joj to ne polazi za rukom.

Sta vi mislite o tome?

Mislim da nije dovoljno da te neko povredi pa da zaboravis da volis. Ako imas neke kompleksnije probleme, tipa "Od ljubavi se ne zivi", probleme u porodici, siromastvo, bolest, tek onda covek moze da zaboravi da voli.

Mislim da nije dovoljno da te neko povredi pa da zaboravis da volis. Ako imas neke kompleksnije probleme, tipa "Od ljubavi se ne zivi", probleme u porodici, siromastvo, bolest, tek onda covek moze da zaboravi da voli.

eh, koliko depresivnih ljudi znam, koje je pokopala stvarnost....i stvarno ne mogu da vole jer im svaki dan prodje u gubljenju energije na lecenje depresivne duse.....koliko se tu crpe.....cudo jedno....

ej tu si potpuno u pravu....
zato glavu gore...jer sutra je novi dan...i ko zna šta nosi...i koga nam donosi....

z:) lako je to reci....mislim da su to vrlo ozbiljni problemi jer je upitanju pogled na stvarnost.....ko nije rodjen sa optimizmom ili kome je ubijen u mladosti, tesko ce ga posle povratiti.....i pitam se, koliko su ti ljudi sposobni da prepoznaju i sacuvaju ljubav, ako je i ostvare......

z:) lako je to reci....mislim da su to vrlo ozbiljni problemi jer je upitanju pogled na stvarnost.....ko nije rodjen sa optimizmom ili kome je ubijen u mladosti, tesko ce ga posle povratiti.....i pitam se, koliko su ti ljudi sposobni da prepoznaju i sacuvaju ljubav, ako je i ostvare......

optimizam se i gradi iz poraza...bar sam ja tako naučila u poslednjih desetak godina...
i kad sam ga jednom izgradila i ogradila čvrstim bedemima,ne dam više nikom da ga razbije..
potrebna je i jaka snaga volje i samouverenost....
reći sebi da si najbolja i najjača...a onda niko više ničim ne može da me razočara...

Mislite li da je moguce da neko zaboravi da voli, da ostane nesposoban za takvo osecanje
jer ga je neka osoba u proslosti povredila do krajnjih granica, osoba koju je taj neko voleo?

A uz sve to - postoji ogromna potreba kod te osobe da zavoli, iako joj to ne polazi za rukom.

Sta vi mislite o tome?
precesto se pokaze na kraju da ti koji su "izgubili sposobnost da vole" nikada ni nisu bili sposobni da vole
egocentricni su
imaju svoje oblake i vizije ljubavi i smatraju da im ljudi pakoste i iznevjere ih ako se ne uklapaju u tu viziju, nisu dovoljno savrseni za njih
umiju samo da uzimaju i primaju ali ne i da daju... niti umiju niti zele, kao mala beba kojoj se sav svijet vrti oko nje
i dok ne naidju na neku drugu patolosku osobu
neku koja samo daje ali i ne prima, tako da ne moze da im trazi nista (u njihovoj glavi je to jednako - ugrozi/povrjedi ih), nece moci biti srecni sa bilo kim drugim

Ma imas samo jak odbrambeni zid i mislis da je potrebno da sledeca devojka bude bolja od te koju si voleo da bi je mogao voleti! Znam po sebi,preboleo sam devojku (nismo u vezi negde oko godinu dana) i bas sam se ponizavao(sto je bilo vrlo glupo,verovatno zato smo i raskinuli),bio sam spreman na sve za nju (da je umrla istog momenta bi se ubio samo da budem sa njom) i kada samo se rastali bilo mi je bas tesko i pomirio sam se da necu biti sa njom vise nikad! posle sam imao par veza ali svaku devojku sam uporedjivao sa njom i za mene nijedna joj nije ravna i ni u jednu se nisam ni zaljubio,boleo me qraz za njih,mislim da cu tek voleti kad budem nasao bolju od nje i isto to mislim i za tebe da ce biti! Bivsa mi je rekla kako si hladan,bezosecajan sto nije tacno mene jednostavno zabole cose za nju jer nije vredna moje paznje! Zvuci bolesno ali takva je ljudska psiha,uvek stremimo ka boljem! Jedino imam problem sa lepim uspomenama na tu vezu i toga kad se prisetim zaista se sjebem! :(

Sta vi mislite o tome?

Mislim da je moguce da te neko toliko emotivno povredi da posle jednostavno ne zelis da osetis vise to osecanje bola.To ne znaci da ne mozes da volis vec jednostavno da ne zelis da se ikome emotivno,iskreno prepustis .Vremenom,prihvatas i druge ljubavi ali uvek sa zadrskom pri osecanjima.Nikada vise ne volis svim srcem.
Mada sve to ima i pozitivnu starnu jer kako da se ta ljubav zavrsila retko ko ima priliku da tako jako i iskreno voli.

Sta vi mislite o tome?

Postoje neki ljudi,koje neko nekad povredi,da se jednostavno emotivno opustose.......i nikad se vise ne zaebu da vole ponovo...........i tako naprave stetu sami sebima..........
Ja volim jake emocije,koje daju snagu da se sve uradi..............a i ako treba da se odboluje,pa bolje malo da patim,nego da ne osecam nista...........:zgrudvanje:

Postoje neki ljudi,koje neko nekad povredi,da se jednostavno emotivno opustose.......i nikad se vise ne zaebu da vole ponovo...........i tako naprave stetu sami sebima..........
Ja volim jake emocije,koje daju snagu da se sve uradi..............a i ako treba da se odboluje,pa bolje malo da patim,nego da ne osecam nista...........:zgrudvanje:
Slazem se.A i svaka patnja ima svoj kraj.Vreme je jak saveznik u svakoj patnji,jer ono pobedjuje sve.

Back