Imam jedan problem,imam previse ambicije. Tacnije to su previse ambicija koje se cesto smenjuju. U nekom odrednjemo trenutku me drzi jedna,ne toliko dugo,pa onda na red dodje druga,treca,cetvrta. Ne znam sta da radim sa zivotom,tacnije ne znam sta cu raditi sa zivotom,koja ce me ambicija drzati,mozda se to za 10 dana promeni. Evo,kad sam upisivao srednju skolu upisao sam ekonomsku,a pre toga imao sam dosta razlicitih ideja ( vojna gimnazija,opsta gimnazija,elektrotehnicka,turisticka),sad kad treba da upisem fakultet jedna ideja me drzi,al ce to verovatno da se promeni...
Sta vi mislite kako da resim ovaj problem...
PAzi ovako - Ti imas veoma visok stepen aspiracije ali veoma brzo izgoris u svojoj zelji i nameri.....Nemas strpljenje, nemas smirenost i odlucnost.....Jos uvek nemas izgradjen identitet....To je sve normalno..Svako prolazi kroz tu fazu..
Obicno postoje 2 stanja tinejdzera:
1) Jedno je tvoje gore opisano
2) drugo stanje je kao tvoje samo obratno - OSOBA NEMA ZELJU NISTA DA RADI I NE MOZE DA IZABERE STA DA RADI JER NISTA NE ZELI DOK NPR TI SKORO SVE ZELIS A NE ZNAS STA DA IZABERES.....Veoma slicna stanja samo suprotna....Ali imaju istu neodlucnost i napetost.....
Ovo je kao konflikt dvostrukog tj visestrukog privlacenja i konflikt visestrukog odbijanja...A postoji i kkonflikt ambivalentnosti - istovremeno i privlacenje i odbojanje - e ovo tek ubija u pojam...Ti si ovaj prvi tip....Znas onaj vic ja ga se secam jos iz Pile telesop emisije haha - KLOPKA ZA MISA - STAVIS MISOLOVKU I SA LEVE STRANE SIRA SA DESNE MESO...DODJE MIS STAVI GLAVU NA MISOLOVKU A ONA OSTRA POGLEDA LEVO SIRA POGLEDA DESNO - MESO.....HM NE ZNA NA STA DA KRENE PRVO....LEVO SIRA DESNO MESO LEVO SIRA DESNO MESO LEVO SIRA DESNO MESO... - I PREREZE GLAVU OD SILNOG GLEDANJA I MRDANJA LEVO DESNO.....E to ti je to....
Sa prolaskom godina, prolazi i misljenje i sistem vrednosti i menja se i razmisljanje pa ne brini bice sve ok....E sad fora je sto ti moras uskoro napraviti VAZAN KORAK U SVOJOJ KARIJERI a nismo svi uvek sposobni za to u isto vreme...Sta vise, retko ko i jeste sposoban 100%......
Mnogi igraju na kartu bum tras pa ako ga usralo usralo ga ako ne onda je bi ga.....
Sta da ti kazem, nema ti pomoci, niti neko moze da ti kaze sta je najbolje za tebe - ko ti to kaze prose rava se, veruj mi!!!!
Jedini savet koji mogu da ti dam da probas nesto NAJOPSTIJE MOGUCE DA UPISE/DA RADIS, npr ako ne znas sta ces , onda sigurno neces otici ekcentricno da probas da upises filozofiju ili veronauku....Nego npr ekonomiju, jezik, DIF, pravni - nesto uopsteno koliko god se moze reci da je uopsteno.....ISto tako ako hoces prirodnu nauku upises matematiku elektrotehnicki fiziku a nikako astronomiju npr, kontas??? To npr upisuju ljudi koji 101% znaju da to zele i nista drugo inace ce izvrsiti samoubistvo ako to ne upisu....
a ponekad je VEOMA VEOMA VEOMA KORISNO PAUZIRATI GODINU PA I DVE DA SE SVE SKUPI I DA SE "MOZAK" RESTARTUJE I OBRISE CACHE FAJL KAO KOMPJUTER KADA GA RESTARTUJES DA BI TI NOVOINSTALIRANI PROGRAM RADIO....
Znao sam neke ljude sto su napustali fax medicine na petoj goini - uzas tek su tada provalili da nije to za njih - a znam i ljude koji su upisivali fax 3-5 puta i nisu uspeli da upadnu i onda upadnu i budu najbolji studenti na celom faxu sa prosekom 10, 00!
Tako da pamet u glavu nemoj da brzas.....AKO NE PLATIS NA CUPRIJI PLATICES NA MOSTU....
Ako si nesiguran toliko i ako si sklon menjanju stavova i misljenja, sacekaj jos godinu dana da jos bolje sazris....Nije to nista lose....To sto ti pise u licnoj karti da imas 18-19 god i priznala te je drzava "na papiru" da si odrastao i da si covek NE ZNACI NISTA I NE MORA TAKO DA BUDE U PRAKSI....Neko se u tim godinama ponasa i oseca kao da ima 15....