Preveliki rucni prtljag za avion

Zvezdica

Iskusan
Poruka
6.474
Zanimaju me vasa iskustva sa rucnim prtljagom za avion. Problem je sledeci: imam laptop 17.3 inca, ali torbe za njega prelaze onih dozvoljenih 40cm za licni prtljag (ne mislim na rucni prtljag, ono koferce 50x40x23, vec na posebnu torbu). Gledala sam po sajtovima, svi kazu da moze da se ponese "torba za laptop", ali trt, moja je veca od onoga sto je Lufthansa precizirala. A u manju ne staje laptop od 17.3 inca. :dash:

Sta ciniti? Da li neko ima iskustva sa ovim?

I jos nesto da pitam. Da li neko (negde... ?) proverava softver na laptopu i stvari koje su na njemu posto, naravno, imam ilegalan Windows i tusta i tma nelegalne muzike, serija, itd. :manikir:

Zanimaju me vasa iskustva sa rucnim prtljagom za avion. Problem je sledeci: imam laptop 17.3 inca, ali torbe za njega prelaze onih dozvoljenih 40cm za licni prtljag (ne mislim na rucni prtljag, ono koferce 50x40x23, vec na posebnu torbu). Gledala sam po sajtovima, svi kazu da moze da se ponese "torba za laptop", ali trt, moja je veca od onoga sto je Lufthansa precizirala. A u manju ne staje laptop od 17.3 inca. :dash:

Sta ciniti? Da li neko ima iskustva sa ovim?

I jos nesto da pitam. Da li neko (negde... ?) proverava softver na laptopu i stvari koje su na njemu posto, naravno, imam ilegalan Windows i tusta i tma nelegalne muzike, serija, itd. :manikir:

Softver ti ziv covek nece proveravati, koga to po aerodromima zanima.Ja ne bih nosila neke CD sa ilegalnim stvarima. za ovu torbu za laptop ako mi kazes u cm koliki je precnik
odmah cu ti reci jer ja nosim ogromnu torbu a u nju strpam i laptop i jos mnogo druge tehnike i netehnike.

Ma nemam ilegalne CD-ove, ali imam gomilu nelegalno skinutih serija, filmova, muzike na laptopu. Nemam pojma da li to gledaju (prvi put idem avionom), niti gde se i da li se to negde proverava. (Kontala sam da neko proverava da li unosis legalan softver u njihovu zemlju... ?) Ali ako ne gledaju, jos bolje. :D

Sto se tice laptopa, on je 17.3 inca diagonala. Duzina samog laptopa je 38 cm. Problem je sto torbe za laptop (a i inace bilo koja torba u koju moze to da stane) dodaje nekoliko cm. Lufthansa kaze da je dozvoljeno 40cm, a moja torba izlazi iz tog okvira (mislim da je 44cm).

Back