Prevarena žena

nije uopste pitanje sta ona ima ili nema - korisno pitanje je zasto je mene privukao covek koji od problema u braku bezi u tudji krevet i kako mi je uopste palo na pamet da se udajem za njega. da li je znakova nestabilnosti bilo od pocetka i kojih, jer, to je covek koji cuti, krije, laze, izdaje, umesto da sedne i otvoreno kaze sta nije ok. na neki nacin, on je namerno sabotirao taj brak igrajuci igru, problemu je prisao u tisini, na nezreo i neadekvatan nacin i zato su preispitivanja tipa "sta ona ima" cisti mazohizam. ako je njegova slika samog sebe negativna uci ce u destruktivniji i bolesniji odnos jer mu treba kompatibilna patologija i prljavstina a ne prihvatanje odgovornosti za ono sto radi.
...
pitanje je, zapravo, zasto on, i koje racune sam prebijala sa samom sobom pored njega kao i sta hocu od sebe, sta mi je bitno, zdravo, zrelo i dobro za odnos sa nekim drugim. sam bol je iluzija, takvog coveka ne mogu da volim, ergo volela sam, ako jesam, hologram koji sam sama napravila a ne onog koji je bio tu pored. i to ako ga nisam takvog odabrala bas da bi odigrao ulogu u mom malom licnom scenariju, jer je sustina ta da ne volim samu sebe pa sam izabrala osobu koja ima sve sanse da mi negde usput i pruzi ono cega se bojim... i sa cim treba da se sretnem. koji toksicni odnosi iz detinjstva su i doveli do toga, koje su seme koje se ponavljaju od jednog do drugog muskarca sa kojim sam.
...
a ono povrsno i banalno ko je ona, sta je, dal' ima kilo vise ili manje i sta njemu treba u zivotu me ne interesuje - njegov zivot, njegov problem. centar mog problema je moj pogresan izbor jer ako to ne ispravim ponovicu ga, a nepoverenje u mene samu moze samo da se pojaca.
Bravo!

Poslednja izmena od moderatora:

Back