Prevare sa nagradnim igrama

Gruban

Buduća legenda
Poruka
49.479
U jednoj dalekoj dalekoj zemlji najveći proizvođač sladoleda godinama kao reklamu koristi trik sa nagradnom igrom.U toj nagradnoj igri srećni dobitnik prepoznaje "srećni" sladoled tako što na drvenom štapiću ili na nekoj drugoj nejedućoj površini uoči dve iste cifre - iznos novca ili dva ista imena nekih artikala - automobil i sl. Na prvi pogled ništa neobično međutim u stvarnosti tu nikakih nagrada izvesno nema.Sve i da postoji namera uprave tog preduzeća u toj dalekoj zemlji da postupa pošteno,zbog načina na koji je "nagradna igra" osmišljena,graničilo bi se na nemogućim da do običnog kupca stigne "srećni" sladoled odnsono sladoled sa srećnim štapićem.Jednostavno bi ga uzeo neko od onih koji bi trebalo da taj štapić puste u promet ili još u toku samog proizvodnog procesa.I sama izrada ili nabavka takvih štapića bila bi povezana sa mogućnošću prevare.
Da je reč o nekoj uređenoj zemlji kakva je i naša ,takva prevara bi brzo bila ispitana a prevaranti kažnjeni međutim reč je o jednoj nama dalekoj ali i prijateljskoj zemlji u procesu tranzicije.

meni nije strasno sto mame kupce na stapic sa nedobitnim kombinacijama, strasnije mi je ono sto prodaju na tom stapicu, a sto pojedu deca
ne znam da li smo stvarno izgubili osecaj za pravu hranu, ali ono sto izlazi iz fabrika sladoleda - sladoled videlo nije
sreca pa su se u pojavili privatni proizvodjaci pravog sladoleda, pa prave neku ravnotezu na trzistu..ne u smislu konkurencije, jer pravi sladoled mora da ima i pravu cenu, nego kao cuvari ukusa i zdravlja koji ne prodaju zasladjene E otrove
tu su cisto da se ne zaboravi kakav ukus sladoled treba da ima i kakav je nekada imao kad je sladoled stvarno bio sladoled, a ne unistavatelj jetre

meni nije strasno sto mame kupce na stapic sa nedobitnim kombinacijama, strasnije mi je ono sto prodaju na tom stapicu, a sto pojedu deca
ne znam da li smo stvarno izgubili osecaj za pravu hranu, ali ono sto izlazi iz fabrika sladoleda - sladoled videlo nije
sreca pa su se u pojavili privatni proizvodjaci pravog sladoleda, pa prave neku ravnotezu na trzistu..ne u smislu konkurencije, jer pravi sladoled mora da ima i pravu cenu, nego kao cuvari ukusa i zdravlja koji ne prodaju zasladjene E otrove
tu su cisto da se ne zaboravi kakav ukus sladoled treba da ima i kakav je nekada imao kad je sladoled stvarno bio sladoled, a ne unistavatelj jetre

Да да, нема сладоледа без Горанца Решка..

Кад већ помињемо ту компанију:
-Једне године требало је саставити име компаније од слова на штапићима. Кад се човек јавио, било је "ти штапићи није требало још да се појаве" и нису му исплатили
-Године следеће, овај фазон са истим износом, шатро неки њихов наместио себи и својој фамилији, они га саватали, па је вратио паре фирми. Пазите, фирми, не у хуманитарни фонд и сл, тј што се оних који су јурили награде тиче, те највеће појела маца...
-За ову годину чекамо....

Кад већ помињемо ту компанију:
-Једне године требало је саставити име компаније од слова на штапићима. Кад се човек јавио, било је "ти штапићи није требало још да се појаве" и нису му исплатили
-Године следеће, овај фазон са истим износом, шатро неки њихов наместио себи и својој фамилији, они га саватали, па је вратио паре фирми. Пазите, фирми, не у хуманитарни фонд и сл, тј што се оних који су јурили награде тиче, те највеће појела маца...
-За ову годину чекамо....

Verovatno je svako ko se javi da dobitničkim štapićem automatski prevarant u pokušaju jer sve i da žele da puste te štapiće u prodaju,praktično je nemoguće da isti stignu do sanduka na ulicama ili do drugih prodajnih mesta..Ne postoji način da se u bilo kojoj fazi proizvodnog procesa,neprimećeno od većeg broja zaposlenih dobitnički štapić. utopi u masi nedobitničkih.

Poslednja izmena:
Slucajno sam nekom prilikom , prolazio kroz tu daleku zemlju u tranziciji i upitah jednu vremesnu prodavacicu na njihom standu da li joj se desilo u njenoj bogatoj karijeri da neko od njenih "pazljivih konzumenata " naleti na "dobitnu kombinaciju" i njen odgovor je bio u stili :

"Ne za ovih nekoliko godina njenog samopregornog rada na tom radnom mestu" ...

;)

Moguce je i da konzumenti sa njenog standa "nisu pazljivi prilkom ...hmmm , izlistavanja" ...? :whistling:

Back