Prevare pri registraciji vozila

Drugar Pera

Početnik
Poruka
20
Jedna od najvecih prevara u Srbiji je auto osiguranje pri registraciji vozila.

Za saobracajne udese nadlezna je saobracajna policija i sud. Auto osiguranje treba da bude samo dobrovoljno, a ne nasilno. Ako vlast misli da uzme koju kintu pri registraciji, neka ih potrosi na obnovu puteva i pravljenje novih i imacemo zlatne trake, a ne da se folirate. Vozim auto od 300 evra, a platio sam do sada 4000 evra za osiguranje. Pare da se vrate svim gradjanima pod hitno.

Za saobracajne udese nadlezna je saobracajna policija i sud. Auto osiguranje treba da bude samo dobrovoljno, a ne nasilno. Ako vlast misli da uzme koju kintu pri registraciji, neka ih potrosi na obnovu puteva i pravljenje novih i imacemo zlatne trake, a ne da se folirate. Vozim auto od 300 evra, a platio sam do sada 4000 evra za osiguranje. Pare da se vrate svim gradjanima pod hitno.

Друже Перо,

У Србији годинама у назад, лупешка бирократија када не зна где отети на брзака, сети се власника аутомобила!

НОВИ НАМЕТ ЗА ВОЗАЧЕ
20. јун 2014. 14:06 | Коментара: 67

Од 1. јула власници возила у Србији издвајаће више за обавезну полису при регистрацији.
За поједине категорије четвороточкаша цена ће бити већа за чак 60 одсто

Обавезно осигурање је само ЈЕДАН ОД НАЧИНА ПЉАЧКЕ!

Osiguranje nije pljačka npr

Voziš auto inapraviš sudar gde si ti kriv i u tom sudaru auto skrene i udari u benzinsku pumpu koja se upali i izgori a pored nje i jedna višespratnica
Razmisli malo koja je to šteta koju ti nemožeš da platiš i zato stoji osiguranje iza tebe..

Poslednja izmena:

Voziš auto inapraviš sudar gde si ti kriv i u tom sudaru auto skrene i udari u benzinsku pumpu koja se upali i izgori a pored nje i jedna višespratnica
Razmisli malo koja je to šteta koju ti nemožeš da platiš i zato stoji osiguranje iza tebe..
40 godina vozim bez prijave, to sto ti govoris vazi za alkoholicare i narkomane, nemam ja nista protiv osiguranja nego protiv vlasti isto ih zloupotrebljava

Ne razumem, osiguranje za auto je svuda obavezno, i jeste korisna i potrebna stvar.

- - - - - - - - - -

40 godina vozim bez prijave, to sto ti govoris vazi za alkoholicare i narkomane, nemam ja nista protiv osiguranja nego protiv vlasti isto ih zloupotrebljava

Ne pricajte gluposti, svako moze da napravi udes. Druga je stvar ako su ta osiguranja preskupa, i posle mozda ne dotiraju stetu.

Осигуравајућа кућа надокнади штету оштећенима али се после регресира од кривца. У твом случају, кривац ће цео живот да плаћа осигуравајућој кући + судске и остале трошкове које је осигуравајућа кућа имала.

+ Осигуравајућа кућа надокнаћује штету до осигураног лимита (у твом случају тешко да тај лимит покрива тако велику штету). Дакле, оштећени за остатак новца утужује кривца. Значи, кривцу не гине да надокнађује штету.

Осигуравајућа кућа надокнади штету оштећенима али се после регресира од кривца. У твом случају, кривац ће цео живот да плаћа осигуравајућој кући + судске и остале трошкове које је осигуравајућа кућа имала.

+ Осигуравајућа кућа надокнаћује штету до осигураног лимита (у твом случају тешко да тај лимит покрива тако велику штету). Дакле, оштећени за остатак новца утужује кривца. Значи, кривцу не гине да надокнађује штету.

Ja sam ovo napisao iz mog ugla i sa moje polise koja kaže za toliko novca pokriva mi 10 miliona € a druga polisa mi kaže neograničena šteta je pokrivena.
Znači ja nemam šta tu da doplaćujem ili dodajem jer sam osiguran u toj vrednosti ( neograničena šteta )

Nije pljacka zato sto placas stetu na drugom vozilu.
Jeste pljacka zato sto osiguravajuca drustva ne isplacuju ono sto treba da isplacuju.

pljacka je to sto koriste firme i nacine kojim mogu da izvuku pare gradjanima da bi dopunjavali budzet kojim isplacuju plate firmama koje ne posluju pozitivno i ostale manjkove drzave.

osiguranje bi moglo biti mnogo manje kad bi posto je vec drzavna firma poslovala sa minimalnom godisnjom zaradom.

ali to bi iskljucilo poslovanje firmi koje prave gubitke.

ja licno jesam za takav vid poslovanja ali je mnogo onih koje ovakav sistem uhlebljuje.

a koji automobil vozis i koje godiste, budi ljubazan pa nam reci

Pa onda to nije osiguranje, onda su to neki salabajzeri. Osiguranje funkcionise ovde ovako- ako napravis neku stetu, osiguranje to placa u celosti, ali ne za tvoje auto, nego za ono tudje. Posle toga se tebi podignu procenti, sto znaci da ces posle tog udesa da placas nesto vise osiguranje, ali je to opet u nekoj normali.

Nije pljacka zato sto placas stetu na drugom vozilu.
Jeste pljacka zato sto osiguravajuca drustva ne isplacuju ono sto treba da isplacuju.

Neplaćam ja nikome nikakvu štetu na drugom vozilu jer ja sam platio osiguranje koje pokriva tu štetu koju sam ja napravio.
Štetu isplaćuje osiguranje toliko koliko je šteta procenjena od neutralnog ćoveka za procenu štete .
I gde tu ima neki problem i šta tebe briga šta radi osiguranje sa novcem od uplate osiguranika.
Od poreza se prave auto putevi i ostali putevi.

Obavezno osiguranje je samo za odgovornost .odnosno kad autom skrivis nesrecu i polupas jedno i vise tudjih auta .....u tom slucaju imas polisu osiguranja koja ce svim ljudima isplatiti stetu ali je nece isplatiti tebi za tvoje vozilo

Ako zelis i komplet osiguranje ,da u slucaju krivice za udes bude isplacena i steta za krivca ili bilo kojem drugom slucaju,padne cigla sa zgrade i razbije auto,neko ti ogrebe na parkingu itd itd onda uzmes full osiguranje kod nas jeto poznato kao Kasko i ono nije obavezno

samo prostaci misle da je osiguranje stetno. ne razumeju svet u kojem zive, i hteli bi da ga pojednostave, tj poseljace

moze biti da sistem osiguranja ima mane. ili da neka politicka partija zloupotrebljava, kao kad je dinkic zatvorio nekoliko potpuno ispravnih osiguravajucih kuca, u privatnov vlasnistvu, i bez dugova. jedna je imala 5 miliona dolara u banci!
a onda je zapretio da ce da strpa u istrazni zatvor na vise meseci svakoga ko se bude zalio

Pa onda to nije osiguranje, onda su to neki salabajzeri. Osiguranje funkcionise ovde ovako- ako napravis neku stetu, osiguranje to placa u celosti, ali ne za tvoje auto, nego za ono tudje. Posle toga se tebi podignu procenti, sto znaci da ces posle tog udesa da placas nesto vise osiguranje, ali je to opet u nekoj normali.
To sto ti nazivas nekom normalom to je prve godine 50% vise platis osiguranje i pet godina te zakidaju tako sto svake godine se smanjuje taj procenat! I tek posle pete godine svake godine dobijes neki procenat popusta,nisam siguran ,mislim da je5% i max da bude 15%,ako u medjuvremenu ne napravis opet neki udes gde si ti kriv.

Back