Prevara

MarieSoLong

Aktivan član
Poruka
1.604
Da li bi prevarili ili ostavili osobu koju@ i s kojom ste zajedno duze vreme, zbog nekog za koga mislite ili ste sigurni da vam vise odgovara?
Dakle prednost prve osobe s kojom ste je samo to sto se pojavila pre u vasem zivotu. I to vreme koje ste zajedno proveli.
A prednost druge osobe je sto vam vise pase i sto mislite da bi s njom odnos bio bolji.

Ako se ovako postave stvari onda neminovno dolazimo do zakljucka da i od te druge osobe postoji bolja za vas, treca, koja nije sa vama samo iz razloga sto je jos niste sreli. Ili je uopste necete sresti.

Znaci svi bi prevarili, svi varaju. Oni koji ne varaju ili imaju cvrste principe i postuju pravo prvenstva, ili im prosto nisu dostupne osobe koje bi im (naj)vise odgovarale ili ne 'vrednuju' ljude na taj nacin.
T.j. individualisticki i egoistiCki. Ako se tako ne vrednuje, onda se dolazi do Fromove tvrdnje da treba voleti onog ko se hmmm ..nadje tu. Dakle voleti Coveka tj. bilo koga. From je dakle za brakove koje recimo roditelji ugovaraju.. ili s random osobama koje posle samo treba zavoleti i voleti sto vise i bolje, jer kroz njih volimo Coveka.(sebe?)
U krug ja i drug..

Poslednja izmena:
Ako mi neka osoba odgovara onda ni ne pokusavam blizi kontakt sa nekom drugom .
Ta druga moze biti interesantnija samo zato sto je nova i sto bih onda ugrozavao nesto sto
mi vrijedi ?

Ako mi neka osoba odgovara onda ni ne pokusavam blizi kontakt sa nekom drugom .
Ta druga moze biti interesantnija samo zato sto je nova i sto bih onda ugrozavao nesto sto
mi vrijedi ?

a recimo da ti ta druga stvarno vise odgovara po svim vrednosnim stavkama, nije samo zato jer je nova i reuzbudjujuca?

To sam i ja baš htela napisati. Što bih varala osobu koju volim zbog nekoga ko mi po karakteru više odgovara ali mi ipak nije bliža srcu
Postavljacica teme ima tezu da smo svi ustvari koorvini sinovi .
Ne bih se bas sa tim slozio .Nikad nisam prevario zensku s
kojom sam se zabavljao .Razilazio se jesam ali ne zbog druge
nego zato sto veza nije valjala .Cak nisam iz jedne veze odmah
upadao u drugu nego su to bile poprilicne pauze .

- - - - - - - - - -

a recimo da ti ta druga stvarno vise odgovara po svim vrednosnim stavkama, nije samo zato jer je nova i reuzbudjujuca?
Tesko mi je to reci jer mi se nije nikad desavalo . I sta su to vrednosne stavke ?

Ne bih ništa ni dodala ni oduzela. Po meni izuzetno ispravan stav.

da li volis da te neko vara u bilo kom smislu?:lol:

ne volim. Sta mislis otkud ova tema?:mrgreen:
Bila sam i s jedne i druge strane medalje i zato sad dumam o tome.
1. ako ja njega ne prevarim-prevarice on mene:) (moguci scenarij i vrlo realan). Ovo je proizislo iz one: Dok jednom ne smrkne drugom ne svane
2.ako ga prevarim varam sebe (ovo iz one: Sve sto radimo drugima-sebi radimo.
Obe tacke vaze istovremeno kao u jebenom kvantnom svetu:mrgreen:

Ako ga ne volim onda neću ni biti u vezi sa tom osobom, ostaviću ga i krenuti dalje. Znači opet nema prevare.

Prosirujem temu i na ostavljanje, prestanak voljenja, izdaju..:mrgreen:

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Tesko mi je to reci jer mi se nije nikad desavalo . I sta su to vrednosne stavke ?

To je sva ona 'fizika' i 'hemija' koja cini da 'volis' nekog

1. ako ja njega ne prevarim-prevarice on mene:) (moguci scenarij i vrlo realan). Ovo je proizislo iz one: Dok jednom ne smrkne drugom ne svane
Izgleda da ti nisi nikad imala pravu osobu .
Da jesi , drugacije bi razmisljala .

1.el varas osobe koje volis iz straha zato sto je moguce da one tebe prevare?sta kao to sto je sigurno sigurno je da mu ga ja dam pa kad me on zaebe imam utehu jer i ja sam njega?:lol:
2.ovo drugo si lepo rekla samo ne varas ti sebe..ti pokusavas da varas....tj lazes samu sebe....ali dzaba....sama od sebe ne moz da pobegnes pa da si usein bolt....:mrgreen:.

Prosirujem temu i na ostavljanje, prestanak voljenja, izdaju..:mrgreen:

Zašto lepo ne kažeš da svako opiše svoju vezu u detalje. Kako je počela, da li traje a ako se završila, zašto se završila, da ne bi non - stop proširivala temu:mrgreen:

Nikada nisam varala ne zato što nisam mogla već zato što nisam želela. Nije mi bitno šta će neko drugi reći, već šta ću ja sama sebi reći.
Kada je prestajalo ljubavi odlazila sam ali nikada nisam uradila nešto zbog čega bih morala kasnije da se stidim. U vezi sam izuzetno fer igrač.

Zašto lepo ne kažeš da svako opiše svoju vezu u detalje. Kako je počela, da li traje a ako se završila, zašto se završila, da ne bi non - stop proširivala temu:mrgreen:

Nikada nisam varala ne zato što nisam mogla već zato što nisam želela. Nije mi bitno šta će neko drugi reći, već šta ću ja sama sebi reći.
Kada je prestajalo ljubavi odlazila sam ali nikada nisam uradila nešto zbog čega bih morala kasnije da se stidim. U vezi sam izuzetno fer igrač.
To su prave rijeci ! Vrlo mi je bitno da mi poslije prestanka veze bude cista savjest !

1.el varas osobe koje volis iz straha zato sto je moguce da one tebe prevare?sta kao to sto je sigurno sigurno je da mu ga ja dam pa kad me on zaebe imam utehu jer i ja sam njega?:lol:
2.ovo drugo si lepo rekla samo ne varas ti sebe..ti pokusavas da varas....tj lazes samu sebe....ali dzaba....sama od sebe ne moz da pobegnes pa da si usein bolt....:mrgreen:.

Ovo pod 1. uopste ne mora biti svestan proces. najcesce to i nije. Ljudi to rade potpuno nesvesno sledeci instinkte.
Pod 2 je najcesce svesno i posledica 'osetiti na svojoj kozi'. Mislim da ovo ne mora biti rezultat krscanske kontaminacije, nego prirodna ljudska reakcija.

Zato sto ne zelim da raspravljam o pojedinacnim vezama, nego uopsteno.
Da li je From u pravu?
Da li smo svi qrve?
Da li je zbog toga ok biti qrva iliti individualista, ili biti FROmatiran?
Mozda je ipak trebalo da postavim na filozofiju..

Ovo pod 1. uopste ne mora biti svestan proces. najcesce to i nije. Ljudi to rade potpuno nesvesno sledeci instinkte.
Pod 2 je najcesce svesno i posledica 'osetiti na svojoj kozi'. Mislim da ovo ne mora biti rezultat krscanske kontaminacije, nego prirodna ljudska reakcija.

el si varala nekad ljude koje volis?i kazi mi koji si instinkt to sledila?al budi iskrena a znacu da li jesi ili nisi bila....

Prevaris momka i nisi svjesna da si ga prevarila ?:eek:

Back