prevara

Vesna Stanojevic

Početnik
Poruka
22
Molim vas da mi neko pomogne da resim ovaj problem:

Direktor firme u kojoj radim je otvorio agenciju na moje ime uz pricu da je to samo privremeno i da ce je brzo
zatvoriti i nikakvih problema nece biti.Posle sedam meseci zatvorio je agenciju,ali porez nije placao,a ta suma je sada
100.000 dinara i on nema nameru da plati,a meni je na kucnu adresu stiglo iz poreske uprave da ja to platim,inace ce doci do prinudne naplate duga!
Iz straha da ne dobijem otkaz ako ne prihvatim njegov predlog u vezi agencije i svoje naivnosti,nasao sam se u velikom problemu,prosto ne mogu da verujem sta mi je uradio!
U ovoj firmi radim od njenog osnivanja i veoma sam savestan i vredan radnik(ako mogu to da kazem sam za sebe)
MOLIM VAS da mi pomognete i posavetujete sta da radim!

Pozdrav!

jel si ti musko ili zensko..?

.... pa sto si pristala na tako nesto, sad ces da platis jer po zakonu taj novac je na tvoje ime.. ti si njemi na izvolte... sad on moze da radi sta hoce moze a i ne mora da plati.

Znaci resenje ti je, da mu nekako na silu zapretis da ce da mu ode glava ako ne plati. nema drugo resenje ili ti plati

Poslednja izmena od moderatora:
Na žalost, ako je firma bila na tvom imenu i on se tu nigde ne pominje, nema pomoći.
Puno ljudi znam koji su tako prošli.Verobatno mu je firma trebala za podizanje gotovine,
(ako si bila paušalac),a kod njega u d.o.o je uglavnom sve čisto. To mnogi smradovi rade.
Da ti neku kintu više svakog meseca, a ostalo je tvoje neznanje i nedovoljna informisanost
Morala si se prvo raspitati kod ljudi od struke. Ne znam da li Ne zn si to zatvorila,ali ako nisi, zatvaraj što pre. Uostalom,
ako je sve na tvom imenu, podigni gotovinu,ako je još ima na računu.Proveri ima li,a
onda se raspitaj kod nekog dobrog i iskusnog knjigovođe,ali da on ne zna,naravno.
Možda još nije sve izgubljeno.Samo nemoj da te strah parališe i da se pravdaš samoj sebi
neznanjem. Srećno!

Poslednja izmena:
I sam se pitam sada zasto sam ispao tolika budala,ali sam ziveo u ubedjenju da je fer i korektan
kao ja,do zatvaranja agencije on je bio sasvim drugi covek,poznajem ga 5 godina i uvek su odnosi medju
nama bili o.k. sve do sada.
Da vam ne pricam koliko puta sam mu izlazio u susret kad god je bilo potrebno,zato sam sada besan
na samog sebe,sto ranije nisam video o kakvoj se POKVARENOJ osobi radi!
Svi radnici su nezadovoljni celokupnom situacijom,ali niko ne sme da se buni,jer on odmah preti otkazom,
a sobzirom da se do posla tesko dolazi,ljudi su nemocni,sto on maksimalno koristi!

I sam se pitam sada zasto sam ispao tolika budala,ali sam ziveo u ubedjenju da je fer i korektan
kao ja,do zatvaranja agencije on je bio sasvim drugi covek,poznajem ga 5 godina i uvek su odnosi medju
Da vam ne pricam koliko puta sam mu izlazio u susret kad god je bilo potrebno,zato sam sada besan
Svi radnici su nezadovoljni celokupnom situacijom,ali niko ne sme da se buni,jer on odmah preti otkazom,
a sobzirom da se do posla tesko dolazi,ljudi su nemocni,sto on maksimalno koristi!

Čiji je potpis na nalozima za podizanje novca sa računa firme?

Koliko mi je poznato, svaka registrovana firma mora da ima karton deponovanih potpisa. Ako ti koji se vodis kao vlasnik, nisi bas nista potpisivao, znaci da taj lik ima deponovan potpis i naveden je kao lice ovlasceno za zakljucivanje ugovora, predstavljanja firme itd. Potrazi karton deponovanih potpisa i proveri.
Kod utuzenja, prvo se utuzuje vlasnik firme, kao lice koje predstavlja celu firmu. S obzirom da ti nisi predstavnik, vec fiktivni vlasnik, na papiru, trebalo bi da imas sanse da osporis taj dug poreskoj upravi, tj da dokazes da ti nisi taj lik koga oni traze.

Koliko mi je poznato, svaka registrovana firma mora da ima karton deponovanih potpisa. Ako ti koji se vodis kao vlasnik, nisi bas nista potpisivao, znaci da taj lik ima deponovan potpis i naveden je kao lice ovlasceno za zakljucivanje ugovora, predstavljanja firme itd. Potrazi karton deponovanih potpisa i proveri.
Kod utuzenja, prvo se utuzuje vlasnik firme, kao lice koje predstavlja celu firmu. S obzirom da ti nisi predstavnik, vec fiktivni vlasnik, na papiru, trebalo bi da imas sanse da osporis taj dug poreskoj upravi, tj da dokazes da ti nisi taj lik koga oni traze.

Ako je u pitanju samo 100 000 dinara, ti da narucis muziku, proslavis i pevas kako si jeftino prosao..........
Pazi samo da ne stigne neka menica, neka naplata na odlozeno, neki racun od banke za koji si zirant.
Samo 100 000 dinara, i to penzionom i na ime poreza, to kao da si dobio na lotou......
Koliko si gl.up bio dobro si prosao.

pa sta drugo nego da budete besni samo na sebe.ne mogu da verujem da ste tako olako pristali na jednu tako ozbiljnu stvar.
a to da nekog poznajete 5 godina...hehe,ja sam jednu osobu znala 30 godina,i bile smo nerazdvojne....skoro sam bila zapanjena jer sam shvatila da sam ja samo mislila da je znam,ali o ljudima,naravima i postupcima...mogla bi posebna tema.

Direktor firme u kojoj radim je otvorio agenciju na moje ime uz pricu da je to samo privremeno i da ce je brzo
zatvoriti i nikakvih problema nece biti.Posle sedam meseci zatvorio je agenciju,ali porez nije placao,a ta suma je sada
100.000 dinara i on nema nameru da plati,a meni je na kucnu adresu stiglo iz poreske uprave da ja to platim,inace ce doci do prinudne naplate duga!
Iz straha da ne dobijem otkaz ako ne prihvatim njegov predlog u vezi agencije i svoje naivnosti,nasao sam se u velikom problemu,prosto ne mogu da verujem sta mi je uradio!
U ovoj firmi radim od njenog osnivanja i veoma sam savestan i vredan radnik(ako mogu to da kazem sam za sebe)

Pozdrav!

to se moze naplatiti, al ako se ti plasis...ispastaj :kafa:

Preduzetničke radnje koje otvaraju doo, isključivo služe pranju para odnosno vađenju keša iz doo.
Naime, iz doo podižeš kontrolisano, mukotrpno dokazujući za koju je to namenu, a iz radnje do 150 000 dnevno itd.

Prema tome, 100 000 dinara je mala lova za školu i da se završi na tome, da vas obojicu ne stigne uprava za sprečavanje pranja novca ...

Pozdrav!

Nadjes par ortaka, rodbine i onda prinudno naplatis... Jedino resenje...

Pa lepo mu kazes da ti nadoknadi u dinar kaznu,on plati ti platis drzavi i nema problema.

Nevezano za to sto ti je shef i da li se bojis gubitka posla,samo najveci otpad moze nekom da napravi racun i da se pravi blesav.

Pozdrav!

Свака прича има две стране...никада није само један крив...где ти је био мозак да мислиш о томе када си отварала агенцију...
Нико,али ама баш нико не може да отвори ништа на твоје име без тебе,твог пристанка и твог потписа...сносиш пуну одговорност за своје поступке...

Back