Preuređenje Balkana (Zapadni nacrt iz 2001.)

Da li smatrate ovaj plan dobrim?

• Ukupno glasova
    40
  • Anketa je zatvorena .
Hrvatska nije etnički čista, Srba ima i u parlamentu, a bilo bi ih i više da smo bili pametniji, u Bosni čak niko nema ni apsolutnu većinu, Crna Gora takođe nečista, Makedonija isto, a Kosovo je zvanično još u Srbiji, je li tako? Znači važi ono što sam naveo da je tu samo Slovenija, a ona ionako nije bila u nacionalističkim planovima.

800pxlocationkosovosvgkg4.png

update :lol::lol::lol:

Ne valja ništa, jer koliko vidim na mapi ovde je Crna Gora u Srbiji. To malo morgen. Ja kao Crnogorac mogu biti samo za nezavisnu Crnu Goru, što znači i nezavisnu Srbiju. Nikako Jugoslavija ili SCG. Pih.

Eh, pa ti zaista ne umiješ da čitaš. Piše 2001. godina. Tada ne samo što u svijetu niko nije mislio da će Crna Gora postati nezavisna država, već ni nije bila za to većina naroda.

SRJ je jednostavno tretirana kao "Srpska država", i ne vidim šta je tu loše (bilo)... :roll:

Hrvatska nije etnički čista, Srba ima i u parlamentu, a bilo bi ih i više da smo bili pametniji, u Bosni čak niko nema ni apsolutnu većinu, Crna Gora takođe nečista, Makedonija isto, a Kosovo je zvanično još u Srbiji, je li tako? Znači važi ono što sam naveo da je tu samo Slovenija, a ona ionako nije bila u nacionalističkim planovima.

lol da, ima Srba 2%
Ni jedna drzava sveta nije 100% etnichki chista ako si na to mislio,tako da ni hrvatska ne spada pod tu kategoriju.Ali kad se u nekoj drzavi procenat vecinskog stanovnishtva krece oko 90% to ti je etnichki chista drzava..a pre neshto vishe od pola veka tamo to nije bilo bash tako..i tu ne mislim samo na Srbe.Verovatno smo po toj tvojoj liogici mi krivi i za proterivanje i trebljenje i Italijana,Madjara i Nemaca zbog"pogreshne politike".
BiH se de fakto sastoji iz tri manje-vishe homogena etnichka dela,svako je sa svog parcheta teritorije proterao one druge.Makedonija je isto maltene federalizovana na Albanski i Makedonski deo.U Cg je sever prosrpski jug crnogorski.Kosovo je isto podeljeno na srpski sever i shiptarski ostatak.I po kojoj to logici samo Albanci sa Kosova imaju pravo na samoopredeljenje?
Jedino u Srbiji se etnichka chistoca postize tako shto se delovi teritorije odvajaju pa ono shto ostane normalno postaje sve etnichki homogenije dok ostali sve ne-svoje trebe i asimiluju.

lol da, ima Srba 2%
Ni jedna drzava sveta nije 100% etnichki chista ako si na to mislio,tako da ni hrvatska ne spada pod tu kategoriju.Ali kad se u nekoj drzavi procenat vecinskog stanovnishtva krece oko 90% to ti je etnichki chista drzava..a pre neshto vishe od pola veka tamo to nije bilo bash tako..i tu ne mislim samo na Srbe.Verovatno smo po toj tvojoj liogici mi krivi i za proterivanje i trebljenje i Italijana,Madjara i Nemaca zbog"pogreshne politike".
BiH se de fakto sastoji iz tri manje-vishe homogena etnichka dela,svako je sa svog parcheta teritorije proterao one druge.Makedonija je isto maltene federalizovana na Albanski i Makedonski deo.U Cg je sever prosrpski jug crnogorski.Kosovo je isto podeljeno na srpski sever i shiptarski ostatak.I po kojoj to logici samo Albanci sa Kosova imaju pravo na samoopredeljenje?
Jedino u Srbiji se etnichka chistoca postize tako shto se delovi teritorije odvajaju pa ono shto ostane normalno postaje sve etnichki homogenije dok ostali sve ne-svoje trebe i asimiluju.

Ma nemoj!

A Boka kotorska i Štimlje??? :x

Da Bokelji su kao srpski valjda..
PoJenta mojih psotova na ovoj temi je replika na ovo Neshino kao "jaao ne! nikakva prekrajanja dragog mi avnoj-a!"...a zaboravlja da je jednostranim odvajanjem Kosova avnoj vec narushen.Ako se vec krenulo u stvaranje nacionalnih drzava na etnichkom principu,treba to zavrshiti jednom za sva vremena,jer svi ovi ratovi na ex-yu prostoru ako su imali ikakvu pozitivnu stranu to je da su vishe manje iskristalisali situaciju shto se etnichke strukture pojedinih teritorija tiche.

Balkanološki Institut u Vašingtonu je 2001. godine objavio potencijalni izgled preuređenja Balkana (praktično identičan onome koji je ubijeni premijer Zoran Đinđić predlagao).

map-serbianstates-projectl.jpg

Republika Srpska (+48% Brčko distrikta) se pripaja "Srpskoj državi" koju čini teritorija Savezne Republike Jugoslavije bez većine Kosova i Metohije, koje biva pripojeno Albaniji. Teritorija proširena na jug od Ibra da bi se tu preselili Srbi koji žive južno. Severozapadna Makedonija se pripaja Albaniji, a jugozapadna Bosna i Hercegovina Hrvatskoj. Prevlaka od Hrvatske ide Srbiji, a prihvata se stvoreno stanje na granici s Hrvatskom (dunavski džepovi).

Naravno, malo je zastareo u pogledu sa onim što se dogodilo 2006. godine, ali odgovara godini kada je napravljen - šta u globalu mislite :?:

hahaha

zanimljiv 'oblik' Srbije....

Balkanološki Institut u Vašingtonu je 2001. godine objavio potencijalni izgled preuređenja Balkana (praktično identičan onome koji je ubijeni premijer Zoran Đinđić predlagao).

Republika Srpska (+48% Brčko distrikta) se pripaja "Srpskoj državi" koju čini teritorija Savezne Republike Jugoslavije bez većine Kosova i Metohije, koje biva pripojeno Albaniji. Teritorija proširena na jug od Ibra da bi se tu preselili Srbi koji žive južno. Severozapadna Makedonija se pripaja Albaniji, a jugozapadna Bosna i Hercegovina Hrvatskoj. Prevlaka od Hrvatske ide Srbiji, a prihvata se stvoreno stanje na granici s Hrvatskom (dunavski džepovi).

Naravno, malo je zastareo u pogledu sa onim što se dogodilo 2006. godine, ali odgovara godini kada je napravljen - šta u globalu mislite :?:

ovo je bre slobina karta iz 1989. ne kradi.

A shta fali toj karti?
To je ono shto ove danashnje nazovi demokrate vole da zovu realnost.
Ako se ta ili priblizno slichna karta ne ostvari uvek ce biti sukoba na Balkanu dokle god postoje silom nametnute"multietnichke"bolesne tvorevine i protektorati.

To su one karte koje nedemokrate tj ljubitelji uniformisanosti u okviru kojih moraju da žive iako ih ne priznaju pa opet žive i ništa ne menjaju. Od kako je sveta i veka stalno dolazi do demografskih promena. Sad što smo svedoci loših momenata ne znači da se svet neće menjati. Šta recimo znamo o jednom prosečnom Kurdu kojih ima mnogo više nego Srba? Pa eto - ne znamo ništa. A šta prosečan Kurd zna o Srbima? E, a ove karte bivše SFRJ će uvek biti glavna nit vodilja onima koji ne znaju za karte pre SFRJ. Koje su to fore iz istorije da mi je znati...

A shta fali toj karti?
To je realnost samo po nacionalnom sastavu, a takođe je i realnost da od toga nema ništa. Neće se dozvoliti novo prekrajanje granica, ma šta neki mislili o tome.

Ako se ta ili priblizno slichna karta ne ostvari uvek ce biti sukoba na Balkanu dokle god postoje silom nametnute"multietnichke"bolesne tvorevine i protektorati.
Po tebi izgleda nismo u stanju da živimo s drugim narodima u istoj državi. To je uvreda za srpski narod pre svega i srećom nije tačno. Naravno da ima i među nama ksenofoba, ali ne više nego kod drugih.

To je realnost samo po nacionalnom sastavu, a takođe je i realnost da od toga nema ništa. Neće se dozvoliti novo prekrajanje granica, ma šta neki mislili o tome.

Po tebi izgleda nismo u stanju da živimo s drugim narodima u istoj državi. To je uvreda za srpski narod pre svega i srećom nije tačno. Naravno da ima i među nama ksenofoba, ali ne više nego kod drugih.

Ja bih rekao da nešto više ima. Ali naravno, istorijske okolnosti su uzrok... :cry:

Tako je.Kosovo je izuzetak ove granice ce biti doveka i svi cemo ziveti sretjno zauvek u EU bez granica kojih ima ali nece biti vazne.lol
U to ne veruju chak ni oni koji to danas kao fol zagovaraju.
Ovo ostalo nije ni vredno komentarisanja.

ova podjela mi se dojmi pravicnom.Svatko na svojem.

Tako je.Kosovo je izuzetak ove granice ce biti doveka i svi cemo ziveti sretjno zauvek u EU bez granica kojih ima ali nece biti vazne.lol
U to ne veruju chak ni oni koji to danas kao fol zagovaraju.
Ovo ostalo nije ni vredno komentarisanja.
Nije ti vredno kad ne razumeš, pa ne umeš. Nisi ti kriv, političari su morali neke stvari da objasne ovom narodu, ali su to stručno izbegavali kako ovi demokratski tako i oni pre njih.
O čemu se radi? Nigde u Evropi nije u zadnjih 50 godina pravljena država po čisto etničkim granicama niti će biti, jer bi imali opšti rat. Nije tu stvar ko koga voli ili ne, nego čisti interes. Kad su se neke države raspadale ( recimo SSSR i ČSSR) podelile su se na teritorijalne celine koje su postojale pre raspada. Isto važi i za nas, ali to što neki to nisu hteli da prihvate platili smo veoma skupo. Uglavnom se ratovalo prema onim kartama koje su Milošević i Tuđman onomad crtali na salvetama.
Naš je problem pre svega u tome što su Albanci uspeli da u priličnom broju zemalja proguraju stav po kom se pokrajine izjednačavaju s republikama. No i tu imamo pojavu da su te zemlje priznale Kosovo pod tim granicama, ne vodeći računa o većinskom principu. Zato neće biti podele Kosova, kao ni Bosne ni Makedonije. Tako realno stoje stvari, a mi možemo opet da se pravimo ludi, pokušamo menjati granice silom i opet izgubiti, pa posle naricati...
Nema od tog ništa. Nećemo se valjda primati na sočinjenija tamo nekih dokonih Amerikanaca koji neće krvaviti gaće nego mi. Neka crtaju karte Amerike kad im je već tako dosadno. Valjda smo nešto naučili. Ili nismo?

A shta fali toj karti?

ma taman se ostvarilo to kako je na karti..OPET MIRA NEĆE BITI

rasturali se BIH...muslimani će praviti nerede...samo nam treba nova Palestina usred Europe...autobombe i slično...:roll:

na Balkanu potpunog mira nikad neće biti...pa sačuvajmo bar ono što smo Daytonom postigli

i točka

Back