pretvorba bakra u zlato ?

ravana3

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
269
Bahai religija tvrdi da se medu njihovim vjerskim spisima krije tajna kako bakar pretvoriti u zlato . Pitao sam zg bahaije o tome i oni kažu da su samo nesto o tome naculi pa sam im morao citirati njihove spise i odgovora nije bilo . Vjerujete li u to ?

Bahai religija tvrdi da se medu njihovim vjerskim spisima krije tajna kako bakar pretvoriti u zlato . Pitao sam zg bahaije o tome i oni kažu da su samo nesto o tome naculi pa sam im morao citirati njihove spise i odgovora nije bilo . Vjerujete li u to ?

to je u pitanju bakarni izbuseni rupama lonac koji se turi u zemlju..tu naguras pilice i oni se hrane zemljom sest meseci..e onda zapalis pilice i dodas smesu..krv smedjeg muskarca u taj lonac..i malo po malo to se pretvori u zlato..:D

opa...alhemičari su među nama :per:
bakar sadrži određeni procenat zlata, pa se topljenjem i određenim hemijskim postupkom zlato izdvaja iz bakra...to je cela priča

Alhemicari se pre svega bave simbolikama unutrasnjeg inzenjeringa. To se moze videti kroz hiljade drevnih ilustracija. U alhemijskim laboratorijama, simbolicni rituali iz spoljasnjeg sveta koji izgledaju prihvatljivo i koherentno ukazuju coveku na unutrasnji, apstrakniji svet (mentalni, psiholoski, duhovni). Tako osveceni energestki principi u spoljasnjem svetu otvaraju coveku mnoge vidike i pomazu mu da razume unutrasnji svet. Jedna od alhemijskih simbolika je da se covek kroz napor i iskustva pretvara u "zlato".
Primera radi metal merkur (planeta Merkur najbliza Suncu) vec poseduje energetski princip vatre u sebi (ne misli se na pravu vatru nego na energetsku vatru-temperament) pa je u tecnom stanju i zbog te vatre je cesto prisutan u alhemijkim laboratorijama, zajedno sa vagom koja oznacava izbalansiranost. Onda su neki pohlepni alhemicari i hemicari pomislili da je moguce taj princip vatre preneti i na druge materijale pa cak pretvarati bakar u zlato recimo. Ne kazem da je to nemoguce, mozda pod nekim specijalnim uslovima ali kazem da je alhemijska poenta u simbolici.

Poslednja izmena:
The second sign refers to the emergence of a "divine philosophy" which will include the discovery of a radical approach to the transmutation of elements:

"Consider the doubts which they who have joined partners with God have instilled into the hearts of the people of this land. “Is it ever possible,” they ask, “for copper to be transmuted into gold?” Say, Yes, by my Lord, it is possible. Its secret, however, lieth hidden in Our Knowledge. We will reveal it unto whom We will. Whoso doubteth Our power, let him ask the Lord his God, that He may disclose unto him the secret, and assure him of its truth. That copper can be turned into gold is in itself sufficient proof that gold can, in like manner, be transmuted into copper, if they be of them that can apprehend this truth. Every mineral can be made to acquire the density, form, and substance of each and every other mineral. The knowledge thereof is with Us in the Hidden Book."
(Bahá'u'lláh, Gleanings from the Writing of Bahá'u'lláh, Section XCVII, undated)

http://en.wikipedia.org/wiki/Bahá'í_prophecies#The_next_Manifestation_of_God

kao sto vidite nigdje nema laboratorija kod bahajia !

http://en.wikipedia.org/wiki/Bahá'í_World_Centre

Sve religije ukazuju na istu stvar ali na razlicite nacine. Zato je dobro imati holisticki stav i uzeti sve religije i filosofije u obzir i onda je slika totalno drugacija. Nije pametno odvajati se i govoriti mi, vi oni ili bahajie to je greska u startu, pomalo prirodna za coveka, ali ipak greska.

pa gdje u kuranu ili bibliji , tori pise da se nalazi formula za pretvaranje icega u zlato ?

Mislis na hemijksu formulu ili objasnjenje kako da iz bakra dobijes zlato? To nema u Bibliji ni u Kuranu, ali recimo zlato se dosta pominje i smbolika koje ide uz zlato. Primera radi u nekim biblijksim stihovima gde se pominje broj sedam, moze se reci da se misli na cakre, to jest simbolika je preuzeta od postojece nauke i onda interpretirana od totalno drugacie kulture i na kraju ispadne nesto trece. Nemas pojma sta su sve ljudi nekada znali i to znanje se sada cuva samo kod casice ljudi a lajici su nesto naculi i onda poceli da zakljucuju.
Isto tako neke stvari necemo naci ni u ultratragovimada ni u simbolici u jednoj religiji ali cemo naci u drugoj i obrnuto sto govori da se religije dopunjuju i da treba proucavati sve drevne religije ako zelimo imati potpuniju sliku. Ako zelimo biti subjektivni kao vecina to je najlakse dovoljno je samo pripadati jednoj religiji i toga ima na svakom koraku.

Pa ako biljno sjeme posjeduje moć transmutacije elemenata, zšto bi ta moć bičla nama nedostupna? Istina transmutacija se ne može izvoditi na načinn kako obično zamišljamo, da pretvaramo olovo ili bakar u zlato kako bi postali bogatiji, to se tako ne odigrava.

Back