Pretučeni Danijel Stojanović ponovo uhvaćen u kradji

Teška represija

Domaćin
Poruka
3.357
http://www.kurir-info.rs/crna-hronika/pretuceni-danijel-uhvacen-u-kradji-cokolade-99566.php

BEOGRAD - Sindikat srpske policije saopštio je da se mladić romske nacionalnosti Danijel Stojanović, koga su tukli policajci u Vršcu, što se videlo na snimku objavljenom na Internetu, "vratio starom zanatu", jer je uhvaćen u krađi čokolade na benzinskoj pumpi u Kovinu.

Stojanović je izazvao veliku medijsku pažnju, osvojio je simpatije mnogih građana, nevladinih organizacija, tužilaštva, i čelnika MUP, podsetio je policijski sindikat.

Sindikat u saopštenju navodi da je mladić tada obećao da se više neće baviti kriminalom, a da je 2. jula na jednoj benzinskoj pumpi u Kovinu "zaboravio da plati Milka čokolade vredne 300 dinara".

269580_199066326810383_191962404187442_605265_2501150_a.jpg

264000_199066286810387_191962404187442_605264_6939164_a.jpg

269165_199093146807701_191962404187442_605319_5685689_a.jpg

269165_199093156807700_191962404187442_605321_4898652_a.jpg

Уважени члан нашег друштва, медијски јунак филма, такозвана жртва тортуре и мучења у полицијској станици Вршац – Данијел Стојановић (1990.) после пријема у Кабинету министра Дачића вратио се старом занату.

Данијел Стојановић из Ковина, незапослено лице ромске националности, изазвао је велику медијску пажњу, освојио је симпатије многих грађана, НВО организација, тужилаштва, челника МУП и самог министра Дачића. Иако је обећао, да се више неће бавити криминалом, и да ће постати бољи човек. После неколико дана Стојановић је дату реч прекршио и вратио послу који најбоље зна да ради.

Да ли због великог стреса или из навике, Стојановић је 02.07.2011. године, на једној бензинској пумпи у Ковину заборавио да плати „Милка“ чоколаде вредне 300 динара. Раднице су ово уочиле так када су требале да предају пазар, видевши да недостаје део зараде. Како у објекту постоји видео надзор, на снимку се могао видети Данијел Стојановић, како узима чоколаде и одлази из објекта. Наш народ би ово назвао крађом, али у демократском друштву Србије, ово зовемо неплаћањем рачуна. Много лепше звучи, онако демократскије.

alo, pandur... nisi normalan.

opravdavash muchenje zbog... 300 dinara!?

si lud?

vi ste bre cigani, a ne ovaj dechko...

sa velikim kriminalcima saradjujete, dilere shtitite, a sitne lopove maltretirate kao da su ne znam kakvi kriminalci, zato shto ste vi sise pa ne smete na prave...

al' najjache je shto bilo koja od sisa pandurskih koji su ga malerisali da skine uniformu i iscima ga ovako nevezano na ulici... dobio bi po pi*chici zandarskoj samo tako.

smeshni ste.

to jest niste, al' samo zato shto vam kolega chuvaju ledja... ovako sami, kao pojedinci, ste go kurton.

[Ne_Vazim_Se];18259194:

si lud?

sa velikim kriminalcima saradjujete, dilere shtitite, a sitne lopove maltretirate kao da su ne znam kakvi kriminalci, zato shto ste vi sise pa ne smete na prave...

al' najjache je shto bilo koja od sisa pandurskih koji su ga malerisali da skine uniformu i iscima ga ovako nevezano na ulici... dobio bi po pi*chici zandarskoj samo tako.

smeshni ste.

to jest niste, al' samo zato shto vam kolega chuvaju ledja... ovako sami, kao pojedinci, ste go kurton.

Pa sve to stoji i 120% si upravu al' ovaj Ciga ispade da su ga tamo mlatili tamo u stanici na pravdi Boga i samo zato sto je Ciganin :roll: ko da ostale kerovi ne tuku bilo krivi ili ne...a on je krao dakle nije nevin i sta koji ***** ima da mu se izvinjava Dacic za torturu.

Ne volim pandure al' to ne znaci da cu da zalim nekoga ako je zasluzio da ga biju u stanici...

Pa sve to stoji i 120% si upravu al' ovaj Ciga ispade da su ga tamo mlatili tamo u stanici na pravdi Boga i samo zato sto je Ciganin :roll: ko da ostale kerovi ne tuku bilo krivi ili ne...a on je krao dakle nije nevin i sta koji ***** ima da mu se izvinjava Dacic za torturu.

Ne volim pandure al' to ne znaci da cu da zalim nekoga ako je zasluzio da ga biju u stanici...

pa brate znash kako izmalerisali su ga mnogo vishe nego ostale, samo zato shto je ganci... tako da to je pod broj jedan rasizam.

dalje, pandur nema pravo nikoga da bije... to je krivichno delo, teze nego kradja.

e ali za njih nema zatvora vidish u tome je problem... mozda ih suspenduju i to je to, ako i to bude.

kad' te izmalerishu u stanici problem je shto nemash dokaza nikakvih... a pandurska rech je na sudu jacha od tvoje... i to je to.

za tebe, mene ili bilo koga, nebitno koje je boje koze itd... ne postoji pravda ako ga izmuche panduri... a to je, morash priznati, veoma iritantno.

[Ne_Vazim_Se];18259322:
pa brate znash kako izmalerisali su ga mnogo vishe nego ostale, samo zato shto je ganci... tako da to je pod broj jedan rasizam.

dalje, pandur nema pravo nikoga da bije... to je krivichno delo, teze nego kradja.

e ali za njih nema zatvora vidish u tome je problem... mozda ih suspenduju i to je to, ako i to bude.

kad' te izmalerishu u stanici problem je shto nemash dokaza nikakvih... a pandurska rech je na sudu jacha od tvoje... i to je to.

za tebe, mene ili bilo koga, nebitno koje je boje koze itd... ne postoji pravda ako ga izmuche panduri... a to je, morash priznati, veoma iritantno.

E meni neko blizak(nije cigan) kada smo pricali nesto o ovoj temi pre par dana mi je rekao da su i njega isto ovako tukli u stanici za lakse krivicno delo pa ti vidi sad :)

a to naravno da nemaju prava da te tuku panduri al' to je nesto uobicajno kod nas ne samo sad za vreme zutih,Slobe nego i dosta pre toga...tortutra u stanici i zatvorima se podrazumeva kod nas i nesto je na sta se gleda kao "normalno i uobicajno" jedino ako ispadne neko zesce sranje pa izadje u javnost :ok:

E meni neko blizak(nije cigan) kada smo pricali nesto o ovoj temi pre par dana mi je rekao da su i njega isto ovako tukli u stanici za lakse krivicno delo pa ti vidi sad :)

a to naravno da nemaju prava da te tuku panduri al' to je nesto uobicajno kod nas ne samo sad za vreme zutih,Slobe nego i dosta pre toga...tortutra u stanici i zatvorima se podrazumeva kod nas i nesto je na sta se gleda kao "normalno i uobicajno" jedino ako ispadne neko zesce sranje pa izadje u javnost :ok:

pa da brate, deshava se i to... ****** onda, al' kapiram da se ciganima bash najebu kevu kad ih dohvate, prema nama su ipak u vecini sluchajeva bar malo tolerantiji... evo iskreno da ti kazem, bash sam bio pao (po ko zna koji put :lol:) pre nekih dve nedelje... teshka kradja je u pitanju... nishta im priznao nisam, i ladno me nisu ni dva puta udarili. Probali neke fore ono klasichne pandurske i kad su videli da nema leba od toga - idi sine kuci. OK su likovi, dole iz dvanaeste, stvarno ne mogu da kazem nishta... mozda je i ta tebi bliska osoba malo preuvelichala, ko zna... jer, realno, kazem ti... padao sam puno puta, najlaksha dela od svih su mi teshke kradje a ima tu josh puno toga... i sve zajedno kad se nakupi nisam dobio batina kolko ovaj ciga jednom shto je bio u stanici.

[Ne_Vazim_Se];18259322:

Ej indijanac...pa nisu njega tukli zbog ove kradje. Ova kradja se desila NAKON što ga je Dačić primio u svom kabinetu gde je taj tvoj obećao da neće više krasti.
Eto kakav je to karakter. Pa majku mu, da je barem sačekao mesec dana nakon što je imao svoj šou na televiziji...nego odmah sutradan nastavlja po starom.
Isto tako je bilo i pre 4 godine, kad su njega i ćaleta mu tri puta u roku od dva dana privodili zbog dve kradje i jedne razbojničke kradje.
Jednom ga privedeš, napišeš prijavu i pustiš ga...on isti dan ponovi isto...opet ga privedeš, napišeš prijavu...on sutradan napravi još goru stvar.
A gradjani samo zovu 92 i vrište u slušalicu...I tek kad su dobili malo po nosu u stanici, smilovali su se da odu iz Vršca.

Da sam ja dobio samo dinar svaki put kad sam od oštećenih gradjana čuo "Momci, molim vas, uhvatite ih i nalupajte", ja bih danas bio milioner.
Pa nek se nose više u p.čku materinu i takvi gradjani i lopovi...Svi bi da igraju na kvarno, a kad je njihovo d.u.p.e ugroženo, onda se pozivaju na ljudska prava i poštenje...i obrnuto...svi veličaju ljudska prava i demokratiju, a kad neko njih potkači, onda su sva sredstva dozvoljena u represiji.
U gradu kao što je Novi Sad, svakodnevno se izvrši tridesetak razbojništva, razbojničkih kradja i običnih kradja...I sve su to mahom uvek isti likovi. Na primer, pre tri dana su na Limanu 3, dva klipana od 20-21 godine (nisu Cigani) presreli i natamburali klinca od 15 godina, oteli mu mobilni telefon i 600 dinara. Kolege su ih našli 10 minuta nakon što je klinac pozvao 92. Zna se dobro koji krug bilmeza radi takve stvari na tom terenu...još kad klinac da opis, greške nema. Ali tek onda nastaje problem...Kad ih nekako privedeš u stanicu (jer naravno oni se opiru, psuju, vredjaju...), klinac dodje sa majkom u stanicu i vidi ih kako se opušteno klebere kao da su na letovanju...uplaši se keva, uplaši se klinac i bez obzira što potvrdjuju da su to oni, neće to da potpišu jer ne žele iz straha na sudu da se sreću sa njima. I onda keva kolegama onako diskretno saopštava genijalnu ideju: "Mi ne bismo na sud...a najbolje bi bilo kad bi vi njih malo provukli kroz šake da se nauče pameti".

Pošto vidim da si neuputan...iskoristiću priliku da te naučim da SUSPENZIJA sa posla nije sankcija suda. Ni tebe tvoja firma neće osuditi na kaznu zatvora ako počiniš neko krivično delo. Osudićete sud, a firma može samo da te suspenduje zbog toga što je protiv tebe podneta krivična prijava.

[Ne_Vazim_Se];18278098:
pa sve je to tachno ali i vi ste isti takvi kao ti gradjani koje si opisao... bijete ljude i sami krshite zakon na hiljadu nachina, a onda od gradjana ochekujete da budu poshteni!?

pa da, firma ce te suspenduje a sud ce da te pusti... i onda kad istekne suspenzija eto tebe opet na poslu da muchish ljude po ispovedaonicama...

I ne samo da će me momentalno vratiti na posao po okončanju postupka...nego će firma da isplati sva zaostala dugovanja i sve plate koje nisam primao tokom suspenzije.
Sud kaže da nisam kriv...a to znači da su me bez razloga suspendovali. I šta bi ti sad hteo?

To suzbijanje batinanja po stanicama je najlakše sprovesti. Ionako ga daleko manje ima nego u vreme Slobe, a daleko daleko manje nego u vreme Tite. Ne bih to dovodio u direktnu vezu sa ogromnim porastom kriminaliteta u odnosu na komunističko vreme...ali svakako da je i to jedan od faktora jer su razni dripci izgubili svaki strah od privodjenja u stanicu. Ne boje se zakona, ne boje se države, ne boje se policije...Šta ga uopšte sprečava da svakodnevno radi najprizemnija kriminalna dela?

ahahahah ne, to ne znachi da su te bez razloga suspendovali nego da te kolege shtite jer si njihov, a da je zakon takav da shta god je u pitanju dovoljno da se pojavi par kolega i kaze: "ne, on nije" ... i ti brate nisi.

tako da, kolko god mislio da su sudovi popustljivi prema gradjanima... prema vama su josh sto puta popustljiviji.

... i ok, chak i da zaaobidjemo koncept izvrshnog sudstva, da kazemo da poshto sudovi ne rade svoj posao policija onda nek bude i policija i sud... ok, ali ko ce onda da bude policija za policiju? ko vas nadgleda, juri, kaznjava?

unutrashnja kontrola? hahaha ma kako da ne... i tako dodjosmo do toga, da vi jednostavno imate previshe ovlashcenja, a premalo nadzora i sankcija... i tako, ******... sve ja tu neshto vas kao prozivam, al kapiram u toj situaciji verovatno bih se i ja osilio, a i vecina drugih ljudi.

dakle, na prvom mestu kriv je sistem... a tek onda vi.

e pa ne znam, vish tu si u pravu... straha stvarno nema nikvog... shta kad ako padnem, ti cesh mi lupish dva shamara, sud ce mi da uslovnu i to je to... ahahah... pa do jaja je nama, ne znam shto se ja ovde zalim uopshte :D

samo vi tako nastavite. :)

[Ne_Vazim_Se];18281539:
ahahahah ne, to ne znachi da su te bez razloga suspendovali nego da te kolege shtite jer si njihov, a da je zakon takav da shta god je u pitanju dovoljno da se pojavi par kolega i kaze: "ne, on nije" ... i ti brate nisi.

tako da, kolko god mislio da su sudovi popustljivi prema gradjanima... prema vama su josh sto puta popustljiviji.

... i ok, chak i da zaaobidjemo koncept izvrshnog sudstva, da kazemo da poshto sudovi ne rade svoj posao policija onda nek bude i policija i sud... ok, ali ko ce onda da bude policija za policiju? ko vas nadgleda, juri, kaznjava?

unutrashnja kontrola? hahaha ma kako da ne... i tako dodjosmo do toga, da vi jednostavno imate previshe ovlashcenja, a premalo nadzora i sankcija... i tako, ******... sve ja tu neshto vas kao prozivam, al kapiram u toj situaciji verovatno bih se i ja osilio, a i vecina drugih ljudi.

dakle, na prvom mestu kriv je sistem... a tek onda vi.

e pa ne znam, vish tu si u pravu... straha stvarno nema nikvog... shta kad ako padnem, ti cesh mi lupish dva shamara, sud ce mi da uslovnu i to je to... ahahah... pa do jaja je nama, ne znam shto se ja ovde zalim uopshte :D

samo vi tako nastavite. :)

Ovo što ti pišeš su površne paušalne budalaštine...
Navedi ti jedan slučaj u kojem se neki policajac nakon krivične prijave i suspenzije provukao na sudu.
Ja znam za neke...ali to su izuzeci koji daleko od toga da potvrdjuju neko pravilo. Mnogo mnogo je više onih koji nakon suspenzije dobiju i konačan otkaz nakon što ih sud osudi.

U Srbiji policija hapsi policajce iz svojih redova...to niko ne može da porekne. Ničim policajci nisu privilegovani niti zaštićeni kod policije i sudova.
A koliko se tolerišu prekoračenja ovlašćenja policajaca, toliko se na sudu tolerišu i napadi na policajce za koje se izriču smešne kazne...daleko od onih predvidjenih zakonom.

Što se mene tiče...nikakav problem. Slobodno nek država redukuje ovlašćenja policiji, a neka daje sva moguća prava lopovima i kriminalcima.
To je karta za anarhiju u jednom pravcu...ali meni ni iz džepa, ni u džep. Najlakše mi se za sve proglasiti nenadležnim.

Ovo što ti pišeš su površne paušalne budalaštine...
Navedi ti jedan slučaj u kojem se neki policajac nakon krivične prijave i suspenzije provukao na sudu.
Ja znam za neke...ali to su izuzeci koji daleko od toga da potvrdjuju neko pravilo. Mnogo mnogo je više onih koji nakon suspenzije dobiju i konačan otkaz nakon što ih sud osudi.

U Srbiji policija hapsi policajce iz svojih redova...to niko ne može da porekne. Ničim policajci nisu privilegovani niti zaštićeni kod policije i sudova.
A koliko se tolerišu prekoračenja ovlašćenja policajaca, toliko se na sudu tolerišu i napadi na policajce za koje se izriču smešne kazne...daleko od onih predvidjenih zakonom.

Što se mene tiče...nikakav problem. Slobodno nek država redukuje ovlašćenja policiji, a neka daje sva moguća prava lopovima i kriminalcima.
To je karta za anarhiju u jednom pravcu...ali meni ni iz džepa, ni u džep. Najlakše mi se za sve proglasiti nenadležnim.

:hahaha: ... ma daj nemoj da me zajebavash... uhapsite jednog u godinu dana, i to ako bash mora.

[Ne_Vazim_Se];18287315:
:hahaha: ... ma daj nemoj da me zajebavash... uhapsite jednog u godinu dana, i to ako bash mora.

01.02. 2011 Novi Sad Petnaest osoba, među kojima je pet policajaca, uhapšeni su jutros u Novom Sadu i Zrenjaninu zbog sumnje da su namerno izazivali saobraćajne nesreće kako bi naplatili osiguranje.

19.04 2011. ZRENJANIN -U nastavku akcije suzbijanja korupcije, policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije i Policijske uprave u Zrenjaninu lišili su slobode: Nenada Ćirina i Igora Jokića, policijske službenike iz Nove Crnje, Petra Kneževića, carinskog službenika iz Zrenjanina, Dragana Joviševića i Nikolu Vojvodića iz Srpske Crnje, i Nemanju Baraća iz Vojvode Stepe.

Okrivljeni se terete za krivična dela davanja i primanja mita

16.05.2011. LEBANE –Službenik policijske stanice i matičar uhapšeni su zbog sumnje da su falsifikovali isprave i izdavali potvrde o prebivalištu licima sa Kosova.

Evo ti samo od početka ove godine, nasumično odabrani naslovi...Ima toga još više.

[Ne_Vazim_Se];18259194:
si lud?
smeshni ste.

Dinar po dinar palača... :malav:

[Ne_Vazim_Se];18259194:

si lud?
smeshni ste.

A probaj da zamisliš šta bi taj "rom" bio spreman da uradi za npr. 300 evra?

Bolje sprečiti nego lečiti.
Bolje seckati prste, komad po komad nego da ga posle još lebom 'ranim gratis.

shta da radish s prstima?

brate, nismo mi Iran, Kenija ili tako neka vukojebina...

valjda postoje neka pravila u civilizovanom svetu, pravila o tome kako se postupa sa prekrshiocima pravila.

... i dobro je*ote chovek je ukrao, je l' to tolk'o teshko razumeti? ...muka ga naterala, sigurno ne krade zato shto ima nego zato shto nema.

stvarno mi nikad' nisu bili jasni ljudi koji bi sekli ruke za dve jabuke... iskreno, smatram ih mnogo loshijim ljudima nego tog shto je ukrao te dve jabuke.

Back