Pretucene zivotinje

Зар се нико није запитао да ли је то све баш тако, причу је пласирала власница која и није била тамо кад се то десило.

Чисто опреза ради, а ви наставите са полицијама за животиње и осталим глупостима. :hahaha:

Јер, у свим школама смо увели струју и воду, изграђени су вртићи, па сад можемо вишак средстава да пласирамо ммф-у на камату или да уложимо мудро у полицију за животиње. :roll:

A ti imaš internet a deca u seoskim školama pišaju u čučavac... c c c :rtfm:

A ti imaš internet a deca u seoskim školama pišaju u čučavac... c c c :rtfm:

Видим, не стојиш најбоље са логиком. :neutral:

Мени интернет није обезбедила држава, сам плаћам своје рачуне, а део иде држави на име пореза и осталих давања-која средства треба употребити на прави начин, хвала.

Видим, не стојиш најбоље са логиком. :neutral:

Мени интернет није обезбедила држава, сам плаћам своје рачуне, а део иде држави на име пореза и осталих давања-која средства треба употребити на прави начин, хвала.

Ni novac za zaštitu životinja uglavnom ne obezbeđuje država.

Ni novac za zaštitu životinja uglavnom ne obezbeđuje država.

А полиција за животиње би се самофинасирала, јел тако, наравно. :neutral:

А успут, мислиш ли да би та полиција успела да спречи овај инцидент описан у уводном посту? Неко је написао да и сада постоји законска регулатива, треба то искористити, а не измишљати нове начине за трошење пара којих нема.

А успут, мислиш ли да би та полиција успела да спречи овај инцидент описан у уводном посту? Неко је написао да и сада постоји законска регулатива, треба то искористити, а не измишљати нове начине за трошење пара којих нема.

Finansirala bi se od donacija, kao u drugim zemljama. Jedan deo bi svakako išao iz budžeta.
Policija ne bi uspela da spreči ovaj incident, pošto policija inače ne sprečava incidente. Ova policija bi privela ženu koja se iživljavala nad psom, podnela prijavu po službenoj dužnosti. Ne bi morala da se meša regularna policija, koja i onako ima pune ruke posla i ne bi ovaj slučaj morao da stigne do vesti jer bi svakako počinilac odgovarao. Ovako, ako ne izbije skandal, ništa se neće mrdnuti sa mrtve tačke.

Finansirala bi se od donacija, kao u drugim zemljama. Jedan deo bi svakako išao iz budžeta.
Policija ne bi uspela da spreči ovaj incident, pošto policija inače ne sprečava incidente. Ova policija bi privela ženu koja se iživljavala nad psom, podnela prijavu po službenoj dužnosti. Ne bi morala da se meša regularna policija, koja i onako ima pune ruke posla i ne bi ovaj slučaj morao da stigne do vesti jer bi svakako počinilac odgovarao. Ovako, ako ne izbije skandal, ništa se neće mrdnuti sa mrtve tačke.

Ма један занемарљив део, наравно. :lol:

Значи, треба нам полиција за животиње да приводи и подноси пријаве, исти посао тренутно ради полиција и комунална полиција, лепо је све то, али срећом неће од тога бити ништа. :whistling:

И да, логика ти је, кад буде полиција за животиње онда оваквих случајева неће бити у вестима јер ће починилац одговарати, хаха, priceless :worth:

А ово на крају си лепо рекла, скандали гурају целу причу, мисли о томе.

Ма један занемарљив део, наравно. :lol:

Значи, треба нам полиција за животиње да приводи и подноси пријаве, исти посао тренутно ради полиција и комунална полиција, лепо је све то, али срећом неће од тога бити ништа. :whistling:

И да, логика ти је, да кад буде полиција за животиње онда оваквих случајева неће бити у вестима јер ће починилац одговарати, хаха, priceless :worth:

А ово на крају си лепо рекла, скандали гурају целу причу, мисли о томе.

E, aj molim te, ja nemam nipodaštavajući stav prema tebi a vidim da veze nemaš o temi o kojoj pričaš. Zato molim te, nemoj iz svog neznanja moj stav da podcenjuješ. Kapiram da si došao na temu da pljuneš po vlasti i kažeš kako je loše u državi... ok, dosadna je više ta priča.
Nemaš pojma da taj posao NE RADI policija i NE RADI komunalna policija!
Aj zdravo! :bye:

E, aj molim te, ja nemam nipodaštavajući stav prema tebi a vidim da veze nemaš o temi o kojoj pričaš. Zato molim te, nemoj iz svog neznanja moj stav da podcenjuješ. Kapiram da si došao na temu da pljuneš po vlasti i kažeš kako je loše u državi... ok, dosadna je više ta priča.
Nemaš pojma da taj posao NE RADI policija i NE RADI komunalna policija!
Aj zdravo! :bye:

Знам да видиш, све је теби јасно, све капираш :super:

Nemoguce je cistom represijom bilo koju sferu dovesti u red. To ce ti svaki pandur reci. Neophodno je menjati svest kod ljudi. A to je u nasem slucaju mnogo, ali mnooooooogo tesko, i ne treba da odes dalje od ovog foruma pa da vidis koliko svako tvrdo zastupa svoju poziciju... i ni makac. Sto se konkretnog slucaj tice, vlasnica je odogovorna jer je pse bez nadzora pustala da se igraju u dvoristu zgrade, sto ni u kom slucaju ne umanjuje krivicu umno poremecene osobe koja je psa tukla do oslepljenja. To nije normalna reakcija.

Sto se tice decije okrutnosti...ja ne znam da li mi je ista odvratnije na ovom svetu. Prema takvoj deci i njihovim roditeljima osecam cistu mrznju i silan bes.

Ovakve pojave me rastuze, uzas.. nemam reci. Ovo boldovano je glavni i najveci problem.

ne,nego od donacija...ima tu dosta kombinacija koje bi mogle da se sprovedu u delo

jedna od njih je i ta,da se pare od kaznjavanja onih koji izbace zivotinju ili je muce i sta vec rade,ulazu u tu policiju i resavanje problema pasa i macaka lutalica

i ne bi sprecila incident al bi komsinica recimo platila kaznicu,pa bi se te parice ulozile u recimo neki azil ili sterilisanje postojecih lutalica....ili tako nesto

al posto je ovo srbija.....

ne,nego od donacija...ima tu dosta kombinacija koje bi mogle da se sprovedu u delo

jedna od njih je i ta,da se pare od kaznjavanja onih koji izbace zivotinju ili je muce i sta vec rade,ulazu u tu policiju i resavanje problema pasa i macaka lutalica

i ne bi sprecila incident al bi komsinica recimo platila kaznicu,pa bi se te parice ulozile u recimo neki azil ili sterilisanje postojecih lutalica....ili tako nesto

al posto je ovo srbija.....

Ма дајте бре, сви помињете те донације, ајде мало демистификуј то, под тим подразумеваш да неко из иностранства плаћа или неко домаћи?

Видим, одмах после донација крећеш на "комбинације", значи како год било ни сама не рачунаш озбиљно на варијанту у којој би одржив систем био заснован на донацијама?

Дакле, све се враћа на буџет државе, то су комбинације које помињеш...

Ма дајте бре, сви помињете те донације, ајде мало демистификуј то, под тим подразумеваш да неко из иностранства плаћа или неко домаћи?

Видим, одмах после донација крећеш на "комбинације", значи како год било ни сама не рачунаш озбиљно на варијанту у којој би одржив систем био заснован на донацијама?

Дакле, све се враћа на буџет државе, то су комбинације које помињеш...
Boldovano: kontradiktornost.

Ako sistem egzistira na donacijama, nije održiv, koliko se ja u terminologiju razumem.
A ništa ne može da funkcioniše na donacijama večito.

Donacija je tu da "odglumi" početni kapital i stvori sistem sa stalnim finansiranjem. Recimo, tim prihodima od naplaćenih kazni. Mislim, do bola pojednostavljeno, ali bi moglo tako da funkcioniše.
Samo što nama čak češće od para fale ljudi koji hoće da rade.

Дакле, донација- казне---->казне би одржавале систем. То би могло да функционише, под условом да се не појави неко због кога ће донација волшебно нестати, као и све пре те.

Колику бисте казну одредили за људе чији пси врше нужду по нпр. парковима или још боље по песку у парку по којем копају дечица?:manikir:

п.с. због најтежих дела- убиство и мучење животиње- ја бих затвор! Само какве користи имамо од тога, мис'им нама треба жив кеш, а не неки тамо затворен у Забели који ће још да ручка на рачун пореских обвезника?

Čemu manikir?
Zašto bi bio problem odrediti novčane kazne za svako neodgovorno ponašanje vlasnika i ostalih?
Zašto je nerešiv problem urediti propisima tu sferu, istina ne esencijalno bitnu za državu, ali očigledno punu problema u svakodnevnom životu?
Pritom, ne mora se polaziti od nule i izmišljati rupa na saksiji, dovoljno je "prepisati" neki uspešan model. Pa polako.

Čemu manikir?
Zašto bi bio problem odrediti novčane kazne za svako neodgovorno ponašanje vlasnika i ostalih?
Zašto je nerešiv problem urediti propisima tu sferu, istina ne esencijalno bitnu za državu, ali očigledno punu problema u svakodnevnom životu?
Pritom, ne mora se polaziti od nule i izmišljati rupa na saksiji, dovoljno je "prepisati" neki uspešan model. Pa polako.
Маникир, јер знам тачно ко ће шта да напише.:neutral:

И ово што си ти написала је већ написано. Само, неће држава (инстиуција) да спроводи.(а и ово што сам сад ја написала је написано)

Дакле, џабе губимо енергију овде...и џабе се нервирамо што јадне животиње трпе неправду на својој кожи.

Ова тема ве, суштински, завршена још на првој страни.:confused:

Boldovano: kontradiktornost.

Ako sistem egzistira na donacijama, nije održiv, koliko se ja u terminologiju razumem.
A ništa ne može da funkcioniše na donacijama večito.

Donacija je tu da "odglumi" početni kapital i stvori sistem sa stalnim finansiranjem. Recimo, tim prihodima od naplaćenih kazni. Mislim, do bola pojednostavljeno, ali bi moglo tako da funkcioniše.
Samo što nama čak češće od para fale ljudi koji hoće da rade.

Јасно да је контрадикторност, зато сам и истакао тај моменат. ;)

Дакле, донација- казне---->казне би одржавале систем.

Ако ћемо реално, ни то решење није одрживо.

Једино могуће је да се у оквиру постојећих служби, и у складу са важећим законодатвством исто почне примењивати, све остало је само пуцањ у празно.

Back