Аристократа
Poznat
- Poruka
- 7.101
Zanima me kako bih mogao brže i lakše da iskopam podatke sa interneta, a da to nije klasično pretraživanje na guglu. Pitanje je vezano za moj posao, pošto se susrećem sa tim problemom da za iste kategorije moram da pretražujem više slučajeva. Npr. dobijem zadatak da istražim 20 kompanija na internetu i nadjem podatke vezane za njihovo: ime, sajt, email, telefon, posao kojim se bave, usluge koje pružaju, sa koliko klijenata su poslovali i koji su to klijenti, koliki profit ostvaruju itd.
Sad za 20 kompanija ja mogu lako pronaći, medjutim šta kada je u pitanju 200 kompanija ili 500? Kako onda da iskopam te podatke?
- - - - - - - - - -
Ako primećujete, podaci su razbacani po netu. Npr. podatke o tome koliko neka kompanija stiče profit ne možete naći na sajtu te kompanije, nego na drugim mestima.
Sad za 20 kompanija ja mogu lako pronaći, medjutim šta kada je u pitanju 200 kompanija ili 500? Kako onda da iskopam te podatke?
- - - - - - - - - -
Ako primećujete, podaci su razbacani po netu. Npr. podatke o tome koliko neka kompanija stiče profit ne možete naći na sajtu te kompanije, nego na drugim mestima.