Pretnja prosvetnih radnika

A meni nije jasno nesto
Kako je resenje da se resi nasilje dati njima status sluzbenog lica
Pa do pre neku godinu nije im trebao jer su deca bila vaspitana da postuju autoritete
Sto znaci da je krivica u vaspitanju dece, tj u smeni generacija
Nesto opasno ne valja sa danasnjim svetom, globalno govoreci, ne samo kod nas. Roditelji ne vaspitavaju decu vec internet
Ocu da kazem da je sistem problematican i sistem mora da se menja, to sto ces ti da das neki status profesoru apsolutno nece promeniti nista, i dalje ce ici u povecanje nasilja prema njima, jer deca nemaju postovanja prema autoritetima
Ne leci se problem od krajnjeg simptoma, nego se valjda trazi uzrok problema
Skandinavske zemlje su primenjivale dobre tehnike kad su primetili da su im deca otisla u aut sa vaspitavanjem, shvatili su da je sistem zakazao, a ne deca, i da sistem mora da se leci.
Kod nas ko i uvek lecimo samo posledice

Mislim dajte im status sluzbenog lica, nije problem, i cekajte da vidite kako ce ribnikar da se ponovi, samo sto ce ovog puta da pobije sluzbena lica a ne profesore, taj status nam je sustina izgleda.
Nema veze sto nam decu vaspitavaju druga deca i internet, nema veze sto su roditelji na poslu po ceo dan u smenama do 10 uvece, nema veze sto deca sede po ceo pred kompom i ne znaju da se igraju, nema veze sto deca rastu sa nakupljenim besom jer ne znaju gde da trose energiju....sve to necemo da resavamo, nego cemo bedz da damo profi koji ce da nam naznaci da ne smemo da ga bijemo...

Moze i cuveni slobin citat "ne sme niko da vas bije"! To znamo kako je urodilo plodom

Mi smo debilna nacija...

Tako je, samo što ne možeš da protestuješ i kažeš "zahtevamo lečenje sistema", mora da bude nešto konkretno i opipljivo. Zato se i traži taj status, u protivnom ne bi ni to dobili.

Inače, kad se napustila doktrina "batina je iz raja izašla" i prešlo na "tužiću profesora kad me popreko pogleda", tu više nema popravke sistema. Te fore, pričaćemo sa decom da budu bolja, mogu da funkcionišu samo u mašti.

Tako je, samo što ne možeš da protestuješ i kažeš "zahtevamo lečenje sistema", mora da bude nešto konkretno i opipljivo. Zato se i traži taj status, u protivnom ne bi ni to dobili.

Inače, kad se napustila doktrina "batina je iz raja izašla" i prešlo na "tužiću profesora kad me popreko pogleda", tu više nema popravke sistema. Te fore, pričaćemo sa decom da budu bolja, mogu da funkcionišu samo u mašti.
Slusala sam kako su skandinavci to resavali, trebale su im godine, to je ceo sistem usao u pricu pa jedno po jedno. Znaci moze. Ali mi smo debili, nama drzavu vodi "informer konzilijum"

Ne mislim ja da je problem da im se doda status sluzbenog lica, neka im stave to, sve ok, ali to nece resiti problem na duze staze
Nama kao drzavi treba ono restart dugme ko na kompu kad zabaguje

Шта каже "премудри" председник; дај литијума по глави становника? Шта ће нам образовање! :roll:
Naci ce on jos nesto da proda...polako...ima vremena...dali smo mu ga

Mi smo obrazovni sistem urusavali vec 40 god, i sad se cudimo sto nam se poubijase deca i roditelji sa nastavnicima. Pa sta ste mislili da ce da se desi kad vi kriminal i nemoral velicate kao vrline za opstanak.

A meni nije jasno nesto
Kako je resenje da se resi nasilje dati njima status sluzbenog lica
Pa do pre neku godinu nije im trebao jer su deca bila vaspitana da postuju autoritete
Sto znaci da je krivica u vaspitanju dece, tj u smeni generacija
Nesto opasno ne valja sa danasnjim svetom, globalno govoreci, ne samo kod nas. Roditelji ne vaspitavaju decu vec internet
Ocu da kazem da je sistem problematican i sistem mora da se menja, to sto ces ti da das neki status profesoru apsolutno nece promeniti nista, i dalje ce ici u povecanje nasilja prema njima, jer deca nemaju postovanja prema autoritetima
Skandinavske zemlje su primenjivale dobre tehnike kad su primetili da su im deca otisla u aut sa vaspitavanjem, shvatili su da je sistem zakazao, a ne deca, i da sistem mora da se leci.
Kod nas ko i uvek lecimo samo posledice

Mislim dajte im status sluzbenog lica, nije problem, i cekajte da vidite kako ce ribnikar da se ponovi, samo sto ce ovog puta da pobije sluzbena lica a ne profesore, taj status nam je sustina izgleda.
Nema veze sto nam decu vaspitavaju druga deca i internet, nema veze sto su roditelji na poslu po ceo dan u smenama do 10 uvece, nema veze sto deca sede po ceo pred kompom i ne znaju da se igraju, nema veze sto deca rastu sa nakupljenim besom jer ne znaju gde da trose energiju....sve to necemo da resavamo, nego cemo bedz da damo profi koji ce da nam naznaci da ne smemo da ga bijemo...

Moze i cuveni slobin citat "ne sme niko da vas bije"! To znamo kako je urodilo plodom

Mi smo debilna nacija...
pa i ne treba da postuju autoritete
jer evo generacije roditelja su postovale autoritete :( i vidi na sta licimo planetarno
sa vojnim budzetima koji premasuju sve ostale
tako su autoriteti postavili scenario i generacije i generacije roditelja cute i smrde, zabiju nos u netlix sport il koju god trivijalnost
i na sve to jos da se krivica svali na decu
pa mnogo je kume
premnogo

Ukoliko prosvetni radnici ne dobiju status službenog lica, prete peticama.
Da vidimo kako će se "intelektualna elita" u vladi izboriti sa time.

Tesko je objasniti detetu da od njega zavisi kada se matori oko njega trude da ni od njih nista ne zavisi.

Mislim da precesto koriste pretnje a premalo uce odgovornosti. Sebe, najpre, a potom i decu kojoj predaju i to od druge godine zivota, buduci da tada krecu jaslice za najveci broj dece.

Nemoguce je da neko dete bude u sistemu skolovanja pet, deset godina i da strajkuje svake godine. Takvo dete, ako imalo ima razvijenu samospoznaju, uveliko ima stav da to bas i nije u redu.

Bolje je da se pripreti jedanput, da se izgura po svaku cenu, po cenu otkaza, po cenu nemira, po cenu zakrcenih ulica. Jedanput.
Samo jedanput.

Svake godine dodje sprdnja i ako ocekuju postovanje kao struka nakon toga, garantovano ga nece dobiti.

Mi se borimo...decenijama.
Kao partizani u sumi. Pa su i partizani imali pocetak i kraj borbe, tacku A i tacku B.
Ispada da su oni pozvani da se bore za obrazovanje dece i da ce ta deca uskoro otici u penziju buduci da ni ja nisam imala mirnu godinu bez strajka.

Prosveta bukvalno tri decenije strajkuje svakog bogovetnog septembra i zagorca deci pocetak godine.
Da ton, kao u orkestru, da ritam...i godina se nastavlja u tom smeru.

Da su jedan jedini put pokusali makar drugaciji pocetak, mozda bi im i rezultat bio drugaciji. U pravu je bio Ajnstajn, ako ne ide, probaj da promenis taktiku.

Ispričam to ćerki a njoj osmeh od uveta do uveta.
Reko, super, a šta ako za koju godinu odeš kod lekara a on uzme makaze da ti raseče stomak da vidi zašto te boli unutra, jer nije naučio u školi kako se pregleda a imao je peticu.
Tajac....

Back