Претерана љубазност

ННПКИ

Ističe se
Poruka
2.004
Претерана љубазност може имати и своје недостатке. На пример, може створити осећај несигурности или бити интерпретирана као неискреност. Љубазност може имати позитиван утицај на здравље и добробит, истраживања су показала да љубазност може продужити живот.

Како реагујете на љубазност? Шта вам је прва асоцијација на претерану љубазност?

Шта вам је прва асоцијација на претерану љубазност?
Jehovini svedoci! 🙃
Bukvalno nisam mogla da ih oteram sa vrata, zato jer su bili veoma ljubazni, a covek prirodno na ljubaznost odgovori ljubaznoscu i tesko mu je da bude grub.
Bar je meni bilo tesko.

Salu na stranu postoje ljudi koji preteraju sa ljubaznoscu i komplimentima i tada to postane neumesno i vise lici na snishodljivost i podilazenje, nego na kulturno ponasanje i ugodan razgovor.

Претерана љубазност може имати и своје недостатке. На пример, може створити осећај несигурности или бити интерпретирана као неискреност. Љубазност може имати позитиван утицај на здравље и добробит, истраживања су показала да љубазност може продужити живот.

Како реагујете на љубазност? Шта вам је прва асоцијација на претерану љубазност?
Mnogi ljudi mogu da prepoznaju ljubaznos u odnosu na cinicnost,a opet ima i onih koji padaju na oboje.Meni je cinizam nesto odvratno.Bolje mi reci u oci da me mrzis,nego da mi se uvlacis pod kozu.

Mnogi ljudi mogu da prepoznaju ljubaznos u odnosu na cinicnost,a opet ima i onih koji padaju na oboje.Meni je cinizam nesto odvratno.Bolje mi reci u oci da me mrzis,nego da mi se uvlacis pod kozu.
Добри Јоле, то није цинизам. Цинизам није љубазан и не увлачи се под кожу

naši kad odu na zapad, Ameriku posebno, imaju strahovit problem što im se ljudi stalno osmehnu, pozdrave ih ljudskii kad ih ne znaju čak i na ulici a skoro pod obavezno u poslovnim interakcijama
Ovo je tačno, mislim na ljubaznost prema nepoznatima.
Meni je bilo čudno da se ljudi ljubazno javljaju, osmehuju, raspoloženi su.

Ljubazna sam u kontaktima sa ljudima, dalji tok komunikacije zavisi od reakcije sagovornika.

Volim ljubazne ljude ali ne preterano jer ne umem da uzvratim istom merom i neću. Važnija mi je spontana, prirodna ljubaznost od izveštačene, na koju reagujem uzdržano.

Lepo je ko može i ume da bude preterano ljubazan i slatkorečiv, takođe, lepo je ako ima osobu kojoj takvo ponašanje prija.

Nisam vam baš merodavna za ovakve teme 🤨

Bio je jedan konobar takav.

Osjećala sam se nelagodno, ako se ne osjećam tako u tom momentu, pa ne mogu uzvratiti jednakom mjerom.

i osjećala sam se loše jer čini da se zapitaš kako taj čovjek uvijek može biti tako krotak, smiren, i ljubazan?

meni je to odlika duhovnosti, unutrašnje radosti.

ali kada je neko iritantno veseo, što mislim da sam bila u jednom periodu života, onda je to vjerovatno iritantno jer se možda osjeti da je to samo izvan tako.

Bio je jedan konobar takav.

Osjećala sam se nelagodno, ako se ne osjećam tako u tom momentu, pa ne mogu uzvratiti jednakom mjerom.

i osjećala sam se loše jer čini da se zapitaš kako taj čovjek uvijek može biti tako krotak, smiren, i ljubazan?

meni je to odlika duhovnosti, unutrašnje radosti.

ali kada je neko iritantno veseo, što mislim da sam bila u jednom periodu života, onda je to vjerovatno iritantno jer se možda osjeti da je to samo izvan tako.
Конобарима је то у професији

Претерана љубазност изазива импотентност

Back