Пресуда за покушај државног удара у Црној Гори: осуђени сви српски држављани

Alter_Ego_

Stara legenda
Poruka
89.821
Пресуда за покушај државног удара у Црној Гори: осуђени сви српски држављани
Лидери опозиционог Демократског фронта Андрија Мандића и Милан Кнежевић осуђени на по пет година затвора
PODGORICA.jpg

ПОДГОРИЦА Оптужени за случај тероризма на изборни дан у Црној Гори, октобра 2016. криви су, саопштило је данас судијско веће на челу са судијом Сузаном Мугошом у Вишем суду у Подгорици.
Реч је о првостепеној пресуди и оптужени ће имати право жалбе.
Виши суд прогласио је кривим и лидере опозиционог Демократског фронта Андрију Мандића и Милана Кнежевића. Они су осуђени на по пет година затвора.
Оптужницом Специјалног тужилаштва обухваћени су двојица руских држављана Едуард Шишмаков и Владимир Попов, српски држављани Милош Јовановић, Немања Ристић, Предраг Богићевић, Братислав Дикић, Кристина Христић, Бранка Милић, Милан Душић, Драган Максић и Србољуб Ђорђевић, као и возач ДФ-а Михаило Чађеновић, преноси Танјуг.
''Сваки члан криминалне организације имао је унапред одређен задатак и улогу, а у деловању криминалне организације постојала је спремност за примену насиља и застрашивања, при чему су сви урачунљиви и свесни свога дела хтели његово извршење и знали да је њихово дело противправно”, саопштила је Мугоша.
Уочи изрицања пресуде око зграде Вишег суда појачане су мере безбедности. Постављена је ограда, а Његошева улица је затворена.
PG1.jpg

Оптужени и њихова одбрана у судници (Принтскрин Јутјуб)
Лидери Демократског фронта Андрија Мандић и Милан Кнежевић осуђени су данас на по пет година затвора, одлуком већа судије Сузане Мугоше, које је огласило кривим све оптужене у случају покушаја тероризма на дан парламентарних избора у Црној Гори у октобру 2016. године.
Мугоша је казала да је Шишмакову одређена казна од 15 година затвора, а Попову од 12 година, док је Дикић осуђен на осам година.
Оптужени Ристић и Богићевић осуђени су на по седам година затвора.
Максић је кажњен затворском казном од годину и девет месеци.
Ђорђевићу је изречена затворска казна од годину и по, као и Душићу и Чађеновићу.
Милић је осуђена на три године затвора.
Христић је условно осуђена на годину дана.
Мугоша је рекла да је циљ криминалне организације био да застраше грађане, повреде уставне структуре Црне Горе, спрече улазак Црне Горе у НАТО савез. Како је навела, чланови организације били су урачунљиви и свесни свог дела и хтели су да га изврше, знајући да је нелегално.
Поступак против Ананија Никића је раздвојен јер се он налази у Русији која му је раније доделила статус избеглице, па је из тих разлога одбила његово изручење.
СДТ кога у овом процесу заступа Саша Чађеновић затражио је да се Шишмаков и Попов казне максималном казном затвора, док је за Мандића и Чађеновића прдложио строже казне, а за Кнежевића блажу.
Адвокати оптужених затражили су ослобађајуће пресуда за своје брањенике.
Они су казали да су материјални докази супротни са изјавом сведока сарадника Саше Синђелића.

https://forum.krstarica.com/forums/politika.125/
Више среће следећи пут. А сада, свако на одслужење своје казне.

Мазнуо си тему другарици комунисткињи... мада нема везе, она ће свеједно отворити своју верзију исте теме чим види наслове у медијима

Саће да плаче над злом судбином недужног Бате. :sad2:

Neki *******i čak negiraju državni udar

Mada negirali su oni i let na mesec
I fingirali rat sa Japanom (:

Znam neke iz DF-a vrlo materijalno situirani decenijama, što ne može tamo bez da dozvoli Gospodar Milo...

Ništa njima generalno, montarnjancima, ne treba verovati...

Ma, biće to rešeno u drugostepenoj...Milo je stari ker, iskusan...malo se napravi predstava, ne možeš pozatvarat "opoziciju" u demokratiji.

A Crna Gora je demokratska zemlja, i ona je već tamo gde mi težimo da budemo.
Da, igrač je to sa kentom u ruci.

Хм...

...да су успели у намери да изврше државни удар, можда Црна Гора не би била део НАТО патка?

Шта ви мислите?
Ја мислим да Црна Гора не би ушла у НАТО да није било "државног удара"

Ја мислим да Црна Гора не би ушла у НАТО да није било "државног удара"

Хаха..добар си. Морао сам два пута да прочитам пост.

Можеш ли да нам образложиш своју тврдњу?

Хаха..добар си. Морао сам два пута да прочитам пост.

Можеш ли да нам образложиш своју тврдњу?
Бивши агент ЦИЕ (утврђено) исценира неки скеч и они на основу тог скеча похапсе оне који сметају Ђукановићу.
Од једанпут неко почне хистерично викати "Нападнути смо! Руси нападају! Брзо у заклон! Заклон је НАТО! Нема времена за референдум! Хитно, Хитно под нападом смо! НАТО је заклон!"

Бивши агент ЦИЕ (утврђено) исценира неки скеч и они на основу тог скеча похапсе оне који сметају Ђукановићу.
Од једанпут неко почне хистерично викати "Нападнути смо! Руси нападају! Брзо у заклон! Заклон је НАТО! Нема времена за референдум! Хитно, Хитно под нападом смо! НАТО је заклон!"

Е, вала, јесте овај Бата будала кад није схватио да је пион у ЦИА игри.

Мада, погледај му фацу. Како он да схвати тако нешто?

Е, вала, јесте овај Бата будала кад није схватио да је пион у ЦИА игри.

Мада, погледај му фацу. Како он да схвати тако нешто?
Ти заиста верујеш да би Вучић рушио онога ко му је довео финансијере и инвеститоре Београда на води?
Опште је познато да су лични односи између Вучића и Мила на јако високом нивоу зато је тврдња да Србија има било какве везе са исценираним ударом је глупост на квадрат.

Ovo je več ozbiljno.
Nikavog pokušaja državnog udara nije bilo.
Jedini svedoci su sitne policijske jajare, doušnici,
koji su "dobrovoljno" pristali da budu svedoci saradnici.
To pomogli "prijatelji" iz Stradije
Svi dokazi su, blago rečeno, na staklenim nogama,
a dvojica osudjenih sa celim slučajem nemaju baš nikakve veže.
Jedan je i bio van CG (vidi se po pasošu).
Listing praćenje njihovih mobilnih ide njima u korist.
I, onda se pojavljuje ruski obaveštajac
Širokov ili Šišmakov, koji je u stvari jedna osoba,
koje za, pšo nalogu Putina sve organizovao.

I, dokazano za to potrošio 50.000 €
Samo, te pare isparile.

Inače, prenosi sudjenja su bili najgledanije emisije.
Bilo je, nešto kao Muppet show.

Ovo mi liči na ono kad je bežao zec iz Bosne.
Sretne ga medo.
- Što bežiš zeko ?
- Danas štroje volove
- Pa ti nisi vo
- Dok oni to shvate odoše jajca

Poslednja izmena:
Ти заиста верујеш да би Вучић рушио онога ко му је довео финансијере и инвеститоре Београда на води?
Опште је познато да су лични односи између Вучића и Мила на јако високом нивоу зато је тврдња да Србија има било какве везе са исценираним ударом је глупост на квадрат.

Не. Ја верујем да је ЦИА изманипулисала глупог Бату, ове Русе и осталу екипу. Они су заиста мислили да раде државни удар за Русе а у ствари су радили посао за Амере.

Back