qvey
Primećen član
- Poruka
- 982
Znachi vako, Zhile i Aca?
Poslednja izmena od moderatora:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne nego je sa takvim osobinama bio za dvor,da se sastaje sa diplomatskim predstavnicima,da putuje i po svetu i tako to. i da nastavi da ubija..Pederastiju niko ozibiljan nije spomenuo kao problem.Није био лудак,није био за установу затвореног типа.И то више ид 20 година.Истина,из беса је убио човека и за то никад није одговарао.Коштало га је наслеђа престола и слажем се да не би био добар владар.Што се тиче другог дела принчевог живота,од изласка из лударе па до смрти,ту није било никаквих спорних детаља.Приче о педерастији су обична глупост.
Откуд сад та прича да су Краљ Александар и генерал Живковић били у хомосексуалној вези?
Знам да је, према америчким извештајима из Лондона, Краљ Петар II за истог генерала тврдио да је био љубавник Краљице Марије, те Томиславов биолошки отац.
Може извор?
Може извор?
http://www.balby.com/moja bibliotek...stina o mome zivotu Prosveta Beograd 1969.pdf
Istina o mome zivotu, Princ Djordje Karadjordjevic
Још ме прогања ова подударност између датума Ђорђевог одрицања од престола и мартовског пуча.
Да није постојала нека иницијатива да Ђорђе ипак постане краљ?
- - - - - - - - - -
Хвала на књизи, али ми је први утисак да некако не делује аутентично.
Можда грешим...
Имам ту књигу,принц је описао свој живот до 1941.Мој примерак је друго издање из 1988.Шта није аутентично?
Прелистао сам синоћ онако насумично и, на први утисак, некако ми има призвук као нека историјска фикција.
Можда је само неко други писао или је писано по сећању, па ми се чини.
Kroz citanje knjige more se viditi njegov karakter (ako si o njemu intenzivnije citao i kroz druge dokumente). Sta tacno je istorijska fikcija?
Троцки је, својевремено, у својим ратним извештајима из Балканских ратова, писао о Ђорђу као српском јунаку који је, током анексионе кризе, претио да ће послати "Легију смрти" да располути Аустрију.
Не знам. Није он био ни академик, професор или професионални писац. Мемоари су писани од лица као ти или ја.
"Легија смрти" вјероватно се мисли на војску било какву, у томе случају добровољце. "Легија" као војска.
Није. "Легија" значи војска.
Ko će ga danas znati ko je tu sve bio derpe?
Petar Živković sigurno, ali postoje i izvori da je princ Đorđe bio u previše prisnim odnosima sa Mikom Alasom.
Navodno je Kralj Petar izjavljivao: “Ej, kuku meni, gde Đorđa pečati odostrag Mika Alas.”
Moguće opet da je neko starog kralja trovao ovakvim pričama protiv Đorđa.
Није био лудак,није био за установу затвореног типа.И то више ид 20 година.Истина,из беса је убио човека и за то никад није одговарао.Коштало га је наслеђа престола и слажем се да не би био добар владар.Што се тиче другог дела принчевог живота,од изласка из лударе па до смрти,ту није било никаквих спорних детаља.Приче о педерастији су обична глупост.
Verovatno da se dokaze da nove vlasti u zemlji dokazu da su karadjordjevici sami pobegliDa sad ne davim, svi znamo njegovu biografiju.
pitanje je da li su ga komunisti tako tetosili zbog toga sto nije pobegao i sve odjebao (nemce, nedica, ljotica) ili zbog propagande?