Prestolonaslednik Djordje Karadjordjevic i komunisti

Није био лудак,није био за установу затвореног типа.И то више ид 20 година.Истина,из беса је убио човека и за то никад није одговарао.Коштало га је наслеђа престола и слажем се да не би био добар владар.Што се тиче другог дела принчевог живота,од изласка из лударе па до смрти,ту није било никаквих спорних детаља.Приче о педерастији су обична глупост.
Ne nego je sa takvim osobinama bio za dvor,da se sastaje sa diplomatskim predstavnicima,da putuje i po svetu i tako to. i da nastavi da ubija..Pederastiju niko ozibiljan nije spomenuo kao problem.

Откуд сад та прича да су Краљ Александар и генерал Живковић били у хомосексуалној вези?

Знам да је, према америчким извештајима из Лондона, Краљ Петар II за истог генерала тврдио да је био љубавник Краљице Марије, те Томиславов биолошки отац.

Може извор?

Још ме прогања ова подударност између датума Ђорђевог одрицања од престола и мартовског пуча.

Да није постојала нека иницијатива да Ђорђе ипак постане краљ?

- - - - - - - - - -

Хвала на књизи, али ми је први утисак да некако не делује аутентично.

Можда грешим...

Још ме прогања ова подударност између датума Ђорђевог одрицања од престола и мартовског пуча.

Да није постојала нека иницијатива да Ђорђе ипак постане краљ?

- - - - - - - - - -

Хвала на књизи, али ми је први утисак да некако не делује аутентично.

Можда грешим...

Имам ту књигу,принц је описао свој живот до 1941.Мој примерак је друго издање из 1988.Шта није аутентично?

Имам ту књигу,принц је описао свој живот до 1941.Мој примерак је друго издање из 1988.Шта није аутентично?

Прелистао сам синоћ онако насумично и, на први утисак, некако ми има призвук као нека историјска фикција.

Можда је само неко други писао или је писано по сећању, па ми се чини.

Прелистао сам синоћ онако насумично и, на први утисак, некако ми има призвук као нека историјска фикција.

Можда је само неко други писао или је писано по сећању, па ми се чини.

Kroz citanje knjige more se viditi njegov karakter (ako si o njemu intenzivnije citao i kroz druge dokumente). Sta tacno je istorijska fikcija?

Kroz citanje knjige more se viditi njegov karakter (ako si o njemu intenzivnije citao i kroz druge dokumente). Sta tacno je istorijska fikcija?

Ама, човече, некако, стил којим је писано.

Као да читаш неки роман. Нема тај неки документарни призвук.

- - - - - - - - - -

Троцки је, својевремено, у својим ратним извештајима из Балканских ратова, писао о Ђорђу као српском јунаку који је, током анексионе кризе, претио да ће послати "Легију смрти" да располути Аустрију.

Има ли неко појма на шта се ово односило?

Не знам. Није он био ни академик, професор или професионални писац. Мемоари су писани од лица као ти или ја.

"Легија смрти" вјероватно се мисли на војску било какву, у томе случају добровољце. "Легија" као војска.

Не знам. Није он био ни академик, професор или професионални писац. Мемоари су писани од лица као ти или ја.

"Легија смрти" вјероватно се мисли на војску било какву, у томе случају добровољце. "Легија" као војска.

Да није мислио на Легију странаца?

Петар I је био легионар.

Ko će ga danas znati ko je tu sve bio derpe?
Petar Živković sigurno, ali postoje i izvori da je princ Đorđe bio u previše prisnim odnosima sa Mikom Alasom.
Navodno je Kralj Petar izjavljivao: “Ej, kuku meni, gde Đorđa pečati odostrag Mika Alas.”
Moguće opet da je neko starog kralja trovao ovakvim pričama protiv Đorđa.

Није био лудак,није био за установу затвореног типа.И то више ид 20 година.Истина,из беса је убио човека и за то никад није одговарао.Коштало га је наслеђа престола и слажем се да не би био добар владар.Што се тиче другог дела принчевог живота,од изласка из лударе па до смрти,ту није било никаквих спорних детаља.Приче о педерастији су обична глупост.

Ја сам пробао да принађем одакле потиче та прича да је принц Ђорђе био хомосексуалац и да је краљ Петар писао писмо "Мика Алас ми печати сина Ђорђа".

Стигао сам дотле да је то наводно изјавио принц Павле после рата у неком интервјуу који је дао Драгољубу Голубовићу Пижону. Онима који знају ко је био тај Пижон ово би требало да је довољно. За оне који не знају, то је човек који је написао "Креманско пророчанство". Новинар и публициста невероватно талентован за измишљотине.

Divljao je politički u vreme Aneksione krize na način i u meri nedopuštenim prestolonasledniku. Onda je ubio slugu, što je vlada jedva dočekala, da se oslobodi neuravnoteženog budućeg kralja. Nije mogao biti suđen za ubistvo, jer je po ustavu prestolonaslednik neprikosnoven.
A Petar je juna 1914. napustio kraljevsku vlast zbog osećanja časti. Svađali su se oficiri i vlada ko će imati vlast u novoosvojenim krajevima. Pa su se umešali i Rusi. Petar je pogazio svoju odluku i smatrao je da mu čast nalaže prestanak vršenja kraljevske vlasti.

Back