Presretači na putevima Srpske

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Neno

Buduća legenda
Poruka
25.278
MUP Srpske od danas će učesnike u saobraćaju u Srpskoj kontrolisati sa 10 neobilježenih službanih vozila - presretača.
Cilj je unapređenja bezbjednosti u saobraćaju na putevima i smanjenja broja poginulih u saobraćajnim nesrećama.

presretaci.jpg

Iz MUP-a je saopšteno da je najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda za 11 mjeseci ove godine upravo nepropisna i neprilagođena brzina sa udjelom od gotovo 17 odsto.

"Učešće nepropisne i neprilagođene brzine još je zastupljenije kod saobraćajnih nesreća s poginulim licima, na šta ukazuje i podatak da je kao uzrok identifikovana u 39 ili 46,4 odsto od ukupno 84 nesreće s poginulim licima", naveli su iz MUP-a.

U saopštenju se ističe da su u presretače ugrađeni savremeni mobilni radarski sistemi za mjerenje brzine kretanja motornih vozila, poput sistema "Ekin" koji rade na principu mjerenja brzine kretanja u pokretu i stacionarnom modu, te imaju mogućnost detekcije brzine vozila u pet saobraćajnih traka.

"Evidentirani podaci su kriptovani i zaštićeni od zloupotrebe, a brzina se detektuje automatski, istovremeno u dolaznom i odlaznom smjeru.

Evidentirani prekršaj ima dvije fotografije sa podacima prekršaja prekoračenja propisane brzine i video-zapis od 12 sekundi", navodi se u saopštenju.

Ovaj sistem automatski detektuje i registarske tablice, što omogućava povezivanje sa evidencijama registrovanih vozila, prebivališta, potraga, ali i registrom novčanih kazni i prekršajnom evidencijom i operativnim evidencijama MUP-a.

"Osnovni cilj MUP-a jeste da radom presretača na terenu bude smanjen broj poginulih u saobraćajnim nesrećama, s obzirom na to da je nepropisna i neprilagođena brzina najčešći uzrok nezgoda sa posljedicama po lica", ističu u MUP-u.

Atv

Iako su mnoge relacije ograničene i teško da se gdje ima voziti preko 80 ipak ima dosta bahatih vozača, koji uveliko krše sva moguće propise i ograničenja.
"Otimačina, pljačka nedužnog naroda" rekli bi neki koji nisu svjesni da je bezbjednost i sigurnost na putevima iznad svega.
Šta mislite koliko presretači generalno mogu doprinjeti da se samnji broj nezgoda na putevima?

Drumski razbojnici. :D
kako ti mozes za policiju da tvrdis da su drumski razbojnici? onda su po nemackoj i holandiji gori nego alibaba i 40 razbojnika, preplavili su puteve. po holandiji sada testiraju detektore koji su postavljeni po znakovima na putu, uslikaju odozgo gde drzis mobilni. neces vise telefonirati sa telefonom na kolenu i ukljucenim mikrofonom. bicikliste sa telefonom vec nekoliko godina kaznjavaju sa 90 evra njih mogu i komunalci da prijave. udes sa biciklima je drasticno pao, po statistici

kako ti mozes za policiju da tvrdis da su drumski razbojnici? onda su po nemackoj i holandiji gori nego alibaba i 40 razbojnika, preplavili su puteve. po holandiji sada testiraju detektore koji su postavljeni po znakovima na putu, uslikaju odozgo gde drzis mobilni. neces vise telefonirati sa telefonom na kolenu i ukljucenim mikrofonom. bicikliste sa telefonom vec nekoliko godina kaznjavaju sa 90 evra njih mogu i komunalci da prijave. udes sa biciklima je drasticno pao, po statistici

To su moderni državni drumski razbojnici. :D

Nije tu toliko bitna obuka nego KUĆNO VASPITANJE dete otvori prozor i izbaci plastičnu praznu flašu od soka koja se odbije i meni udari o branik. Kako nešto pojede tako izbaci kroz prozor. O tome kako se uključuju u saobraćaj da i ne komentarišem, kao da je skrenuo iz dnevne sobe u klonju.

Pa rs, stalno vozim kroz nju i svaki put doživim neki novi užas. Jednom sam izlazio iz tunela a 2 crna audija preko pune linije zaobilaze nekog golfa. E to kada sam preživeo slavim kao novi rođendan. Tada je bila neka predizborna jurnjava u RSrpskoj ili celoj bih?
da su te malo gurnuli sa puta, nebi ovde lupetao ko otvoreni prozor. koja je poenta tvoga razgovora? kako po pojedinim drzavama SVI lose voze? rece ti neno da su po statistici mnogo bolji vozaci nego vi u phederaciji i rvatskoj

Pa rs, stalno vozim kroz nju i svaki put doživim neki novi užas. Jednom sam izlazio iz tunela a 2 crna audija preko pune linije zaobilaze nekog golfa. E to kada sam preživeo slavim kao novi rođendan. Tada je bila neka predizborna jurnjava u RSrpskoj ili celoj bih?
Niko ti to neće povjerovati, niti to ima veze sa realnošću.
U suštini kako voze crnogorci i pojedini gastarbajteri, mi smo male mace za nih. Recimo da mnogo vozača iz Srbije i Hrvatske poprilično nagaze po našim putevima. Tako vide jedni od drugih.. ili se počnu trkati i preticati ko je brži. Glupost.. takve treba isključivati iz saobraćaja.

Napisao jesi, ali si kiksnuo u startu.. Kažeš "svaki put doživiš neki novi užas".. malo više nelogično. Mislm da je to za rubriku "Vjerovali ili ne" :mrgreen:
Nije da ti ne vjerujemo ali jednostavno po svim pretpostavkama vjerovatnoće to je nemoguće.
Ok.. mi "ostali" smo loši i nekulturni vozači. :hahaha:

Svaki put kada idem po danu doživim neki užas, jedino kada je kiša moram po danu zbog odrona. Najjači su mi likovi koji pocepaju gumu na odron pa se zavuku u tunel i menjaju gumu da ne pokisnu. :rotf: Znate vi dobro šta ja pišem nemoj da glumatate verovatno ima i dobrih vozača ali ovi su jednostavno dominantni! :D

Sad da pohvalim: U principu nema rupa, brzo se saniraju ako ih ima, puteve ODLIČNO održavate zimi nema gram poledice po vukohebinama kuda idem, malo preterujete za rizlom ali valjda mora na -20. Gorivo je odlično bolje nego srpsko (uvoz hr) sa punim rezervoarom pređem 700 km dok kada sipam u Srbiji jedva nategnem 500 km.
Ćevapi kod Neškovića su fenomenalni svaki put svratimo pod obavezno! 300 dinara ogromna porcija fantazija!

Poslednja izmena:
Mario je malo specifičan lik, njega pljačkaju više puta dnevno na svakom mogućem mestu, užasi mu se dešavaju i u sopstvenoj kuhinji. Tako da ovo što kaže da mu se u Bosni, to je istina, ali isto tako mu se sve to dešava bilo gde na kugli zemaljskoj. Naruči 10 u pola sa lukom dobije 8 bez luka.

Reci Mario koliko puta su te juče opljačkali?

Back