Preskupi električari?

Dule 021

Veoma poznat
Poruka
13.875
Bio sam na sajmu automobila i cifre su brrrrrr....
Neki primeri su npr VW Tiguan u R-Line paketu koji kosta "skromnih" 59000€ ili Hyundai Santa Fe gde je izlozbeni primerak bio "samo" nepune 62000€ a lici na kantu.
Dizajneri su otisli u offsajd ocigledno.
IMG_20250322_133438.jpg
IMG_20250322_133500.jpg

Cene su vec neko vreme takve za velike automobile:

Mazda CX-60 - 60K
Toyota RAV4 - 55K
Skoda Kodiaq - 57K itd.

Naravno ovo su cene za "full" opremu.

Kineski proizvodjaci su dosta jeftiniji ali ko zna kako ce se pokazati kroz vreme. Na mene su ostavili generalno jako los utisak, cena je niska ali takva su i sedista i miris unutra i plastike unutra i sve ostalo.
Recimo Geely Starray deluje lepo na slikama, a uzivo pa onako, a na sve to recimo nema Android Auto sto je bas osnovno u 2025-toj godini. Od tih proizvodjaca jedino Chery, MG i onaj LinkCo ostavljaju utisak da su malo iznad proseka.

Hyundai sa modelima Santa FE i ostalim vecim modelima koji se verovatno nece ni pojaviti u Evropi jer ocigledno ciljaju na americko trziste gde je ovakav dizajn jako pozeljan. Inace svi novi modeli su im bas dizajnerski promasaj kada je rec o zadnjem delu.

Mene je i BMW razocarao.
Felne kao tepsije a kokpit katastrofa.
Kaze mi rodjak ciji sin u Americi vozi BMW i8 da je katastrofa za odrzavanje. Ne secam se tacno stami je naveo za primer ali je to bilo preko 1000$ a neka stvar tipa promena plocica na diskovima.

Sad baš gledam cene u Germaniji... taj bi koštao oko 70 iljada jevra. Dakle, kod nas je dobra cena
u Nemačkoj se novi automobil uzimaju na Leasing. Niko ko ima 70.000€ u kešu neće toliko para da ti za auto, pa da posle 5-6 god. vozi "starudiju" sa 200.000 km.
imam nekoliko prijatelja koji već duže vreme voze e-auta i svako uzima na lizing, što privatno, što preko firme.
jedan od njih ima ID.3 plaća mesečno 200€ (auto koji je nov oko 45 soma), lizing mislim da je na 3 godine uzeo.
ko je lud da kupuje nešto za toliko para, što će zbog baterije posle 5-6 god. moći da vozi na otpad?! samo leasing za elektro auta :rtfm:

u Nemačkoj se novi automobil uzimaju na Leasing. Niko ko ima 70.000€ u kešu neće toliko para da ti za auto, pa da posle 5-6 god. vozi "starudiju" sa 200.000 km.
imam nekoliko prijatelja koji već duže vreme voze e-auta i svako uzima na lizing, što privatno, što preko firme.
jedan od njih ima ID.3 plaća mesečno 200€ (auto koji je nov oko 45 soma), lizing mislim da je na 3 godine uzeo.
ko je lud da kupuje nešto za toliko para, što će zbog baterije posle 5-6 god. moći da vozi na otpad?! samo leasing za elektro auta :rtfm:
Tu je sigurno država kompezovala pola, ako ne i više. Verovatno je dao pozamašnu sumu u kešu da krene lizing.

Bio sam na sajmu, od električni kineza dopao mi se kokpit Seres5, u krem koži. Oko 36000e, uz beneficije 5000e bude nešto preko 30000
Ostalo- sve precenjeno, dizajn otišao u q, sve u svemu automobili preskupi a svi slični jedni drugima. I one instrument table koje su u stvari dva monitora već počinju da smaraju a tek se krenulo sa time.

Back