_Look_Of_Expectancy_
Domaćin
- Poruka
- 4.413
Imam 25 godina, zdrava, imam prolaps mitralne valvule bez veceg hemodinamskog znacaja. Pri put preskakanje srca mi se javilo sa nekih 17 godina, kardiolog je rekao da ako nisu ucestale nema potrebe za lecenjem, i da su najverovatnije uzrokovane stresom, i jesu bile. Od tada mi se javljaju povremeno, uvek kad sam pod stersom, i nisam ih imala sigurno godinu dana (iako sam u tom periodu bila pod stresom), sve do pre nedelju dana. Jedino sto sam promenila u tom periodu je ishrana (low carb vec dva meseca) i vezbanje (u poslednje 2 nedelje vezbam 2 sata dnevno, pre toga sam nekih mesec i po dana sat vremena, malo kardio malo tegovi). Da li ishrana ili intenzivno vezbanja mogu da izazovu preskakanje srca? Za ishranu na netu nisam pronasla nista pa pretpostavljam da ne, ali za vezbanje nailazim na kontradiktorne informacije - od toga da intenzivno vezbanje moze da izazove preskoke pa do toga da je vezbanje zapravo dobro kad srce preskace 
Ono sto u celoj prici mene najvise plasi, je to sto mi srce preskace i do 10 puta za redom. Ni ne uspostavi normalan rad, vec ide preskok za preskokom
Najcesce se javlja uvece pred spavanje ili ujutru, moguce da se javlja i u toku dana ali tada slabije osecam srce jer sam u pokretu, mada desava se, osetim ponekad. Sinoc i jutros je bas bilo zastrasujuce nisam pola noci spavala od preskakanja
Naravno, malo sam trazila po netu, i naisla sam na "ventrikularnu tahikardiju", ciji je simptom upravo to da srce preskace za redom 3 puta i vise
Ali, to je prilicno ozbiljna dijagnoza jer kazu moze da izazove i iznenadnu smrt
Pa zato pitam da li je moguce da imam tu ventrikularnu tahikardiju, bez obzira sto nemam druge simptome: gusenje, vrtoglavicu, slabost itd?
Hvala unapred

Ono sto u celoj prici mene najvise plasi, je to sto mi srce preskace i do 10 puta za redom. Ni ne uspostavi normalan rad, vec ide preskok za preskokom

Hvala unapred