_Look_Of_Expectancy_
Domaćin
- Poruka
- 4.413
Imam 23 godine i u zadnje vreme mi uzasno preskace srce
Posto imam prolaps idem redovno na kontrole (na dve godine), bila sam pre nekih godinu dana i sve je bilo ok. Inace bila sam kod raznih kardiologa, jedan mi je rekao da za prolaps obavezno moram da uzimam antibiotik pre neke intervencije, drugi je rekao da je prolaps toliko mali da ne treba cak ni da se kontrolisem cesce nego na 5 godina, treci je potvrdio nesto slicno. Ovaj prvi je deciji i kod njega sam bila sa 17 godina, on je i ustanovio prolaps i preko veze sam otisla prosle godine, pomenula sam mu to preskakanje ir ekao je da su to ekstrasistole i da se najverovatnije javljaju od stresa a ako budu svakodnevne da uradim Holter. Kod njega vise ne mogu a drugi je pre nekih god i po rekao da ako mi bude cesto lupalo da uzimam Propanolol, to je i napisao na izvestaju. E sad, cinjenica je da mi se preskakanje desava onda kad sam pod stresom, sad i jesam, ali mi nikad nije ovoliko lupalo, recimo nocas sam se malo i uplasila (inace mi jeste neprijatan osecaj al nista strasno) posto je 5 puta za redom preskcoilo, uznemirila sam se i onda je nastavilo s vremena da vreme da preskace, nisam mogla da zaspim od toga
Sta mislite da li da uzmem taj Propanolol bez obzira sto nije radjen holter? I jos me nesto zanima, pre dva meseca sam pocela da vezbam kod kuce (klasicne vezbe i malo kardio) a pre nekih mesec dana su mi pocela ta preskakanja i osetim ih nekad i kad vezbam. Ne mogu da ustanovim da nisu kojim slucajem ekstrasistole posledice vezbanja, plasim se da vebanjem nekako ne naskodim sebi, da li je to moguce?
Hvala unapred

Hvala unapred