Preskakanje razreda u gimnaziji...

A vama ostalima da rečem,evo bunite se kad vidite neku fuxanu na forumu i kad vam priča o svojim nemoralnim doživljajima,a sad naletimo na finu,pametnu devojku kojoj odmah govorite da je luda,i ostalo a ona samo želi da završi školu i da se posveti nauci.Samo što joj ne kažete postani fuxana,stvarno vas ne razumem.Možda bude naš novi naučnik,novi Tesla,Milanković,Pupin...DarkLady svaka čast,samo tako nastavi,nemoj da te iko sputava.Ja idem vanredno u muzičku i odmah kod mene u gimnaziji kažu da sam štreber i koji sve epiteti idu s time.Bavi se onime čime voleš.SAMO NAPRED!

Че Гевара:
A vama ostalima da rečem,evo bunite se kad vidite neku fuxanu na forumu i kad vam priča o svojim nemoralnim doživljajima,a sad naletimo na finu,pametnu devojku kojoj odmah govorite da je luda,i ostalo a ona samo želi da završi školu i da se posveti nauci.Samo što joj ne kažete postani fuxana,stvarno vas ne razumem.Možda bude naš novi naučnik,novi Tesla,Milanković,Pupin...DarkLady svaka čast,samo tako nastavi,nemoj da te iko sputava.Ja idem vanredno u muzičku i odmah kod mene u gimnaziji kažu da sam štreber i koji sve epiteti idu s time.Bavi se onime čime voleš.SAMO NAPRED!
Aj' prvo se smiri pa prochitaj komentare.
Ti imash problem sa tim shto te nazivaju shtreberom i to te podadja, to je normalno. Ali to ne znachi da imash pravo da nekome govorish da treba da uleti u neshto za shta ni ona sama nije sigurna.
Kalzhemo joj da zhivi zhivot a ne shkolu. Mozhe ona da bude nauchnik i sa sasvim solidnim drushtvenim zhivotom, samo shto to malo ko zna...
I ti tjesh sigurno jednog dana da dorstesh i mozhda da shvatish... Sada, veruj mi, ne znash o chemu govorish...
Svejedno, ne pada mi napamet da se prepirem...
Dakle i ovde lupam ende...

Jeli,znači ja ne znam o čemu govorim,a ti me razumeš.Ja sam potpuno smiren.Treba da uči za sebe,a ne za školu,to je tačno,ali ne treba da bude hedonista,što joj mnogi predlažu.Nemam ja šta da shvatim.Šta bi mi ti to pametno predložio,da napustim muzičku školu i da idem da šmrkam malo,jel da? Ona ako je razumela moje pametne reči,i ako uopšte dolazi na net,verujem da će ostaviti komentar na moju podršku.I treba da staviš end,jer si previše rekao...

O jbt zashto idesh iz krajnosti u krajnost?
Niti je ko ovde reko da treba da napustish muzichku shkolu, niti da treba da idesh da shmrkash :/ kao ni ona.
I takodje niko nije rekao da ona treba da batali ono shto voli, da treba da batali nauku, da joj se zivot svede na izlaske itd :roll:

4 godine gimnazije [srednje shkole], sa svim svojim pozitivnim i negativnim stranama, nisu bitne samo zbog tog nekog obrazovanja, zayebancije, i "najboljeg perioda u zivotu" [jer gimnazija nije svima najbolji period zivota], vec su bitne zato shto su sastavni deo odrastanja, zato shto utichu na formiranje lichnosti i na sazrevanje.
A shto se tiche tvog talenta za nauku... u srednjoj shkoli imash takmichenja, imash sekcije, imash Istrazivachku stanicu Petnicu, gde se ljudi, osim shto se bave naukom, sklapaju mnoga prijateljstva. Pokushaj.

shushu:
O jbt zashto idesh iz krajnosti u krajnost?
Niti je ko ovde reko da treba da napustish muzichku shkolu, niti da treba da idesh da shmrkash :/ kao ni ona.
I takodje niko nije rekao da ona treba da batali ono shto voli, da treba da batali nauku, da joj se zivot svede na izlaske itd :roll:

4 godine gimnazije [srednje shkole], sa svim svojim pozitivnim i negativnim stranama, nisu bitne samo zbog tog nekog obrazovanja, zayebancije, i "najboljeg perioda u zivotu" [jer gimnazija nije svima najbolji period zivota], vec su bitne zato shto su sastavni deo odrastanja, zato shto utichu na formiranje lichnosti i na sazrevanje.
A shto se tiche tvog talenta za nauku... u srednjoj shkoli imash takmichenja, imash sekcije, imash Istrazivachku stanicu Petnicu, gde se ljudi, osim shto se bave naukom, sklapaju mnoga prijateljstva. Pokushaj.
Napisala si sve shto htedoh retji! Tnx! :D

Marge:
Pa ljudi, nisu namerno izmislili da se u gimnaziju (srednju skolu) ide 4 godine!!! Nisu ni oni ludi!!!
Ma... Neki ovde imaju vetje umove, mnogo su pametniji, dok su njihovi stavovi ravni infantilnim, bez ikakve namerne uvrede. Ne znam samo zbog chega drugi Tesla a priori mora imati završenu gimnaziju za 4 godine, a a posteriori nemati zhivot...
Da dodam, Tesla je zavrshio i gimnaziju i fakultet kako je propisano... 8-)

U Teslino vreme je bilo malo obrazovanih ljudi,i mogao je učiti onaj ko je imao novaca.Tako da su deca završavala jedva četiri osnovne (primer moje babe).Ako neko već može da ide unapred razrede u današnje vreme,to je i zakonom dozvoljeno,u čemu je onda problem i di su onda infantilski stavovi?

Че Гевара:
U Teslino vreme je bilo malo obrazovanih ljudi,i mogao je učiti onaj ko je imao novaca.Tako da su deca završavala jedva četiri osnovne (primer moje babe).Ako neko već može da ide unapred razrede u današnje vreme,to je i zakonom dozvoljeno,u čemu je onda problem i di su onda infantilski stavovi?
Da te prvo posavetujem: Pre nego shto pochnesh sa ikakvom raspravom sa mnom, potrudi se da znash veoma dobro kako da se pravilno izrazhavash, i.e. pishesh, jerbo odajesh utisak neobrazovanog, antiprotivnog balavca, bez ikakve uvrede.
Dakle, gramatiku u ruke, pa onda obaraj neoborivo.

Че Гевара:
DarkLady ako jednom kreneš u zezanje,iz toga nema povratka ima da popustiš u školu,ima da kreneš da se fiksaš,ima da te jednako matori jebiguzci cimaju na mobilan,samo da bi doboli ono što traže,i tako dalje,i tako bliže.Zato ne slušaj ove što 'oće te zaglupe,i uzmi knjigu.
A izvini, zasto svako ko se zeza mora da bude los djak, da se fixa itd...?!? :roll: Ne bih da se hvalim, ali spadam u primerke koji su dikazali da skola i zezanje mogu da idu zajedno. Jedino sto je za to potrebno je dobra organizacija. A oni koji samo uce, ne vade glavu iz knjige, ne druze se ni sa kim i u razgovorima samo o nauci znaju da pricaju (posto se sa naukom "druze"), na srpskom se nazivaju STREBERI!
Necu nikoga da vredjam time sto sam napisala, ali dobro znam da razlikujem strebere od dobrih ucenika... Ja sam bila djak generacije, treca u drzavi iz srpskog, prva u drzavi iz flaute, pa sam opet izlazila k'o sav normalan svet.Nista mi nije falilo! Cak sam stizala i na 4um da dolazim, da gledam TV itd. A streber ne bi nista od toga radio-samo bi ucio, ucio, ucio, jeo, ucio, ucio, ucio, spavao, ucio, ucio, ucio.............
Mislim da ne treba mladost protraciti samo na ucenje. Daleko od toga da je normalno ucenje gubljenje vremena, ali kada se zivot svede samo na buljenje u knjigu, to postaje besmisleno.

DakleM, nemo' posle da bude "Pitace me starost gde mi bila mladost!"

Marge:
A izvini, zasto svako ko se zeza mora da bude los djak, da se fixa itd...?!? :roll: Ne bih da se hvalim, ali spadam u primerke koji su dikazali da skola i zezanje mogu da idu zajedno. Jedino sto je za to potrebno je dobra organizacija. A oni koji samo uce, ne vade glavu iz knjige, ne druze se ni sa kim i u razgovorima samo o nauci znaju da pricaju (posto se sa naukom "druze"), na srpskom se nazivaju STREBERI!
Necu nikoga da vredjam time sto sam napisala, ali dobro znam da razlikujem strebere od dobrih ucenika... Ja sam bila djak generacije, treca u drzavi iz srpskog, prva u drzavi iz flaute, pa sam opet izlazila k'o sav normalan svet.Nista mi nije falilo! Cak sam stizala i na 4um da dolazim, da gledam TV itd. A streber ne bi nista od toga radio-samo bi ucio, ucio, ucio, jeo, ucio, ucio, ucio, spavao, ucio, ucio, ucio.............
Mislim da ne treba mladost protraciti samo na ucenje. Daleko od toga da je normalno ucenje gubljenje vremena, ali kada se zivot svede samo na buljenje u knjigu, to postaje besmisleno.

DakleM, nemo' posle da bude "Pitace me starost gde mi bila mladost!"
Amin!

Nisam dugo bila na forumu, ali sad cu imati jedan poduzi post...

Marge, svaka cast na tvojim uspesima. =)))

E, ovako. Ja sam oduvek imala popunjeno vreme. Znaci, idem u muzicku skolu, na engleski, na tenis, na informatiku, na dva hora, na novinarsku i dramsku sekciju i na dodatne iz biosa, srpskog i hemije, a jos sad pocinju i pripreme za prijemni. Nikad nisam imala probleme sa vremenom, i jedna sam od retkih kod koje uvek svako moze da dodje, a ja nemam sta da radim, jer sam sve zavrsila. Vreme nije problem.

Ce Gevara, mnogo ti hvala na podrsci.

@Ben_Adam

Kahm... Vidim da ti se ne dopada gramatiku gore navedenog... E, sad cu ja tebe nesto da pitam. Zivot je prilicno kratak, i da li je zaista nekome bitno kako ti pricas/pises, ako bi trebalo prijatelj da ti bude? U redu, neko prica pravilno, tako i pise, ali ti ljudi su obicno ljubitelji knjiga, i neretko lingvisti. Ali, zasto bi neko ko voli matematiku morao da prica skroz pravilno? Da li i lingvista zna matematiku u potpunosti? Ne zna.Cak neki je uopste ne znaju, znam sta pricam. Pa ih opet ljudi cene, jer su dobri u onome sto su odabrali. A, podsetila bih te, matematika je malo bitnija u zivotu od pravopisa i gramatike. Nema potrebe da ispravljas. ;) I cisto da ne ispadne da sam ja ta koja je protiv srpskog, ili slicno, reci cu ti da sam druga u republici iz istog predmeta. I ja volim kad neko pravilno prica i prija mi, ali sam shvatila da to ne moze bas svako.

I, na kraju, najverovatnije cu upisati prirodno-matematicki smer u nekoj novosadskoj gimnaziji, ali nisam sigurna kako cu je zavrsiti. Mislim da cu samo jedan ili dva razreda preskociti.

Back