Dačić:''Šiptarima je bolje da sami uklone spomenik teroristima''

• Začetnik teme Začetnik teme Halix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Halix

Elita
Poruka
16.204
DAČIĆ: Bolje da sami sklone spomenik teroristima!

- Nemoj sutra da bude prekomerna upotreba sile jer skidanje table može da dovede do određenih bezbednosnih problema - rekao je premijer Srbije

Tan2012-11-20_1420259_71.jpg

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da postavljanje spomen-ploče pripadnicima nekadašnje Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe u centru Preševa predstavlja nepotrebnu provokaciju na koju država mora da reaguje.

Dačić je poručio da će Srbija “politiku voditi glavom”, i to politiku koja ima pozitivne efekte.

- Bolje neka je sami sklone. To je nepotrebna provokacija pogotovo ako se dovede u kontekst dana državne zastave koji je 28. novembra, a presuda za Haradinaja očekuje se 29 novembra – rekao je Dačić.

- To neće ići u dobrom smeru – rekao je Dačić, koji je i ministar policije.

On je dodao da je i visokoj predstavnici EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton nedavno rekao da se region vraća u konflikte 90-ih.

- Srbija će politiku voditi glavom – rekao je Dačić u Palati Srbija.

Prema njegovim rečima, na postavljanje ploče u centru Preševa država mora da reaguje.

- Ako ćemo postavljati ploče poštujući one koji su ubijali policajce i vojnike na jugu Srbije, onda neka kažemo da to nije deo Srbije. Mi nemamo dilemu da li su Preševo i Medveđa deo Srbije, a ako je međunarodna zajednica ima, neka odgovori. Nemoj sutra da bude prekomerna upotreba sile jer skidanje table može da dovede do određenih bezbednosnih problema – rekao je Dačić.

U centru Preševa ispred zgrade opštine nedavno je, kako su preneli lokalni mediji, otkriven spomenik pripadnicima nekadašnje Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe (OVPMB), poginulim u vreme oružanih sukoba na jugu Srbije.

(I. M. / Tanjug)

http://www.telegraf.rs/vesti/politika/425513-dacic-bolje-da-sami-sklone-spomenik-teroristima

Biće opet ovakvih slika...

terorizam-foto-FONET.jpg

To se samo tenkom skida a tenkovi pretopljeni i sta sad?

Što bi rekla Jelena Trivan ''To ćemo rešiti konstruktivnim dijalogom uz međusobno uvažavanje jedni drugih i poštovanje međunarodnih principa i odredbi i u skladu sa međunarodnim pravom zajedno uz čvrste garancije da će se poštovati osnovna ljudska prava i sloboda pojednica i nacionalnih manjina i pravo koje imaju da se slobodno i u skladu sa osećajem pripadnosti istoj toj nacionalnoj manjini izražavaju slobodno i na svom jeziku poštujući svoju istoriju''

Mrzi me više da pišem....

Мислим да је у реду да им се остави могућност да сами скину,што не искључује почетак процесуирања оних који су је поставили.Ако у датом року не уклоне плочу,долази жандармерија и техничка екипа да је уклони.Сваки отпор повлачи хапшење и процесуирање.Наравно о томе не сме да буде никаквих преговора него само наредба.

Мислим да је у реду да им се остави могућност да сами скину,што не искључује почетак процесуирања оних који су је поставили.Ако у датом року не уклоне плочу,долази жандармерија и техничка екипа да је уклони.Сваки отпор повлачи хапшење и процесуирање.Наравно о томе не сме да буде никаквих преговора него само наредба.
Да је ово држава као што није, не би стигли ни цемент да довуку, а већ би своје градитељско умеће показивали по градилиштима широм Србије, са све куглама око ноге...

Da ste samo videli na B92 vestima sta je bilo.
Onaj Siptar sto je bio terorista porucio Dacicu da dodje sam da skloni spomenik ako sme. I aj sad to kad pitaju ljude na ulici i svi podrzavaju ove teroriste i kao ako mi podignemo spomenik srpskim policajcima dole kao mogu da izbiju neredi.
PA cekaj ko zivi u cijoj drzavi? Oni u nasoj ili mi u njihovoj?
Zar je moguce da se svi boje sacice ljudi dole? :dash:

Da ste samo videli na B92 vestima sta je bilo.
Onaj Siptar sto je bio terorista porucio Dacicu da dodje sam da skloni spomenik ako sme. I aj sad to kad pitaju ljude na ulici i svi podrzavaju ove teroriste i kao ako mi podignemo spomenik srpskim policajcima dole kao mogu da izbiju neredi.
PA cekaj ko zivi u cijoj drzavi? Oni u nasoj ili mi u njihovoj?
Zar je moguce da se svi boje sacice ljudi dole? :dash:
За ово већ треба уследи одговор државе и то хитно и примерено(дотични би већ требало да даје изјаву истражном судији)

Колико сам ја разумео, Даçи или мисли да главом уклони ову плочу или мисли да ће неко од Шиптара да се смилује и уклони је сам..

Evo prilike da vidimo specijalne jedinice na delu i da ih proverimo da li zasluzuju novac tj. platu.
Neka izda naredbu specijalcima da spomenik treba unistiti najkasnije za 12 sati.

Back