Preprodaja kola

Ako ti nije problem samo mi objasni..kako to da je krajnji kupac iskusan ako ne preprodaje auto dalje..znaci kupuje prvi auto za sebe..nece valjda svako voditi iskusnog limara..mehanicara i sl?
Da li si nekad čuo da ljudi kada kupuju gledaju očima? I da se sve vidi? Jedino ako si glup, ili si žensko pa se ne razumeš. Odmah se vidi kada je nešto zagovljeno ili farbano preko zemlje na metalu.

Ako ti nije problem samo mi objasni..kako to da je krajnji kupac iskusan ako ne preprodaje auto dalje..znaci kupuje prvi auto za sebe..nece valjda svako voditi iskusnog limara..mehanicara i sl?

Свако ко иоле зна нешто о колима може да препозна ово "сређивање" о којем се овде прича, не треба ти ту ни добар лимар ни механичар. И да, 90% људи ће приликом куповине повести са собом механичара - можда не кад први пут виде ауто, али сигурно кад дођу други пут.

mene niko nije pitao za krpljachinu
samo ako mu cijena odgovara
znaci ako je jeftino ne mora ni da ima motor
ni limariju
samo da je malo para
ja licno nemam previche iskusta(prodao sam oko 100 automobila za 4-5 godina)
ali to su moja iskustva
zato se ja trudim da kupim auto barem 1000 evra jeftinije od trzisne vrijednosti
da bi mogao kad ga prodam da izvucem svoje pare

Ma znam lika sa banjice to radi 100 godina..uvozio je havarisane automobile koje kupuje za bagatelu i carina je valjda dzaba na njih..sigurno nece platiti sredjivanje soma evra i svaki auto prodaje po ceni koja se krece u oglasima..nije mi logicno da se neko razume toliko ako kupuje prvi auto.

Nista ja vas ne razumem, da li vi mene neozbiljno shvatate, sta znaci zagovljeno, znam vise o kolima od 99% vas na forumu, cale mi auto-limar, radim sa njim od malih nogu, radim farbanje uradim metalika da nemozes da prepoznas, imam 17god, ali necu raditi sam idem sa bratom od ujaka koji ima 25god
Poz...

Nista ja vas ne razumem, da li vi mene neozbiljno shvatate, sta znaci zagovljeno, znam vise o kolima od 99% vas na forumu, cale mi auto-limar, radim sa njim od malih nogu, radim farbanje uradim metalika da nemozes da prepoznas, imam 17god, ali necu raditi sam idem sa bratom od ujaka koji ima 25god
Poz...

Respect, mališa... :ok: nemoj samo da biješ...
:lol:
Strpi se do 18te, pa piči...:D

Poslednja izmena:
sta znaci zagovljeno
Ček', nemam neku sliku... :lol: Šalim se, naravno.
Hoćemo da kažemo da su ti koji se prodaju ispod cene nego što se prodaju isti takvi tih godišta mnogo sumnjivi. Niko ne prodaje auto 400-500 evra niže nego što vrede svi ostali takvi isti i u istom stanju. Ti jeftiniji su olupavani, pa malterisani, pa farbani nogama, enterijeri su im kao u svinjcu (sa sve adekvatnim mirisom :lol:), gume natrule, ulje menjano poslednji put pre 20.000 itd. To isto ulje troše više nego benzin, prozori su zaglavljeni šrafcigerom, filter vazduha crn kao noć, nešto je možda malo zardjao krov (pitam li se zašto :think:) itd.
Svi su oni super u ekstra stanju, sve naj-naj-naj kad ih zoveš preko telefona, ali kad odeš i vidiš neku malo (više) drugačiju priču...
Niko ne kaže da ti ne znaš o kolima, mi samo pokušavamo da kažemo da je jedno ono što piše u oglasima, a nešto drugo uživo. Probaj, idi vidi i ne moraš da kupuješ, pa ćeš nas razumeti. ;)

nije tacno
dosta ljudi prodaje auto zato sto im ne treba
ili imaju novaca pa im par stotina evra ne znaci nista
a zele da prodaju auto
ja sam zadnji put kupio auto od ljudi sto su se razvodili
i nisu gledali na cijenu

Retki su ti kojima u današnje vreme ne treba auto...
a010.gif

Automobil odavno nije luksuz...

Moj drugar ti po zelji dotera koji hoces auto iz inostranstva.No u zadnje vreme nema posla jer ne mulja i konkurencija ovih koji muljaju ga je poklopila.Inace doterivao je Bmw-e petice,Fiate,Opele i solidne pare je zaradjivao.Ispostavi ti racun,naplati ti samo prevoz i papirologiju koju mora tamo da sredi...

1. Koliko njih se razvodi pa prodaje kola? Koliko takvih je procentualno u oglasima? Koliko njih prodaje kola, a da im cena nije bitna? Zanemarljivo malo, tako da ovo otpada.
2. Ok, razumem da prodaju kola jer im je možda višak ili im ne trebaju.
3. Hehe, imaju novca, pa im par stotina evra ništa ne znači. ovo ima smisla samo ako je u pitanju Mercedes od 20.000, pa im par stotina evra gore-dole ništa ne znači. Ali neko ko ima para sigurno ne vozi Yuga od soma i po, pa da mu plus još i nije bitno 300-400-500 evra dole. Osim ako nisu dobili na Lotou. Tako da i ovo otpada.

Nije meni ovo prvi auto da kupujem, cale mi je ranije dosta trgovao sa kolima, sada covek ima 4 majstora koji rade za njega i nece da se bakce.
Moze i po oglasima da se kupi auto, trenutno imam vremena, na raspustu sam inace idem u Ekonomsku skolu, tako da bi malo nesto da zaradim, a da ne ide sve preko ledja, uvek imam posla u radnji, ja je i vodim kad cale nije tu.

Back