Prepoznaj pisca

Sramne li diskusije.:mrgreen:

Nezavisno od toga - svoj jedini roman je ispisao u pivnici.Ako se može nazvari romanom, pre niz malih, tematski povezanih priča.U pitanju je satiristička kritika Prvog svetskog rata viđenog kroz oči banalnog vojnika.

- - - - - - - - - -

Davno sam čitao taj urnebesni roman, iskustvo je nezaboravno, mogao bih da ga ponovim.:lol:

Poslednja izmena:
Sramne li diskusije.:mrgreen:

Nezavisno od toga - svoj jedini roman je ispisao u pivnici.Ako se može nazvari romanom, pre niz malih, tematski povezanih priča.U pitanju je satiristička kritika Prvog svetskog rata viđenog kroz oči banalnog vojnika.

- - - - - - - - - -

Davno sam čitao taj urnebesni roman, iskustvo je nezaboravno, mogao bih da ga ponovim.:lol:

svejk.jpg

Tako je Quentine.
Dobri vojnik Švejk uopšte nije budala, iako je takvim prividno prikazan.Njegove najveće ambicije su kako doći do kobasica i piva, jeftini ideali koji su promovisani tokom tog rata ga ne zanimaju.:lol:

Misliti samo o tome kako da dođeš do kobasica i piva je jedini način preživiš rat. Tako da Švejk definitivno nije glup.

Elem, znate li koji je tiražni mađarski pisac umro u Novom Sadu?

Korisno je talasati u smutnim vremenima.

Nažalost ne znam, Tibor Sekelj je bio Mađar, ali jugoslovenski državljanin.Pade mi on na pamet, ali držim da nije.Prepuštam ovo nekom ko se više razume u materiju.

Ovaj je bio Mađar iz Mađarske, mada je dobar dio života proveo u Americi. Ja zapravo i ne znam kako se desilo da umre u Novom Sadu.

Knjizevnik i diplomata, jako fin gospodin, pravi dzentlmen iako je sa spanskog govornog podrucja.
Borio se u Spanskom gradjanskom ratu na strani republikanaca.
Dobitnik je silnih nagrada, najprestiznija incl.
Umro je pre pet godina u gradu u kome se i rodio.

Ja nisam citala nista od njega, cesto se navode njegovi citati.

Sorry, umro je 1998. Vreme prosto leti:zcepanje:

Poslednja izmena:
Knjizevnik i diplomata, jako fin gospodin, pravi dzentlmen iako je sa spanskog govornog podrucja.
Borio se u Spanskom gradjanskom ratu na strani republikanaca.
Dobitnik je silnih nagrada, najprestiznija incl.
Umro je pre pet godina u gradu u kome se i rodio.

Ja nisam citala nista od njega, cesto se navode njegovi citati.

Sorry, umro je 1998. Vreme prosto leti:zcepanje:
Oktavio Paz?

Back