Preporuke

gost 199228

Veoma poznat
Poruka
13.877
Zdravo, ako nekog ima :D

hteo bih da kupim neki digitalni, do 20000din, gledam po netu ima milion modela do te cene. Nisam nesto strucan al pocinjem po malo da se interesujem za fotografiju. Da li bi ste mogli da mi preporucite neke modele za te pare? Hvala

brate nisam ni ja stručan,ali za te pare(pa čak i manje) možeš da umeš dobar i očuvan polu profi aparat....čak i na dslr možeš da naletiš za 200e
digitalci su za malu djecu...

- - - - - - - - - -

uzmeš

Како је већ стандардна прича... најбоље би било да пођеш од питања намене...
Фото апарат је еквивалентан колима, по питању избора и опсега цена...
Сад, ту је главно питање због чега га ти купујеш... шта имаш намеру да сликаш, каква те фотографија занима...
За такво, генерално упознавање с фотографијом, светлом, кадром, неким параметрима и њиховом међусобном односу, се и не исплати неке бесне паре давати за неки једнако бесан апарат...
Отуд и тај ценовни ранг који помињеш је од прилике баш и прилагођен...
Моја препорука би био неки просумер, или неки озбиљнији компактни апарат.
ваља тражити нешто што нуди што је већу могућу контролу параметара и фокуса... Fuji има сјајне просумер апарате,који се уклапају у ту цену, а с некима остаје довољно и за неку торбицу...
Са неке, техничке стране, колико платиш, толико добијеш, то је мање више избалансирано, али, од намене коју планираш зависи којој страни треба нагињати...

namena je prosta, dosta vremena provodim u prirodi, samim tim sam imao prilike da uhvatim dosta lepih kadrova, imam neki stari aparat, ali slike su dosta zrnaste i sl. Prvenstveno bih zeleo aparat sa kojim bih mogao da uslikam neke pristojne slike, sa kojim bih imao mogucnost da malo vise naučim o slici. DSLR mi je u ovom trenutku nedostizan, jer cena mi je visoka za nešto što ne znam da koristim.

namena je prosta, dosta vremena provodim u prirodi, samim tim sam imao prilike da uhvatim dosta lepih kadrova, imam neki stari aparat, ali slike su dosta zrnaste i sl. Prvenstveno bih zeleo aparat sa kojim bih mogao da uslikam neke pristojne slike, sa kojim bih imao mogucnost da malo vise naučim o slici. DSLR mi je u ovom trenutku nedostizan, jer cena mi je visoka za nešto što ne znam da koristim.

Canon S200. Za te pare nemaš bolje. Imaš ga u PCFoto radnji za 220 evra sa karticom od 16 GB, torbicom, dodatnom baterijom i folijom za zaštitu ekrana.

http://pcfoto.biz/98155_canon-powershot-s200

Ovde imaš i kratak opis aparata:

http://pcfoto.biz/blog-Canon-S200-111413

Ne bih ti savetovao da kupuješ DSLR, jer kao prvo, iziskuje izdvajanje mnogo vremena za učenje, i kao drugo, jako je skup hobi. Uzmi ovaj Canon i onda ćeš vremenom shvatiti da li te fotografija interesuje toliko da ćeš odlučiti da uložiš u DSLR sistem.

Back