Preporuke

Џорџи

Srebrna tastatura
Poruka
236.144
Pozeljno bi bilo da napisete nesto o novitetima singl-albuma koje ste preslusali..opis zanra i sl..mozete postavljati linkove pesama za slusanje..evo jedna obrada vredna paznje..original the source feat candi staton

Poslednja izmena od moderatora:
Obratite paznju na ovaj domaci novitet - Karneval.
Ovih dana su izdali debi album za pgp rts ( :eek: ).
Koliko je meni poznato ovo je prvi srpski dream pop album, bend, stagod.
Spot za prvi singl, Masine:

Evo nesto od nasih komsija.Hrvatska electropop grupa Yammat(vec sam postavio temu o njima na ovom podforumu),okupila je svoje muzicke istomisljenike,mlade i talentovane grupe,na jednoj kompilaciji koja uskoro treba da izadje.Jedan redak i sjajan potez,obzirom da ima malo grupa u regionu koje neguju taj electropop down-tempa.Evo jedne sjajne numere vrlo talentovane grupe Egoclinique,koja ce se takodje naci,na gore pomenutoj kompilaciji:

Savage Garden је био аустралијски поп дует. Настао тако што се Дерен Хејз (до тада васпитач у обданишту) одазвао на аудицију коју је Данијел Џоунс организовао за избор новог певача за свој састав Ред еџ (енг. Red Edge). Свој албум првенац, назван према имену састава, издали су за Roadshow Music 1997. Само име дуета потиче из Вампирских записа од Ен Рајс, чији је Дерен Хејз био велики фан.
Иако је Хејз писао и продуцирао све песме, Џоунсу је припадала половина славе и новца, што је касније довело до њиховог разлаза и честих поређења са групом Wham!. Поред успеха на домаћем тржишту са песмом "I Want You", песме "Truly Madly Deeply" и (у Европи) "To the Moon and Back" донеле су Севиџ гардену светску славу. Успеха су имали и са другим албумом, Affirmation, на којем је био и њихов највећи хит у Америци, "I Knew I Loved You". Остале су упамћене и "Break Me Shake Me", "Crash and Burn", "Two Beds and a Coffee Machine",...
Севиџ гарден су били део добротворног коцерта Pavarotti and Friends 2000 (Павароти и пријатељи 2000) за децу Камбоџе и Тибета, где су наступили уз Лучана Паваротија, Јуритмикс, састав Аква, Џорџа Мајкла и друге. Певали су и на Олимпијским играма у Сиднеју 2000, а њихове песме се чују у филмовима Музика из друге собе и Друга сестра.
Севиџ гарден су разлаз објавили 2001. након светске турнеје. До 2004, продали су преко 20.000.000 албума и 15.000.000 синглова.
Године 2002. певач Хејз је издао први самостални сингл (баладу) "Insatiable". Његов први самостални албум Spin био је веома успешан у Уједињеном Краљевству и Азији, али се у Америци није продавао тако добро као његова ранија дела. Други самостални албум The Tension And The Spark Хејз је издао крајем 2004. (први сингл, "Pop!ular", је издат 12. јула 2004). Његова песма, "So Beautiful" je део албума Truly Madly Completely: The Best of Savage Garden (који је изашао крајем 2005). 20. јула 2007 је изашао трећи самостални албум "This Delicate Thing We've Made"

(извор - wikipedia)
paaaaa?! sta vi mislite o njihovoj muzici? :heart: :heart: :heart:

214304.jpg

Ruke u vis je interesantan pop rock bend iz Novog Sada :D
Bend cine:

Vokal: Maja Brukner,
Gitara: Silard Šlegl-Ecika
Gitara: Igor Stepanović - Stepa ,
Bas: Davorin Vrhovac,
Bubnjevi: Zoran Ivanovic-Carapa

Za sad su izdali dva albuma,"Samo jedan je put"(2007) i "Sunce"(2009).Vise informacija o bendu mozete saznati preko njihove myspace stranice,a ja cu vam postaviti par njihovih pesama,cisto da vidite kako zvuce :D P.S.Pevacica je :zaljubljena:

Grupa EON, formirana je u Beogradu krajem 2005 godine. Svoj prvi nastup bend je zabelezio u prolece 2006 a nakon nekoliko personalnih promena bend se ustaljuje u postavi: Srdjan Zuvic - vokal, Nikola Petrovic - gitara, Ozren Kragic - bas, Vladimir Vukas - bubnjevi i Rade Martinovic - Klavijature. U ovoj postavi grupa deluje naredne tri godine. Za to vreme zabelezili su ucesce u finalu demo masters turnira radia 202 i preko 80 nastupa sirom Srbije. U leto 2007 , izbacuju svoj prvi oficijelni demo snimak sa koga se izdvojila kompozicija Pevaj kojom bend svesno naginje ka vodama mainstream rocka kao jedan od retkih mladih bendova koji neguje ovaj pravac. U leto 2008 , Eon ulazi u studio Music Factory i pod producentskom palicom Milana Djurdjevica (Neverne Bebe), zapocinje snimanje svog prvog albuma koji biva zavrsen krajem 2009 godine. U medjuvremenu , Rade Martinovic sporazumno napusta bend a pocetkom 2010 iz benda iznenada odlazi gitarista Nikola Petrovic, jedan od osnivaca, glavni kompozitor i aranzer. Na njegovo mesto, par meseci kasnije dolazi Gitarista Goran Grmusa Grme da bi ubrzo nakon njegovog dolaska Eon imao svoj do sada najveci nastup, u Valjevu ispred Nevernih Beba i par hiljada ljudi. Grupa trenutno ceka izdavanje svog prvog albuma koji bi trebao da se pojavi do kraja godine.

l_b1f3f11dc10449cbbb3da9235a93ab0d-1.jpg

Ovih dana, bend je zapoceo sa promociom svog prvog singla i spota !!! U pitanju je pesma " PEVAJ " koja ce se naci na albumu Zivot i San cije se izdavanje ocekuje.

Daren ima prelep glas, prelep je sav... ima divne okice... Zaprepastila sam se kad sam saznala da ima muza... I razocarala se... Nakon George Michael-a, to mi je bio najveci sok...

Jos jedna divna pesma:

Back