Preporuka za putovanje i izbegavanje zamki na putu

Vrlo je jednostavno, putari prate vremensku prognozu i ako piše sneg, idu par sati ranije i prospu so. Onda taj sneg pada i odmah se topi. Ako prognoziraju sneg i minus veći onda prospu so i kasnije rizlu. Onda ta so jede i rizla razbija na minusu. I put non stop suv. Treba ovi naši slepci da idu u BiH pa da nauče posao kako se to radi. U Bosni kada vozim na -20 put sav usoljen nigde leda kakav sneg to je odavno nestalo. Nikada mi se u životu nije desilo da naiđem na neočišćen put.
Ej kreće sneg istog trena kreću braća da posipaju, idu kamioni non stop!

Ali ne kod nas se uvek prave blesavi ne mrdaju, čekaju da ljudi automobilima to sve počiste pa se oni samo provozaju po putevima i ulicama.

Sećam se pre x godina provozam 300 km bosne i u srbiji kako sam prešao granicu krenem da vrludam i zanosim. Sve zaleđeno.

Наравно.. Златибор, Копаоник.. Ваља да богаташи потроше силне новце на зимовању. Остатак Србије у колапсу.
Ovo je bio odgovor na komentar da je autoput zavejan,i magistrale.
A i svuda u svetu se cisti po prioritetima,nece prvo cistiti 5cm snega u nekom selu u Macvi umesto puteva za sela na Goliji...Zna se sta ide prvo,a i iznenadjeni su snegom,ipak je januar...

Ja sam rad da ne idem tj da odložim put nego da stavljam lance, imam ih ali ljudi proveriš šta kako na onom crtežu i posle pola sata sve zaboraviš. Besmisleno je stvarno danas kada postoje automobili sa 4x4 pogonom zezati se sa lancima. Ok oni koji su u ekstremnim uslovima za život ali oni su se ionako rodili tamo sa sve lancima na gumama :)

Back