Preporuka za komjuter (posao)

sreckom92

Domaćin
Poruka
3.089
Potreban mi je kompjuter iskljucivo za potrebe posla.
Nemam potrebu za grafikom, jer on nece pokretati igrice, niti programe vezane za dizajn, ili sta god.
Posao je vezan za logistiku, tako da je u pitanju veliki broj otvorenih tabova u pretrazivacima. 😁 Tu su naravno i ogromne kolicine podataka u bazama podataka, koji moraju brzo biti dostupni u svakom trenutku.
Smatram da mi ne treba nikakva aždaja, tako da jurim nešto sa budžetom od 70-80 hiljada.

Hvala na pomoci

Nemam potrebu za grafikom, jer on nece pokretati igrice, niti programe vezane za dizajn, ili sta god.
Posao je vezan za logistiku, tako da je u pitanju veliki broj otvorenih tabova u pretrazivacima. 😁 Tu su naravno i ogromne kolicine podataka u bazama podataka, koji moraju brzo biti dostupni u svakom trenutku.
Smatram da mi ne treba nikakva aždaja, tako da jurim nešto sa budžetom od 70-80 hiljada.

Hvala na pomoci
Samo nisi rekao da li ti treba laptop ili desktop.

Imaš ekstra lap topove za te pare. I više nego dovoljno bi ti bilo. Ako se ne baviš 3d dizajnom i animacijama kupi lap top. Prenosiv je, možeš ga svuda nositi, pa zbog toga. ako voliš da gledaš filmove na lp topu onda kupi sa ekranom od 17 inča. Bolji je doživljaj od ekrana 15.6 inča.

Posao je vezan za logistiku, tako da je u pitanju veliki broj otvorenih tabova u pretrazivacima. 😁
Za to ti je bolji desktop sa velikim ekranom.
Naravno da moraš da uklopiš i ekran u budžet.

Tu su naravno i ogromne kolicine podataka u bazama podataka, koji moraju brzo biti dostupni u svakom trenutku.
Tu ti je disk mnogo veći problem od same baze, znači SSD i što više memorije.

Hvala na pomoci
Šta podrazumevaš pod: "ogromne kolličine podataka"?
Memorija ti treba i prostor na disku, pretpostavljam...

Nije laptop za ovo. Premalo rama, premalo diska.. on je nastupio u velikom stilu
više browsera n tabova, za to treba bar 32, ako neće da svapuje,,,
Ma jok bre, pa tabovi ne koče mnogo, 16 giga bajta će mu biti i više nego dovoljno za to što mu je potrebno.
pricamo o RAM-u
Da, ali kaže da će mu možda trebati i za skladištenje podataka, pa ako mu nije dovoljno 512 GB dokupi eksterni hard disk.

Back