Preporuka za automobil do 12.000 evra

Besu98

Obećava
Poruka
58
Pozdrav!

Planiram da u narednih pola godine kupim auto, a budžet mi je oko 12.000 evra. Moje svakodnevne potrebe su relativno male – prelazim oko 10–15 km dnevno (posao–kuća) i malo po gradu, a do posla imam svega 3 km, tako da ne bih svakodnevno koristio kola (leti). Mlad sam i trenutno nemam porodicu.

Već 10 godina vozim Opel Vectru B, koja mi je odlično služila – nije bilo nikakvih većih ulaganja, osim malog servisa na svake dve godine jer godišnje pređem oko 6.000 km. Međutim, sa novim autom bih planirao više – koristio bih ga i za more, planinu i putovanja između gradova, što sa Vectrom sada ne radim.

Imam 27 godina i trenutno mogu sebi da priuštim "bolji" auto. Iako sam svestan da mi realno ne treba, voleo bih da ga zadržim narednih 7–8 godina, a do tada se nadam da ću imati i porodicu, tako da ne gledam samo na trenutno stanje.

Moji favoriti su:
  • Peugeot 508 – 2019. godište (znam da je cena oko 13–14k, ali možda i padne),
  • Peugeot 3008 – 2018. godište,
  • Opel Grandland X – 2018. godište,
  • Renault Talisman – 2016–2018. godište.
Zanima me da li neko ima neko od ovih vozila i kakva su vaša iskustva? Takođe, ako imate neki drugi auto za preporuku u ovom rangu, rado bih čuo predlog.

Ja bih ti savetovao da batalis te Francuze i da kupis nekog Japanca ili Nemca (nesto iz VW/Skoda asortimana)
Pa od svega mi se jedino sviđa Qashqai iz 2017. godine, ali to je restajling modela iz 2014. Sviđa mi se, ali nisam siguran jer je restajling. Prvobitno sam hteo da kupim Qashqai iz 2014, ali sam onda malo produžio rok kako bih skupio još novca za nešto novije jer je to ipak auto 11-12 godina star.

...pa jeste ali kad treba da se negde uparkiras po gradu nije to bas tako jednostavno.
Limuzine se sad i ne prave kao pre, spolja glomazno a unutra vrlo malo mesta...evo primer ovaj 508, jeste avion od auta.
Pa dobro ne zivim u Bg-u ili Ns-u pa da nema mesta u mom gradu ima dovoljno mesta, a i vektra je 4.5 metra nije bas mala, zato mi se i svidja 508 jer je bas avion cak mi nije ni jasno kako auto od 6 godina jos nov model proizveden tek 2019 a kosta 13-14k , strasno kako izgleda to mi je favorit ili 3008 trenutno.

Mozda neki Ford Kuga nije preveliki za grad,ali zavisi da li volis Forda.
Od forda svidja mi se samo mondeo noviji i on i insignia dolaze u obzir ali francuzi su mi nekako broj 1 bar po izgledu, opremi to i gledam ne razumem se nesto u mehaniku itd, bitno mi je da je dizel jer na to sam i navikao neki 1.5 ili 1.6 najbolje, al ako mora i benzinac bi prosao samo ne bih voleo ono 1.2

Od forda svidja mi se samo mondeo noviji i on i insignia dolaze u obzir ali francuzi su mi nekako broj 1 bar po izgledu, opremi to i gledam ne razumem se nesto u mehaniku itd, bitno mi je da je dizel jer na to sam i navikao neki 1.5 ili 1.6 najbolje, al ako mora i benzinac bi prosao samo ne bih voleo ono 1.2
Gledam ove Dacie novije, sve najbolje motore su izbacili i stavili te prdavce sa 3 klipa.

Gledam ove Dacie novije, sve najbolje motore su izbacili i stavili te prdavce sa 3 klipa.
Pa da vrv jer moraju placaju ogromne penale zbog ekologije itd, sad kad sam bio u bg na sajam automobila bas strasno onaj Renault Rafale ogroman auto 1.3 motor i ne samo on nego nzm da li sam video negde 2.0 motor sem kod mazde ,bmw,audi svi ostali proizvodjaci 1.0 , 1.3 , 1.5 maks. Kinezi imali najbolje automobile

Back